|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Žužki v kuhinji!
6.9.2008 13:22:00   
kiki29
Kaj naj naredim? Ne da se jih znebit, teh majhnih ne lepih živalic.

Poznam rešitev za mravlje:
-         pogledaš kje pridejo not, pošpricaš z Biokillom, pogledaš kje zdej hodijo not, pošpricaš z Biokillom, in grejo...k sosedu

Poznam rešitev za molje:
-         pomečeš v smeti vse iz omar, kar se ti zdi še ok pa daš v zmrzovalnik
-         v omare nastaviš past za molje (hiško oz. zdej imaš nalepko za na notranjo stran omare)
-         v omaro daš še sivko in lovorjeve liste, kar tudi pomaga
-         počasi jih je zmeraj manj in...izginejo

Kaj pa tile žužki? Ne gre...
Prvič sem jih videl v čaju. So majhni kot miniaturne pikapolonice (ne zgledajo pa tko lepo) in letijo. Letijo kot stari Jumbo Jeti tako da jih ni problem uloviti po zraku, še lažje pa na tleh, saj so večino pri miru.

No pa nazaj na dogodke...Malo jezen sem cel paket čaja zabrisal stran pa je bilo. No, ni bilo. Spet so se pojavili še v drugih čajih. Pa sem spet zadevo pregledal, čaje pometal ali v hladilnik, našprical z Biokillom in sem upal, da bo. Pa ni bilo. Čez par dni so bili že v ostalih omarah! Aaaa, nisem mogu verjet, pol pa še v kuhinji in dnevni sobi. Tako, zvečer sem sedel na kavču in so se začeli zbirati ob luči, 5-7 na večer. VOJNA! WAAAR!

Napovedal sem jim vojno do zadnjega!

Začel sem od začetka: spet pregled, smeti, Biokill, vabe, sivka in lovorjevi listi (da vsaj moljev ne bo), in začel sem spremljati njihove navade in kaj jim ne leži.

Ugotovil sem naslednje. Najraje imajo mehke snovi: npr. mleto rdečo papriko (ne moti jih če je pekoča), čaji, moka, celo kava. V takih snoveh jih je na tone. Radi imajo tudi malo debelejše začimbe oz. v splošnem praktično karkoli. So tudi v omarah brez hrane, čeprav ne v vseh, bolj v tistih kjer je bila hrana, pa so zato mogoče ostali.

Biokill praktično ne pomaga, vabe za molje so priložnostni lovilci, saj se samo nesrečno kakšen ujame, sivka in lovorjevi listi pa mislim da ne pomagajo.

Dnevnik po začetku vojne z žužki:

1.dan
2 žužka, ampak samo v eni omari (uspeh)

2.dan
3 žužki v eni omari in 2 v kuhinji

3.dan
2 žužka v eni omari in po 1 žužek v treh ostalih omarah

4.dan
4 žužki v eni omari, 2 žužka v ostalih omarah, 3 žužki v kuhinji in 2 žužka v dnevni sobi (neeeeeeeee...)

5.dan
Sem naredil ponovno racijo po omarah in neeee, kakšna napaka, moko sem kot kaže pospravil nazaj v omaro, namesto v hladilnik in ob spreletavajočem srhu sem jih naštel 17, in drugje po enega, dva, po vseh omarah...

6.dan
To je danes...Spet so povsod, od kje??? Odselil se bom, pa je...Rabim pomoč...Tako ne gre več...

IMA KDO KAKŠNO REŠITEV, NASVET? NA POMOČ!!!

Menda so jih imeli tudi pri enem našem velikem trgovcu v skladišču in so morali vse uničiti, ker drugače ni šlo.

K.

