|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   menjava stalnega bivališča
8.9.2008 12:34:06   
jerikou
pozdravljene,
mislim, da se vas bo tukaj na RR našlo kar nekaj, ki mi boste vedle povedat.  Sem skoraj pred porodom  (PDP 22.10) in si moram počasi zrihtat vse papirje za porodniško in in in(čakam še avgustovsko plačo)... Ker pa sem se sedaj preselila na drug naslov bi si bilo pametno spremeniti stalno bivališče. Zanima me, ker imam od ginekologinje že izpisane vse napotnice za rešilni avto, za porodnišnico in za urejanje porodniškega dopusta, vse še s starim (oz. še aktualnim) stalnim bivališčem. Ali bo sedaj ko si spremenim stalno bivališče potrebo da mi izpiše vse te papirje ponovno z novim naslovom ali bo zadostovalo če imam povsod tudi doklazilo da sem si spremenila stalno b.?
ali je tudi varianta, da si naknadno spremenim stalno bivališče ko bo otroček že na svetu? ker je precej na ozko sedaj datumsko vse. ker porodniško nastopim nekje 25.09.2008.

zahvaljujem se vam že sedaj za odgovore....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: menjava stalnega bivališča
8.9.2008 13:30:14   
Anonimen
Pomoje neb smelo bit problemov.

(odgovor članu jerikou)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
8.9.2008 13:39:12   
Anonimen
jerikou, jaz imam podoben "problem", le da imam malo več časa, saj imam PDP v začetku decembra. Namreč G mi je vse papirje (potrdilo o PDP, napotnico za rešilca in za porodnišnico) napisala na stari naslov (oz. na trenutno aktualni naslov). Do 4.10. (torej do 60 dni pred PDP) imam čas, da spedenam vse v zvezi s CSD, tako da si bom v tem času spremenila naslov in zamenjala dokumente, nato pa šla še na CSD ... na naslednjem pregledu bom pa G prosila za novo napotnico za porodnišnico z novim naslovom in upam, da ne bo komplicirala ... Aja na potrdilo o PDP mi je napisala kar oba naslova, pa mi je rekla, da če bom na CSDju urejala še preden bom spremenila naslov, naj novega črtam, če bom pa stvari utrejala kasneje, naj pa starega črtam ... jah to je pa to, ko se nisem prej zmigala naslova spremenit ;)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
8.9.2008 14:09:24   
Anonimen
Jerikou, še to me zanima, če si se ti že kaj pozanimala: kaj rabiš vse za spremembo naslova? Torej moram it na bivšo občino (kateri oddelek?) in se tam odjavim, potem pa na novo občino in se tam prijavim (kateri oddelek?). Za prijavit se rabim baje od lastnika stanovanja pisno potrdilo, da se lahko tam prijavim. Kako naj to potrdilo izgleda oz. a je za to kak obrazec? Izdelavo novih dokumentov mi potem sprožijo na tem istem oddelku, ali moram potem še na kak drugi oddelek za to (potni list oz. osebna, vozniška, prometna) ... In kam vse moram potem sporočit ta spremenjen naslov ... ZZZS, fax, banka, štipenditor, ... kam še? Joj kaj bo to že ene zmede in letanja naokrog user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
8.9.2008 14:25:02   
jerikou
OTIKA živjo,

nič kaj dosti nevem še o situaciji. Se je sedaj na hitro začelo odvijat in moram hitro ukrepat tako da v naslednjih dneh moram rešit tele zadeve. Menjava stalnega bivališča pa je potrebna že sam zato, ker se mi zdi, da bom lažje dobila vrtec za otročka v Ljubljani kot pa na trenutnem še stalnem bivališču. Pa še kasneje za bolniško če jo bom rabla jemat moram imet z otrokom isto stalno bivališče. Ker do sedaj sva bila prepričana s patrnerjem, da bi ga imel on prijavlenega na svojem, pa kot pravim bo lažje dobit vrtec v Ljubljani.

tukaj pa en linkec kaj je potrebno ob menjavi bivališča, če ti kaj pomaga:

http://e-uprava.gov.si/e-uprava/faqKategorijaVprasanje.euprava?faq.id=42&faq.vprasanje.id=18

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.9.2008 17:09:37   
Kerensa*
Za spremembo naslova stalnega bivališča sta načeloma samo dve varianti:
a.) če postaneš lastnica stanovanja, prideš na pristojno UE s kupoprodajno pogodbo
b.) če se preseliš v stanovanje, katerega lastnik je nekdo drug, potrebuješ pisno dovoljenje lastnika, da ti dovoljuje prijavo (če si najemnica, zadostuje najemna pogodba)

Vse urediš na pristojni UE v dobesedno 5-ih minutah in ne stane nič... tvoj novi naslov UE sama sporoči na DURS in ZZZS, povsod drugje pa ga moraš sporočiti sama... menjava osebne izkaznice je obvezna v roku 30-ih dni po spremembi bivališča, za vmesni čas (če to dvoje ne narediš istočasno) pa dobiš pisno potrdilo z žigom o novem bivališču, ki je uradno veljavno, če ga priložiš osebni izkaznici s starim naslovom... v tem primeru ti nihče ne more zakomplicirati nobene situacije - ne DURS, ne porodnišnica.

(odgovor članu jerikou)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.9.2008 17:15:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
Vse urediš na pristojni UE v dobesedno 5-ih minutah in ne stane nič... .

Samo če se iz območja ene upravne enote selim v območje druge upravne enote, potem se moram na stari UE najprej odjavit, al kako? Al grem kar na tanovo UE in me tam najprej odjavijo iz starega naslova in prijavijo na novega?

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
8.9.2008 17:48:23   
suzanamai
Greš samo na novo UE in tam vse urediš. Oni javijo na staro UE za odjavo.

Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.9.2008 18:13:03   
Anonimen
Super, hvala!

(odgovor članu suzanamai)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
8.9.2008 20:37:48   
suzanamai
Pa še nekaj, če imaš elektronsko bančništvo, imaš tudi digitalni certifikat. S tem lahko podisuješ dokumente v e-upravi. Jaz sem moža prijavila kar preko neto, kot priponko pa pošlješ poskeniran dokument, pogodbo o najemu ali kupoprodajno.
evo ti link

Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.9.2008 14:34:11   
Janus
@suzanamai: Koliko časa je pa trajal postopek preko e-uprave?

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.10.2008 10:04:26   
tojeto1
Jerikou.
Jaz bi ti pa samo nekaj svetovala. Če si slučajno prijavljena v Ljubljani, mož pa je zunaj in se seliš k njemu in nameravaš otroka kasneje imeti v vrtcu v Ljubljani, raje ostani prijavljena kjer si ker drugače ne boš dobila vrtca v Ljubljani. Saj sem mal zablefirala, ampak je fajn pomislit tudi na to.

(odgovor članu Janus)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?