mandarinka
|
IZVIRNO SPOROČILO: cuma IZVIRNO SPOROČILO: Tonchka Otroci v vrtcu v prvi vrsti potrebujejo malo razumevanja, topline in potrditve da niso sami, ker so jih starši pač pustili v vrtcu. Vzgoja pa je stvar staršev, one pa seveda sodelujejo. Se strinjam. Potrebujejo pa tudi nekaj dogajanja, nekaj zanimivega kar jih pritegne, da se zamotijo in da jim čas mine .... pri nas ni tako. Prve dni, ko je bil še mož zraven (taka so bila striktna navodila) so novinke poslušale samo o tem, kako se žoge ne brca ampak se jo kotali, igrala se smejo uporabljati samo po navodilih in točno tako kot piše ... ni šanse se igrati drugače .... da ne govorimo o tem, da je hči skozi bežala v sosednjo igralnico, kjer so se vzg. ne morete verjeti celo igrale z otroki in se z njimi smejale .... Odgovor na naše namigovanje, da otrok zelo rad kaj ustvarja, riše, barva, izdeluje iz plastelina... je bil, da saj je tam vedno papir in si lahko vzame in gre risat, če želi ....Skratka . Prvi dan, ko smo zaradi Eminega navdušenja prišli pač 10min prej v vrtec in nas ni pustila v igralnico (kjer je bila že večina otrok) saj smo bili vendar zmenjeni ob 9ih in ne ob 8.50 ..... sem upala, da je to samo napetost in nerodnost prvega dne .... pa očitno ni tako. Očitno je znak nefleksibilnosti, nepripravljenosti prilagoditi se potrebam otroka, ki morda ni tako samostojen in utrjen in socializiran kot vrstniki, je pa otrok, ki prvič vstopa v "svet" in je to zanj velik korak pri katerem potrebuje malo več opore. Pozanimali smo se za premestitev, ker te ženske jaz že ne bom spremenila .... pa je edina možnost in mesto v skupini starejših otrok .... zdaj pa ne vem, kaj narediti. V naši skupini moram reči, da se vzgojiteljici kar trudita in veliko stavri počneta z otroci, rišejo, pojejo, ustvarjajo, se skupaj igrajo, bolj se mi zdi problem, da je preveč otrok v skupini in jim situacija včasih uide iz rok. Naša bi se preko takih aktivnosti najbolje vklopila v skupino. ko sem jo že za pol ure pustila tam samo, so ravno tisti dan delali nekaj z baloni, ki pa se jih naša zelo boji. Ker je vzgojiteljica videla, da se je zelo prestrašila in je sploh ni mogla potolažiti dokler nisem prišla jaz, mi je predlagala, naj jo drugi dan pripeljem šele ob 10h da bodo počeli nekaj kar naša rada počne (rezali, lepili, barvali, ustvarjali). Ko sva drugi dan prišli, so ob 10h že vse naredili in pospravili in moja hči je bila žalostna, ker je tudi ona to hotela delati. Ne razumem, zakaj se vzgojiteljica ni držala najinega dogovora.
|