kiki29
|
Kaj naj naredim? Ne da se jih znebit, teh majhnih ne lepih živalic. Poznam rešitev za mravlje: - pogledaš kje pridejo not, pošpricaš z Biokillom, pogledaš kje zdej hodijo not, pošpricaš z Biokillom, in grejo...k sosedu Poznam rešitev za molje: - pomečeš v smeti vse iz omar, kar se ti zdi še ok pa daš v zmrzovalnik - v omare nastaviš past za molje (hiško oz. zdej imaš nalepko za na notranjo stran omare) - v omaro daš še sivko in lovorjeve liste, kar tudi pomaga - počasi jih je zmeraj manj in...izginejo Kaj pa tile žužki? Ne gre... Prvič sem jih videl v čaju. So majhni kot miniaturne pikapolonice (ne zgledajo pa tko lepo) in letijo. Letijo kot stari Jumbo Jeti tako da jih ni problem uloviti po zraku, še lažje pa na tleh, saj so večino pri miru. No pa nazaj na dogodke...Malo jezen sem cel paket čaja zabrisal stran pa je bilo. No, ni bilo. Spet so se pojavili še v drugih čajih. Pa sem spet zadevo pregledal, čaje pometal ali v hladilnik, našprical z Biokillom in sem upal, da bo. Pa ni bilo. Čez par dni so bili že v ostalih omarah! Aaaa, nisem mogu verjet, pol pa še v kuhinji in dnevni sobi. Tako, zvečer sem sedel na kavču in so se začeli zbirati ob luči, 5-7 na večer. VOJNA! WAAAR! Napovedal sem jim vojno do zadnjega! Začel sem od začetka: spet pregled, smeti, Biokill, vabe, sivka in lovorjevi listi (da vsaj moljev ne bo), in začel sem spremljati njihove navade in kaj jim ne leži. Ugotovil sem naslednje. Najraje imajo mehke snovi: npr. mleto rdečo papriko (ne moti jih če je pekoča), čaji, moka, celo kava. V takih snoveh jih je na tone. Radi imajo tudi malo debelejše začimbe oz. v splošnem praktično karkoli. So tudi v omarah brez hrane, čeprav ne v vseh, bolj v tistih kjer je bila hrana, pa so zato mogoče ostali. Biokill praktično ne pomaga, vabe za molje so priložnostni lovilci, saj se samo nesrečno kakšen ujame, sivka in lovorjevi listi pa mislim da ne pomagajo. Dnevnik po začetku vojne z žužki: 1.dan 2 žužka, ampak samo v eni omari (uspeh) 2.dan 3 žužki v eni omari in 2 v kuhinji 3.dan 2 žužka v eni omari in po 1 žužek v treh ostalih omarah 4.dan 4 žužki v eni omari, 2 žužka v ostalih omarah, 3 žužki v kuhinji in 2 žužka v dnevni sobi (neeeeeeeee...) 5.dan Sem naredil ponovno racijo po omarah in neeee, kakšna napaka, moko sem kot kaže pospravil nazaj v omaro, namesto v hladilnik in ob spreletavajočem srhu sem jih naštel 17, in drugje po enega, dva, po vseh omarah... 6.dan To je danes...Spet so povsod, od kje??? Odselil se bom, pa je...Rabim pomoč...Tako ne gre več... IMA KDO KAKŠNO REŠITEV, NASVET? NA POMOČ!!! Menda so jih imeli tudi pri enem našem velikem trgovcu v skladišču in so morali vse uničiti, ker drugače ni šlo. K. P.S. Po potrebi pošljem tudi sliko (žužka), saj je tukaj ne morem naložiti.
|