ronja
|
mič, si kar predstavljam - znaš bit po moje kar ojštra Se mi zdi, da je treba tele stare starše malo "okoli prinest", kot otroke, da jim vedno nekaj pustiš ali daš v zameno, sicer te itak ne upoštevajo in ti samo ne povejo, da delajo po svoje. Zato rajši ne prepovedujem, razen par res pomembnih stvari (da se vozi v avtu samo v avtosedežu, recimo), ostalo je pa fleksibilno: - sok ji lahko da, ampak iz kozarčka, v steklenički pa naj ima vodo ali nesladkan čaj (na srečo me mala tu podpira, ker ima to dvoje rajši, se je tak navadla ) jaz sem bila cela škrbasta, ker moja ljuba mami ni vedela, da je med škodljiv za zobe... pa ne bi glih ponavljala napak, če ni treba - čokolado ji lahko da, tudi domače sladkarije (še rajši), samo PO kosilu, ne namesto kosila ali pred kosilom - pred kosilom ji tudi lahko kaj da, samo mora bit to nekaj bolj zdravega - ala sadje ali jogurt, da se navadi, da se da lakoto potolažit s tem (ker mala je sladkosned po svojih starših, je vse in zelo rada, čokolado pa najrajši) - nikoli ne kompliciram, če se karkoli zgodi, ko sta skupaj, recimo, da pade in se udari ali kaj takega in jo vedno pomirim, da je to pač del otroštva in da bo še velikokrat padla in naj se ne sekira, da pade tudi pri nama - lahko jo ima oblečeno, kakor ji paše - tašča jo vedno obleče več kot jaz, mami pa manj, to bo dete preživelo, ji bo pač kdaj malo vroče, umrla pa ne bo od tega - v svojem stanovanju jo lahko non stop nosi po rokah (zdaj se tamala itak ne pusti več, zna povedat, če ji je dosti), pri nas pa jo prosim, da naj sama pride iz ene sobe v drugo, ker jo pač moram met navajeno, da je tu ne bom nosila, ker ne smem - jo pa lahko seveda ima v naročju kolikor ji paše - ne kompliciram okoli hrane - povedala sem, ko je imela dieto zaradi suma na alergijo in se je tega držala, sicer pa zdaj ne je samo kikirikijev, ki jih itak ne daje Za mlečne izdelke sem povedala, da je baje boljše, če so polnomastni, če pa kdaj dobi pri njih kakega lahkega, je tudi ne bo konec - ko sva začela s kahlico, sem povedala, da nam gre dobro, nisem pa nič zahtevala, da še ona proba. Smo ji pa demonstrirali in potem je bila tako navdušena, da jo zdaj skoz daje gor itd Mič, zakaj pa mene nosečniški hormoni nič ne dajejo? že prvič me niso...
|