|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   antidepresivi
5.9.2008 17:26:51   
naia
pozdravljene,

zanima me, če ima katera izkušnje, kako in kaj, namreč cca. 5 let sem jemala antidepresive Paroxat za panične motnje, ko sem zvedela, da sem noseča, sem jih takoj opustila in se za zdaj "kokr tok" dobr držim. ali ima katera izkušnje oz. je kakšna nosečnica, ki ima podobne težave? kaj narediti, če se mi slučajno poslabša stanje? ali čem začeti jemati tablete ali pretrpeti napade, kako to vpliva na plod? namreč svetovali so mi, naj probam zdržati do 7 meseca, da takrat ne bi več škodila plodu, če bi jemala tablete, ampak če bi bilo pa zelo hudo, naj jih pa kr začnem jemati...

ima katera izkušnje?!?! user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: antidepresivi
5.9.2008 17:54:42   
Anonimen
Najbolje bo, da se obrneš na svojega ginekologa, ki ti bo vedel najbolje svetovati oz. te bo usmeril na pravo pot...

Mislim, da ti bo šlo dobro, pomisli da imaš otročka, ki bo tvoje "delo" in ti bo neizmerno vračal ljubezen...

(odgovor članu naia)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
5.9.2008 18:10:24   
bskrle
Čudno,da ti zdravniki niso nič rekli.
Kaj pa persen in druga naravna zdravila. TI ne pomagajo?
kaj pravijo farmacevti?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.9.2008 18:48:32   
Irena88
Glede antidepresivov ti ne bo svetoval ginekolog, obrniti se moraš na svojega psihiatra, ki ti je zdravila predpisal in mu povej, da si noseča. Potem bosta pa skupaj se dogovorila ali je terapija potrebna ali jo lahko v celoti opustiš, kar bi bilo za plod najbolje. Psihiater bo presodil, ali bo totalna redukcija antedpresivov tudi zate najboljša.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.9.2008 18:49:15   
Anonimen
Sama sem jemala Paroxat in so mi priporočali ukinitev terapije pred nosečnostjo.

(odgovor članu naia)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
5.9.2008 18:57:42   
Dali*
naia, držim pesti, da boš lahko nosečnost doživljala v blaženem stanju, brez ad, po posvetu z zdravnikom seveda. V nosečnosti, sploh na začetku se v telesu izvajo toliko procesov, da bodo mogoče hormoni premagali tvoje težave. Vse nam je podarjeno z razlogom.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.9.2008 20:38:57   
naia
nihče ne pove nič konkretnega oz. vsak bolj po svoje, že pred leti sem vprašala svojo psihiatrinjo glede nosečnosti in je rekla, da sploh in oh ne, kakršni koli antidepresivi niti perseni. ginekologinja je pogledala v neko knjigo in rekla, naj jih ne jemljem, ko sem zanosila, sem šla k nekem nadomestnem (moja je na porodniški) in mi ni mogel takoj odgovoriti, kaj bolj škodi, doktorica, ki se ukvarja z genetiko pa pravi, naj jih začnem jemati, če se bom zelo slabo počutila.

vem, da dosti škodim plodu s tem, ko me je strah, imam napade, se bojim in tresem, jokam...user posted image
veliko raziskav je bilo narejenih, a nikoli nič potrjeno, če gre zdravilo skozi plodovnico, ni pa bilo dokazano, da škodijo plodu.

dosti ljudi misli, da se to da premagati, ampak je res zelo teško, ko se ti zaprejo dihalne poti od strahu, ko se bojiš brez razloga...user posted image

(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.9.2008 20:41:08   
naia
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Sama sem jemala Paroxat in so mi priporočali ukinitev terapije pred nosečnostjo.

in? si zdržala nosečnost brez tablet?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.9.2008 20:51:27   
tul
Jst sem AD jemala skoraj celo nosečnost (do 32t) pa je z otrokom vse ok. Jemala pa sem Asentro in tudi psihiater je ni odsvetoval. Edini možni stranski učinek bi lahko bila zajčja ustnica in pa malo bolj razdražljiv otrok.

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.9.2008 21:05:30   
naia
do 32 tedna? predvidevam, da si prej rodila? zakaj pa jemlješ asentro? imaš panične napade?

(odgovor članu tul)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.9.2008 6:39:57   
Anonimen
Kolikor vem se določeni antidepresivi lahko jemljejo tudi med nosečnostjo, če je potreba.

(odgovor članu naia)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
6.9.2008 20:18:47   
Anonimen
Iz izkušenj ti lahko povem, da se ADji lahko jemljejo tudi med nosečnostjo, če je pač mamica v takšnem stanju, da to potrebuje. Psihoterapevt je tisti, ki ti bo predpisal najmanj škodiljive ADje, če se mu bo zdelo, da jih potrebuješ. Lahko ti povem, da sem sama imela ad-je, ki pa sem jih na lastno željo med nosečnostjo prenehala jemati. Ni bilo nobene panike, saj nosečnostni hormoni mnogo pripomorejo k  boljšemu počutju. Kritični pa spet postanejo prvi meseci po rojstvu otroka.
To ti govorim iz mojih izkušenj. Smo si pa ljudje zelo različni, pa tudi stopnje bolezni so različne. Jaz mislim, da če se ti zdi, da lahko zdržiš brez, poskusi, če ne bo šlo, pa prosi psihoterapevta za kakšen lažji nadomestek ali kakšno drugo varianto, če so tvoja zdravila slučajno prehuda.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?