Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Ptičja dresen proti driski 3.9.2008 18:13:05
|
|
|
|
Mišni
|
Večkrat, ko grem na sprehod, gledam tisto razstilico, ki se ob potkah razrašča, pa do sedaj nisme vedela, kako se ji reče. No, sedaj vem, to je ptičja dresen in je res zelo pomaga pri driskah. Če je kdo od nas, otrok, imel drisko, je stara mama lepo šla na dvorišče in jo nabrala ter nam skuhala čaj in zadeva je bila rešena. Ptičja dresen Evropski zeliščarji uporabljajo ptičjo dresen kot adstringens (sredstvo za krčenje in krepitev tkiv) in diuretik in jo predpisujejo pri driski, za odpravljanje črevesnih zajedavcev, za ustavljanje krvavitev iz ran in nosu ter zaviranje pretirane menstrualne krvavitve. Kot diuretik jo dajejo pri bolečem uriniranju. ptičja dresen Polygonum aviculare dresnovke Polygonaceae Cvetovi so majhni, neopazni; sama stebla so plazeča in lahko precej dolga. Cveti jeseni - ob poteh v nižjih legah. Iskanje: Razstava zdravilnih rastlin Ptičja dresen Polygonum aviculare Družina: dresnovke (Polygonaceae) OPIS: Ptičja dresen ima rjavo, zvito korenino, iz katere poganja do 30 cm dolgo in poleglo razvejano steblo. Listi so podolgovato jajčasti, brez peclja. Za vsakim listom je po eden ali več drobnih, neznatnih cvetov, ki imajo zeleno cvetno odevalo z belim ali rdečim robom. Cveti od julija do oktobra. DROGA: Uporabljamo posušeno cvetočo rastlino (Polygonii herba) ZDRAVILNE UČINKOVINE: Droga vsebuje eterično olje, flavonoide, čreslovine in kumarinske spojine. UPORABA: Ptičjo dresen uporabljajo predvsem v ljudskem zdravilstvu pri prehladih, zoper bolečine, ki jih povzročajo kamni in pesek v sečilih, ob nočnem potenju, ob močni driski, ob močnih in bolečih menstruacijah …
|
|
RE: Ptičja dresen proti driski 3.9.2008 18:16:24
|
|
|
|
tanikaa
|
U bemtiš. Zadnje čase bi jaz to morala kar doma na vrtu gojiti.
|
|
RE: Ptičja dresen proti driski 3.9.2008 18:25:46
|
|
|
|
Mišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa U bemtiš. Zadnje čase bi jaz to morala kar doma na vrtu gojiti. Ma ti ni treba. Samo malo se sprehodi, zihr jo boš našla. Ob kakšnih takih potkah je povsod. Recimo kje med bloki, kjer je kakšna tlakovana potka vmes po travi, tam ob potki je sigurno.
|
|
RE: Ptičja dresen proti driski 3.9.2008 18:27:52
|
|
|
|
tanikaa
|
Hm, a se lahko stvar tudi posuši? Tak za zimo mislim. In še to. Res je, velika rit ni mala stvar. Jaz to najbolj vem.
|
|
RE: Ptičja dresen proti driski 4.9.2008 10:42:47
|
|
|
|
Mišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa Hm, a se lahko stvar tudi posuši? Tak za zimo mislim. In še to. Res je, velika rit ni mala stvar. Jaz to najbolj vem. Ja, menda se posuši, ja. Drugače pa imajo to menda tudi po lekarnah, ker ena zgoraj kopiranih stvari je iz mariborskih lekarn. Ja, to o velikih ritah je bilo pa tako hecno, ko so se tudi pri nas v dolgi in ozki pisarni srečale 3 ritaste sodelavke, da so s težavo šle ena mimo druge in je potem ena od njih to rekla. Jim je tako pasalo, smo se fajn narežali. Pa še tako res je to, a ne!
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?