|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   velikost ploda
9.3.2005 21:31:04   
binica
Pozdravček vsem,
imela bi vprašanje. Noseča sem 32 tednov. Danes sem imela UZ,pa mi je G rekla, da je glavica otročka velika za 36 tednov in 3 dni. Halo!?! A se je to že kateri zgodilo? Ostali organi do bili dokaj ok in v bližini 32-ega tedna, ampak glava... Ne vem ali to pomeni, da bom rodila kaj prej ali - kar me še bolj skrbi - da bom imela precej težek porod. Joooj! A je imela katera od vas podobno izkušnjo??

Hvala za pomoč!

Binica in :duda:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   velikost ploda
9.3.2005 22:15:37   
Naja31
Zivjo,

meni je tudi G v porodnisnici na UZ v 32. tednu rekel, da ima otrocek malo vecjo glavico, ampak da naj bi to bilo normalno za fantke. Me je skrbelo, ampak je bil G cist cool in sem si mislila, da bi verjetno zagnal vecji halo, ce bi to kazalo na kaj resnega. Danes sem bila pri moji G na rednem pregledu in sem ji to povedala pa je pogledala mere v materinski in je rekla, da so to bile cist normalne mere za 32. teden. Kaj bo na koncu, ti pa sporocim aprila :)

Lp, Naja :nosecka:

:kuza:

(odgovor članu binica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   velikost ploda
10.3.2005 12:09:07   
SU
Tudi meni je rekla G pri 32. tednih, da ima otroček glavico veliko za 34,5 tedna, vse ostalo pa za 32. približno. Tudi jaz mislim, da če bi bilo kaj narobe, da bi verjetno malce bolj panicirala! Iz različnih zgodb kolegic, prijateljic, itd. pa sem zaključila, da sama velikost dojenčka med porodom nima izključnega vpliva na to, kakšen bo porod (še milijon drugih dejavnikov)! Tako, da...nič panike! Tudi jaz se javim aprila kako bo-glede na "veliko" glavico naše štruce...:) LP, Saša (35,4/7)

(odgovor članu binica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   velikost ploda
10.3.2005 22:38:22   
tejč
nO, JAZ SEM PA V 31. TEDNU in je punčka manjša kot za 31. teden. Za 2-3 tedne nazaj. Pa bolj malo se je gibala na UZ. Zato mi je dala napotnico za UZ v porodnišnico, jutri bom šla tja. Pa sporočim, kako in kaj.

(odgovor članu binica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: velikost ploda
17.3.2008 21:21:04   
darmar
Zdravo Binica in vse ostale!

Tudi meni je danes ginekologinja rekla, da ima otroček precej večjo glavo in trebuh kot bi naj ju imel za 30tednov in 3 dni. In sicer naj bi imel glavo za 34t in 3 dni ter trebuh za 34t in 4 dni. Jutri grem na test diabetesa v nosečnosti??? Za povrhu pa naj bi še punčko čakali. Pravijo, da so ponavadi fantje tisti, ki so večji. Tudi mene skrbi, upam da bo vse OK.

Lepo se imejte vse ;) user posted image

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.3.2008 22:34:53   
Virtualna
Brez skrbi bodite, tudi meni je G v prvi nosecnosti rekla, da ima dojencek precej veliko glavo v primerjavi s trupom in da je "kao" precej ogromen, glede na teden nosecnosti...
Mene je bilo tako strah, da se mi je sanjalo o tem, da bom rodila "cudnega otroka", ki bo okoli tekal z veliko glavo...mislim halloooo user posted image
Oba, tako jaz, kot moj user posted image  sva sicer ze po naravi precej velika, oba sva visoka, jaz 1,76 on 1,95...ni mi kapnilo v glavo, da "velikost ploda" je pa le odvisna od naju...in nasih genov...

... tako da punce... brez skrbi s temi "merami" in "prevelikostjo" user posted image user posted image user posted image  vse bo cool in kot je treba... user posted image user posted image user posted image

16.6.2009 dobili prvi zobek ...

(odgovor članu darmar)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.3.2008 9:30:46   
pikica_30
Tudi meni je G v 27 tednu na 3D/4D rekla, da je glavica prevelika za 2 tedna, ampak, da je s tekočinami v možganih vse ok (velika glava se lahko pojavi pri vodenoglavcih - imajo vodo v možganih). 2 tedna kasneje na rednem pregledu pri G sem na to opozorila mojo G, ki je rekla, da je glava in tudi trebušček prevelik za cca. 1 teden. Ampak hkrati so mi na tem pregledu ugotovili, da imam preveč cukra in sem šla najprej na 50g test glukoze in ker so bile čezmejne vrednosti, grem sedaj še na 100g test in potem sem na dieti. Tako da mogoče so preveliki otroci res lahko tudi zaradi nosečniškega diabetesa, ki se zlasti rad pojavi v 3. trimesečju. Če pa imate s cukrom vse ok, mislim, da ni potrebno preveč skrbeti, zlasti, če so vaši G skulirani in je vse ostalo ok. user posted image

