AKŠ
|
IZVIRNO SPOROČILO: bodoča IZVIRNO SPOROČILO: ursi To ni res, da je lahko otrok v vrtcu samo 9 ur. Lahko je več ampak presežek devetih ur je potrebo doplačati (vsako začetno uro). Vsaj tako je pri nas. No, pri nas pa je tako, da je lahko otrok v vrtcu največ 8 ur in nič več, tudi za doplačilo ne. Ne kompicirajo, če malo zamudiš in je tam 8 ur in 20 min naprimer, vse ostalo pa je kršenje otrokovih pravic, tako je meni ravnateljica rekla. Ta način oz. pravilo našega vrtca mi sploh ne odgovarja, ker moram malega dat zjutraj že ob 5.30 h v vrtec in po njega lahko pridem nekje ob 15.00 h, odvisno od stanja na cesti. Hvala bogu, se lahko moj oče s svojo službo tako prilagodi, da bo lahko on šel prej po njega v vrtec. Sem pa tud srečna, da smo sploh plac dobili v vrtcu, ki nam je praktično pred nosom. Eni sosedi so tudi dodelili vrtec oddaljen nekje 20 km, pa potem otroka ni dala tja, ker je našla drugo rešitev. Jaz vem, da tudi, če bi ga morala voziti tako daleč bi mali moral v vrtec, ker ni druge, razen da službo pustim, kar pa mi definitivno ni v interesu. tole da je 8 ur maximalno otrok v vrtcu je meni osebno malo mim. Saj ne rečem - tudi sama sem ena izmed tistih, ki komaj čaka da pride po otroka in da ga odpelje domov. sam če realno pogledaš - otroka daš v vrtec zato ,ker greš ti v službo! V službi delovnik traja 8 ur. Od vrtca pa do službe imam pa v eno smer 20 minut vožnje. Torje je otrok avtomatsko v vrtcu dobrih 8ur in pol.... A pol lahko otroka v vaš vrtec dajo samo tisti ki delajo polovični delovni čas, al pa da majo še nekoga, ki pride otroka iskati prej kot prideš ti iz službe....