Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kdaj ste zacele dajati bolj grobo hrano 5.9.2008 11:49:14
|
|
|
|
želva
|
Naša je stara toliko kot vi . Sadje jemo, da j ga narežem na krhlje in je sama, ravno tako meso, kruh itak žveči že dooolgo. Pa se ni nikoli davila.Hrane ne pasiramo že 2 meseca ali več.Pazim, da je dovolj kuhano in mehko.to je pa tudi vse. Ko je pokazala interes, da hoče sama hrizt(se mi je zažrla v breskev ), nismo več pasirali. So si pa različni otroci.
|
|
RE: Kdaj ste zacele dajati bolj grobo hrano 5.9.2008 11:56:15
|
|
|
|
polona5
|
Mi smo s kruhom in s krhljem jabolka začeli takoj po 6 mesecu, ko še ni imel zobkov - takrat še ni mogel celega kosa odgrizniti. Tako se je že zelo zgodaj navadel na bolj velike reči. No ko je imel 8mesecev in 10 dni, enostavno ni hotel več pasirane hrane - mu je šlo kar na bruhanje. Takrat sem se odločila, da bo naprej jedel kar z nami. Seveda se mu malo prilagajamo - kuhamo bolj mehke stvari in manj solimo (polento, pire krompir, mineštrce, bučke, špagete prekuham in jih z vilico sesekljam, brancina v pečici si deli kar z mano...). No nad tako hrano je bil takoj navdušen. Sedaj je star 9,5. Za zajtrk ima najraje namaze na kruhu, pa zraven mu kakšno jabolko postrgam, da gre lažje dol po grlu. Banano je kar tako kot mi, čepa odgrizne večji košček, pa sam pljune ven. Res vse brez problema je, pa čeprav ima samo 2 zobka. Lp
|
|
|
|
RE: Kdaj ste zacele dajati bolj grobo hrano 5.9.2008 12:23:10
|
|
|
|
Tisana
|
Naša je stara 8,5 in ima samo 2 zobka. Z uvajanjem smo začeli pred 3 meseci. Pasirano ni jedla nikoli. Najprej je jedla samo hrano v koščkih, sedaj pa samo tisto, ki si jo lahko sama nese v usta. Čeprav je mnogokrat hotela pogoltniti prevelik kos, se ni nikoli zgodilo kaj hujšega, ker si vedno sama pomaga.
|
|
RE: Kdaj ste zacele dajati bolj grobo hrano 5.9.2008 22:21:03
|
|
|
|
sandra85
|
meni se je tudi davil do 8. meseca pa pol, pol pa je kr začel lepo papat koščke. vsi se davijo, ne sekiraj se. prej kot slej se bo navadila in znala pljunit, če ne bo znala prežvečit in zgrist do gladkega
kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦
|
|
|
|
RE: Kdaj ste zacele dajati bolj grobo hrano 5.9.2008 22:46:28
|
|
|
|
Tisana
|
Jest sem bla pač vedno zraven, ampak se nisem vmešavala, ko je imela solzne oči, gledala z belim, kašljala,... Samo za vsak slučaj. In do sedaj je bilo zmeri kul. Seveda pa je ne bi pustila kar samo s kakšnim krhljem jabolka v roki. Itak je ne bi pustila kar same, ker je tak raziskovalc, da... , pa še kar mal preveč pogumna
|
|
[Brisano sporočilo] 5.9.2008 23:11:09
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Kdaj ste zacele dajati bolj grobo hrano 6.9.2008 12:06:19
|
|
|
|
sandra85
|
metulj333 čestitke za nosečnost šele zdaj sem opazila...
kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 6.9.2008 12:53:06
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Kdaj ste zacele dajati bolj grobo hrano 10.9.2008 13:41:35
|
|
|
|
bsasab
|
No moram povedat da ji zdaj ze ene par dni dajem bolj "grobo" hrano, pa ji kr dobro gre, tak da tamala kr tako naprej...
|
|
RE: Kdaj ste zacele dajati bolj grobo hrano 10.9.2008 16:37:12
|
|
|
|
mixi
|
Ojla ! Naša tamala ima danes 4 mesce GH ji dajem že 2 tedna in ji ne pasiram ampak ji zmečkam z vilico in poje vse brez kakega zatikanja in problemov. miksam ji samo jabolko in banano in to na malo večje koščke
|
|
RE: Kdaj ste zacele dajati bolj grobo hrano 10.9.2008 21:05:16
|
|
|
|
Paštetka
|
Nikoli ji nismo pasirali. Uvajali smo pri 4 in vedno samo pretlačili z vilico. Namazan kruh je začela jesti, se mi zdi, da pri 6 mesecih, ko še ni imela čisto nič zob. Sem ji narezala na kockice in si jih je jemala in jedla. Lepo "prežvečila" z dlesnimi. Davi se pa zato, ker ne zna jesti, ker si ji skoz pasirala in je samo požirala. Zdaj pa mora "delati". Parkrat se bo še "davila", potem bo pa že pogruntala. Vse to gre zraven.
|
|
RE: Kdaj ste zacele dajati bolj grobo hrano 10.9.2008 21:11:04
|
|
|
|
Doll
|
na začetku 14 meseca,lahko je samo kruh in testenine,ostalo po grlu ne gre
|
|
|
|
RE: Kdaj ste zacele dajati bolj grobo hrano 10.9.2008 21:12:33
|
|
|
|
Anonimen
|
Nikoli ji nismo pasirali. Uvajali smo pri 4 in vedno samo pretlačili z vilico. Podobno. Oziroma sem na zacetku, parkrat, pa mi je bila tista hrana (razen sadja) totalno neokusna.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.