(odgovor članu Virtualna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.3.2008 10:40:39   
jazabel
Ojla, souser posted image z velikančki!
Tudi jaz pričakujem velikanko (v začetku aprila) in mislim, da ni nobenega problema, če naši g. ne delajo panike, ne vem, zakaj bi morale me. Na UZ v 35 t (34 t +1 d) sem imela po meritvah glavico in stegnenico za +37t, trebušček pa za +36 t.  G je pregledal vse izvide še enkrat, če bi mi slučajno spremenil PDP, pa ga potem ni in je pač rekel, da so eni otroci pač večji.
Sicer pa mi gredo tale povprečja totalno na živce user posted image user posted image user posted image - vse naj bi bilo izračunano za dete, ki ob rojstvu tehta 3.300 gramov in je veliko 51 cm - me zanima, koliko se jih rodi po jusu. Jaz sem mela 3950 g in če mene vprašate, so otročki, rojeni okrog 4 kg prav fletni, saj so malo bolj okroglolični user posted image user posted image user posted image .
Pa tudi ob porodu, naj bi otroci v povprečju imeli obseg glavice od 32-36 cm - torej, ne vem, kaj je bolj normalno oz. nenormalno. Glede poroda, je pa tako al tako odvisno od milijon dejavnikov - konstrukcija mamice, odpiranje,sproščenost ...
Cukra pa jaz nimam, tko da je teža otročka odvisna predvsem od genetike in ne le od diabetisa.
Glavo pokonci in srečno nosečnost s čim manj skrbi.
Lp

(odgovor članu pikica_30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.3.2008 11:58:27   
darmar
Hvala punce. Danes sem delala test za diabetes, jutri izvem rezultat. Mogoče bi se vseeno raje odpovedala sladkarijam, pica,... in bi to nekako pomagalo, da se otrok ne bi tako zelo redil. Prvi moj otrok, fantek je imel glavico veliko 37 cm, pa je v tednih po obsegu za 2 tedna prekašal dejanske tedne. Kaj bo pa sedaj. Mene sicer ne skrbi kako bom rodila, bolj me skrbi da bo z otrokom vse vredu. Sva s sinkom pred 5 leti hodila še potem na pediatrično, ker je tako hitro raste, menda da bi lahko prišlo do asimetrije. Navsezadnje je bilo vse ok. Upam da bo tudi tokrat. Mogoče me sedaj še vse toliko bolj skrbi, ker sem zanosila po umetni oploditvi. Pa če imaš slab dan se ti vse sorte plete po glavi.

Lepo se imejte v tem sneženem dnevu.  

(odgovor članu jazabel)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.3.2008 14:32:47   
darmar
Rezultat testa za diabetes je 6,2 in to je še ok. Meja je nekje pri 7 oz. 8. Ginekologinja mi je rekla le da naj malo pazim pri sladkarijah. OK?! Drugače pa nič posebnega, naročena zopet v 34 tedno in 3 dneh. Upam, da mi takrat spet naredi UZ, da vem kako je. Drugače pa tako ne more člove nič narediti, razen pazit kaj je. Kakšen nasvet???
LP user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu darmar)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.3.2008 16:09:12   
darmar
user posted image Zanima me še ali je kje kakšen formu nosečnic, ki bodo rodile aprila, maj oz. junija 2008?user posted image

(odgovor članu darmar)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.3.2008 16:11:25   
pikica_30
Bravo darmar za dober rezultat!user posted image  Srečkica! Jaz sem imela 9,3 in grem sedaj še na daljši test. user posted image  Odpovej se sladkarijam in sladkim pijačam, mogoče še stvarem iz bele moke, pa bo že veliko!

(odgovor članu darmar)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.3.2008 17:58:38   
Felicita
Ja, tiste ki imajo probleme s sladkorjem v nosečnosti (nosečniški diabetes), imajo ponavadi večje otroke. Razlog? Mamica ne presnavlja pravilno sladkorja, zato ga plod dobi (pre)več. In ker ima (pre)več hranil potem tudi (pre)hitro raste.
Ni pa (ponavadi) to nevarno za user posted image , po porodu zgubi nekaj (več) teže in potem je vse ok.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu pikica_30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.3.2008 18:08:21   
Katina
darmar, super rezultat - mejna vrednost pri user posted image 90min po jedi je 6,6. O Diabetesu teče debata na forumu Nosečnost in prehrana (če rabiš knjižico z navodili o prehranjevanju mi piši na ZS in ti pošljem skenirano + primer diete). Na forumu: Čvekanje v pričakovanju pa se  lahko pridružiš majčicam 2008 - 3.del, kjer klepetamo tiste z rokom v maju (če imaš rok pred majem ali junija, nič hudega, rade sprejmemo vsako). Vabljena!

Po izjavi moje G je največji problem prevelik trebušček. Tudi naš user posted image je na prejšnjem UZ-ju prehiteval za dobrih 14 dni (k sreči simetrično), na sedanjem pa se je pospešena rast malo umirila, kar je dober znak. Imam gestacijski diabetes in sem od 26t dalje na strogi dieti, trenutno sem v 32t.

Felicita, ja ponavadi se res vse izteče OK. Vendar je dobro, da se GD ugotovi čim prej in da se upošteva dietna prehrana, da ne spravljaš v težave user posted image in sebe.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.3.2008 19:55:33   
darmar
ja saj vem, da se ponavadi vse dobro izteče, ampak vseeno te skrbi. ni kar tako, ko ti reče, da ima otroček glavo in trebuh večji za 4 tedne. to je res veliko.

Katina, zaenkrat knjižice ne bom rabila, saj bo dovolj, če res malo zmanjšam sladkarije. Je pa to tako težko, ko ti zapaše, se ne moreš upreti.

Sedaj bom pa res poskušala najti majčice. Bajči

(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?