P.S. Po potrebi pošljem tudi sliko (žužka), saj je tukaj ne morem naložiti.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Žužki v kuhinji!
6.9.2008 15:07:25   
kubi
V kakšno veliko pomoč ti ne bom, saj sem tvoja sotrpinka. Tudi jaz se soočam s temi žužki - že kakšne tri leta, v presledkih. Vsakokrat ko jih odkrijem vse zmečem stran in poškrpopim z biokilom, a kaj ko ne pomaga. čez nekaj mesecev jih spet odkrijem in vse ponovim. Se pa pri nas pojavljajo vedno v omari s čaji in potem jih je nekaj še po drugih policah...enkrat so bili tudi v začimbah - sem vse vrgla stran in od takrat so vsakokrat samo v čajih. jaz imam že popoln odpor do čajev - kupim jih samo, ko kdo zboli in potem panično vsak dan gledam, če je kje kakšen žužek. Sem že iskala po netu, a nič pametenega nisem našla....tako tudi sama prosim za pomoč, nasvet...ker me tele male nadloge povsem vržejo iz tira.

(odgovor članu kiki29)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.9.2008 15:13:54   
Anonimen
Moja mami je imela težave z molji in temi žužki, pa se jih ni mogla znebit, dokler ni vsega stran zmetala, razkužila omar in potem vse od moke pa do čaja začela shranjevat v nepredušno zaprtih posodah ... pač ničesar več ne pušča v vrečkah ... ko prinese iz trgovine, pretrese v kozarce. Od takrat naprej jih ni več.

(odgovor članu kubi)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
6.9.2008 17:46:36   
MTFP
Kako pa se reče tem žužkom? No jaz jih še nikoli nisem videla (tok, tok, tok). Mogoče zato ker ne pijemo in ne kupujemo čajauser posted image user posted image

Imam pa težavo z enimi drugimi žužami, ki približno vsak mesec enkrat priplezajo po stropu. So pa take ploščate z dolgimi tipalkam, sive barve. in hitre ko formula. Pojma nimam kaj bi to bilo in kako se jih znebiti. Čeprav mislim, da sem našla njihov dom... na balkonu smo imeli omaro staro kot zemlja, notri pa še starejše zadeve. Omara je bila na balkonu od kar pomnim in nikoli je nisem odpirala. Ker pa mi je šla pošteno na živce smo se je končno odločili znebiti (no ja govorili o tem smo že ene 10 let).... in ko sem metala stvari iz omare stran (česa vsega človek ne najde ufff)... je bilo na dnu te omare polno teh zverin.... Imam občutek da so tam kjer je vlaga... na omaro je kar velikokrat padal dež...  sedaj pa imam paničen strah kam so pobegnile tiste ki se jim je uspelo rešiti???  Kupila sem cel kup razpšil in pasti (kar tiste ta njmočnejše ki naj bi bile proti ščurkom).. prodajalka je verjetno mislila da imamo doma leglo ščurkov in drugih hročev ter bib...

Ampak jaz enostavno teh malih zajedalcev ne prenesem...očitno imam eno fobijo prot njimi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.9.2008 19:37:14   
kiki29
Pojma nimam kako se jim reče...

Te tvoje pa mi imenujemo "ribice" in so res tam kjer je vlaga, v suhih prostorih jih praktično ni.

Prednost teh ribic pa je, da ne grejo na hrano in se jih da rešiti že s tem, da jih sproti uničuješ...

K. 

(odgovor članu MTFP)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.9.2008 21:27:51   
tintin
Evo, jaz sem imela vojno s temi žužki kar en leeeeeeeeep čas. ja, prišli so k nam z Natura Crispiji (oni "nežni" kruhki iz Žita), potem so se selili po omarah, da so bili nazadnje v celi kuhinji. Vojna z njimi je bila zelo dolga in neuspešna, dokler: nisem vsega odprtega in neodprtega (ker ta vrag pride tudi skozi embalažo in če so v novi pakungi čaja žuželke ti nič ne pomaga....) kar je bilo v kuhinji vrgla stran. Temeljito sem pomila vse embalaže od moke, sladkorja,....Prebrisala notranjost omaric z vročo vodo in alkoholnim kisom, vse reže prešpricala z biokillom in kupila vse stvari nove. Seveda imam zdaj moke,..... v plastični embalaži...redno pregledujem zaloge (in ne delam prevelikih zalog...) in pazim, da golazen ne zaide spet notri. So pa mislim da to mokarji, ki se razvijejo v hroščke. Bljak. 

