Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: NS in njena vrednos 5.9.2008 17:36:52
|
|
|
|
_sanja_*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Če bi imela povečano NS, bi šla še na hormonske teste Tudi hormonski testi so vprašljivi... dvojni je zanesljiv skoraj enako kot vrednost pri nuhalni - vsaj pri meni se vrednost skoraj ni spremenila, otrok pa ostaja poseben. AC... edina zanesljiva (99%) preiskava s katero ti odkrijejo DS in ostale kromosomske napake pri otrocih. Ja, vem. 99% zanesljiva je samo AC.
|
|
|
|
RE: NS in njena vrednos 5.9.2008 20:31:16
|
|
|
|
Anonimen
|
Punce mene pa nekaj zanima glede NS. Zakaj svetujejo še dodatne teste, če je rezultat več kot 1:300, če pa pišete tako visoke številke od 3000 naprej, nekatere imate celo pet mestno cifro? Mi lahko katera malo bolj pojasni glede tega. Sama imam na izvidu napisano: NS=1,8mm BACKGROUND RISK=1:1390 ADJUSTED RISK=1:15427 Katera številka je sedaj prava. Piše pa, da je izračun tveganja nizek. G mi je tudi rekla, da je izračun ok.
|
|
|
|
RE: NS in njena vrednos 5.9.2008 20:38:01
|
|
|
|
Abra
|
Anonimna, ulomke menda razumeš? 1:300 je 10x večja verjetnost kot 1:3000. Se mi zdi pa čudno, da ti preiskovalec ni razložil, kaj izvidi pomenijo. Background risk je tvoj osebni riziko, kar pomeni tvoja leta in morebitni DS v družini ali prejšnjih nosečnostih, adjusted risk pa upošteva meritve, vidne organe in glede na te rezultate se riziko poveča ali zmanjša. Program maximalno poveča ali zmanjša tveganje za 20x. V tvojem primeru se je tveganje zelo zmanjšalo.
|
|
|
|
RE: NS in njena vrednos 5.9.2008 22:54:10
|
|
|
|
dodi
|
Jaz sem pri zadnjih dvojčicah imela NS pri prvi dvojčici od 3,8mm do 4,2mm in tveganje 1:16...stara sem bila 32 let...druga je imela 2,5 mm tveganja se ne spomnim....za AC se nisem odločila in rodila sem dve zdravi,navihani deklici. Otroka bi obdržala ne glede na izvide zato se za AC nisva odločila in če bi bila še kdaj noseča sploh ne grem več na NS...
|
|
RE: NS in njena vrednos 6.9.2008 0:56:49
|
|
|
|
Anonimen
|
tia12 - Predno se odpravita na NS se pogovorita kaj bi sploh naredila, če bi bila NS slaba. Bi otroka obdržala ali ne? Če bio ga kljub slabi NS obdržala, potem je hodit na NS nesmiselno. Se pa vedno poudarja, da je NS samo razmerje možnosti tveganja za DS. Tudi če imaš tveganje 1:15000 je lahko še vedno ravno tvoj tisti otrok od 15000, ki ima NS. Ampak manjše kot je razmerje, večja je možnost okvare otroka z DS. So pa tudi primeri, ko je bila NS zelo slaba kakor pri Dodi, pa je z otroki vseeno vse ok.
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?