Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Bombažne plenice v jaslih? 10.3.2005 11:05:52
|
|
|
|
darjatimci
|
Kot jaz vem ne,saj jih ne nosiš ti v vrtec,saj so vračunane v ceno oskrbe.
|
|
|
|
Bombažne plenice v jaslih? 10.3.2005 12:23:19
|
|
|
|
viv_
|
Odvisno od vrtca. Pri nas v Kranju nosimo v vrtec svoje plenice in niso vračunane v ceno. Glede na to, da lahko prineseš, če želiš, svoje robčke (sicer jih umivajo in mažejo s hladilnim) ali pa svojo kremo (če uporabljaš kaj drugega kot hladilno) se da verjetno tudi dogovoriti za bombažne plenice. Ampak boš pa verjetno dobila neoprane za domov...
|
|
|
|
Bombažne plenice v jaslih? 10.3.2005 12:23:21
|
|
|
|
viv_
|
Odvisno od vrtca. Pri nas v Kranju nosimo v vrtec svoje plenice in niso vračunane v ceno. Glede na to, da lahko prineseš, če želiš, svoje robčke (sicer jih umivajo in mažejo s hladilnim) ali pa svojo kremo (če uporabljaš kaj drugega kot hladilno) se da verjetno tudi dogovoriti za bombažne plenice. Ampak boš pa verjetno dobila neoprane za domov...
|
|
|
|
Bombažne plenice v jaslih? 10.3.2005 17:43:45
|
|
|
|
* Binchy
|
Pri nas v vrtcu starši prinesejo plenice s sabo, ampak samo 1 na dan ( za takrat ko se zbudijo),(za enkratno uporabo). Ostale plenice pa dobijo v vrtcu, ker so že uštete v ceno, ki jo plačaš za vrtec. Lahko pa da ni povsod tako:). Lp :nosecka: in :duda: 31t 6/7
|
|
|
|
Bombažne plenice v jaslih? 10.3.2005 22:22:25
|
|
|
|
borovnička
|
Sama sem delala 5 let med malčki in po svojih izkušnjah ti lahko povem, da je v praksi bolj težka ta z bombažnimi pleničkami. 14 malih bučk, ki jih je treba previt najmanj 3x v času varstva in samo 2 tovarišici, je res težko izvedljivo. Pleničke za enkratno uporabo pa so zelo praktične in omogočajo zelo hitro previjanje. Če pa bi imela izrecno željo, da tvojega malčka previjajo z bombažnimi, pa mislim, da bi ti lahko ugodili, čeprav bi jim malce otežila delo. Sicer pa beseda ni konj. Lep pozdravček :rozica::rozica::rozica:
|
|
|
|
Bombažne plenice v jaslih? 11.3.2005 14:34:18
|
|
|
|
Seven*
|
Borovnicka. Saj vcasih so pa bile samo te plenicke. Pa zdaj ko obstajajo krojene bombazne plenicke (Racman, Storklja) res ne vidim nobene razlike, zakaj se ne bi moglo previjat v te, ce mamica zeli. Je vseeno, ce das pokakano ali polulano v vrecko in potem mamici ali pa jo vrzes stran. Postopek previjanja je pa tako ali tako enak.. Pa se tako je, da obstaja kar nekaj otrok, ki plenicke za enkratno uporabo ne prenasa in imajo vnetja ritke..
|
|
|
|
Bombažne plenice v jaslih? 11.3.2005 15:05:59
|
|
|
|
marjetam
|
Uau kakšen odziv. Hvala za izkušnje. Se bomo poiskusili zmeniti, da jih bodo uporabljali. Kaj bistveno več dela pri previjanju ni, le to da moraš obleči še prekrivne hlačke. Menda je za fante še kar pomembno v kakšne plenice jih oblačiš, zaradi potomstva mislim. Ene študije so pokazale, da je temperatura v plenicah za enkratno uporabo povprečno 1 st. višja kot v bombažnih(a je to res res pa ne vem) kar lahko vpliva na zmanjšano plodnost. Sicer so pa bombažne super, ker ni nič odpadkov. Lep pozdrav
|
|
|
|
Bombažne plenice v jaslih? 11.3.2005 15:12:21
|
|
|
|
Seven*
|
marjetam, se popolnoma strinjam s tabo. Zal sem tako utrujena, da mi je se pranje prevelika poraba energije.. :((:(( Drugace sem pa kar nekaj mesecev uporabljala bombazne plenicke..
|
|
|
|
Bombažne plenice v jaslih? 11.3.2005 15:33:19
|
|
|
|
marjetam
|
Meni zaenkrat še gre, res pa je da smo zracionalizirali pranje in likanje. Likamo le kar je nujno. No bomo videli, kako bo šlo naprej. LPM
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?