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.9.2008 17:20:51   
kiki29
...naj nadaljujem...

6.dan zvečer
sedim v dnevni sobi zvečer ob 11h in...ko je že vse kazalo ok, se jih je naenkrat spet pojavilo pet...hitro sem šel pogledat še v kunijo, tam pa...nič.

7.dan
zjutraj sem še enkrat vzel Biokill in začel ugotavljati, da je najbrž že precej star...ja, ene 8 let...hm, kje piše rok...hm, ne vidi se več...in sem šel po novega in vse našprical...

8.dan
ok, ok, nikjer nobenega, niti v dnevni kjer sem pričakoval, da bodo, ker sem mislil, da prihajajo kje iz kakšne omare v dnevni...no, pa jih no bilo! super!

9.dan
ne, ni še 100% ok...našel sem ga v stekleni posodi z rezanci, ko je poskušal ob pokrovu z gumo priti v posodo...he he...ni mu uspelo...eden je bil še zraven v omari...še enkrat sem pobral vse ven iz omare in našprical z novim Biokillom, pa da zdaj vidimo...

...se nadaljuje... 

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.9.2008 11:42:58   
aiwich
hahahhahaha
ok vem da ni smešno, ampak je blo res zabavno branje tole.
pri nas so se pa mravlje pojavile in sem probala ugotovit iz kje pridejo. iz stene zadi za omarami. omar se pa ne da premaknit. grrrrrr kje čem  zdej špricat, da se jih znebim?

(odgovor članu kiki29)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.9.2008 23:43:16   
gg
Joj, meni grejo kar kocine pokonci, ko vse to berem. Do sedaj imam izkušnje s temi nadlogami, če vam kaj pomaga:
  1. Faraonke: so stalni prebivalci našega bloka. Se pojavijo vsake toliko, zanesljivo jih (za nekaj časa) prežene Faracid. Ko se pojavijo (navadno kuhinja ali kopalnica, ob vodi), nastavimo tudi pasti. Deluje seveda tudi desinsekcija, ki jo izvajajo po celem bloku, a ni dovolj pogosto.
  2. Črne mravlje: so prišle od zunaj, s fasade. Njihova ljubezen je meso (slabo pomita lesena deska!!!) in jajca (jajčna lupina). Deluje katerikoli Pips ali Biokill.
  3. Ščurki: novi podnajemniki, od letos. Še nisem pogruntala od kje. Je sledilo generalno čiščenje kuhinje, izvora nisem odkrila, verjetno so prišli po zračniku. Smo vse prečistili (ampak res VSE), našpricali z Forth-om, nastavili pasti. Sedaj imamo pol leta mir.
Moji siceršnji ukrepi: VSE v škatlah (Curver, Tupperware, Ikea), čist pult, vsake toliko našpricam s Faracidom ali Forthom okpli cevi, odtokov in zračnikov v kuhinji in kopalnici. Posebno pozornost okoli pomivalnih/pralnih strojev, njihovih cevi, filtrov, slišala sem celo o gnezdih v izolaciji pralnega stroja.

Srečno!

(odgovor članu kiki29)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.9.2008 8:48:39   
MTFP
In Kiki žužki so šli?
Jaz ribice nobene nisem našla od kar nimamo več omare. Sicer mam še vedno paranojo, ker so te ljubi naši delavci omaro kar v spalnico postavili, predno so jo odpeljali, in je bila tam dva dni user posted image , in sigurno so šibale sem pa tja in sedaj domujejo nekje v spalnici. Ampak sem prepucala pa jih ne odkrijem. (spim pa še vedno s pokritimi ustiuser posted image )

Sem pa gledala enkrat eno oddajo (slo), kjer so rekli, da veliko gospodinjstev zazida zračnike ker se po njih seli golazen od sosedov do sosedov. V bloku je pa tko, ko ima sosed ščurke, mravlje, itd bodo kmalu postali tudi tvoji podnajemniki...

(odgovor članu gg)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.