|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kaj naj naredim
2.9.2008 18:09:32   
benika
Meni se pa prav nič ne smiliš. Eno leto prenašaš batine, in še jih boš, ker zgleda da nimaš jajc spokat z majhnim otrokom, in zaživet na novo, sama. Marsikatera ženska, bi ob prvem udarcu, ga ali vrgla ven, ali pa spokala kufre, vzela otroka, in šla v varno hišo.

A se lahko strinjam? Sorči, ampak vsaj pri meni ne boš naletela na usmiljenje. Ne bom rekla, da si kriva da te je treščil, kriva si, da po enem letu to še kar dovoljuješ.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 26
2.9.2008 18:26:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: naja17

IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

Meni osebno se ženske, ki so več let pretepene in ne storijo nič, ne smilijo.
Star pregovor pravi: S TEBOJ DELAJO TAKO, KOT SI DOVOLIŠ.

Točno to... Moja mami je bila ena izmed njih in ko mi začne kej jamrat... Ma dej lepo te prosim... Vsaka hiša in stanovanje ima VRATA, če tega ne opazite....

In zaradi takih, ki so to preživeli in toliko in toliko let kasneje to napišejo sem jaz ziher da bi šla. Zarad otroka. To bo napisal tvoj otrok enkrat.
Sem poročena z enim takim k prezira mamo zarad tega k je dopustila da se je dogajalo kar se je.
Saj nočeš da te lasten otrok prezira ne?

(odgovor članu naja17)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
3.9.2008 13:39:29   
naja17
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

IZVIRNO SPOROČILO: naja17

IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

Meni osebno se ženske, ki so več let pretepene in ne storijo nič, ne smilijo.
Star pregovor pravi: S TEBOJ DELAJO TAKO, KOT SI DOVOLIŠ.

Točno to... Moja mami je bila ena izmed njih in ko mi začne kej jamrat... Ma dej lepo te prosim... Vsaka hiša in stanovanje ima VRATA, če tega ne opazite....

In zaradi takih, ki so to preživeli in toliko in toliko let kasneje to napišejo sem jaz ziher da bi šla. Zarad otroka. To bo napisal tvoj otrok enkrat.
Sem poročena z enim takim k prezira mamo zarad tega k je dopustila da se je dogajalo kar se je.
Saj nočeš da te lasten otrok prezira ne?

Že cel dan razmišljam ali naj še kaj dodam...
Ja, žalostno je, ampak najbolj to, da starši to ne razmišljajo in mislijo, da bo otrok pozabil al kaj user posted image  Moje dva sta se ločila, ko sem bila stara 3 in pol, pa se spomnim kaj se je vse dogajalo pred tem in TO ostane.
Moram pa rečt, da nekateri, ki jim to ostane (npr. moj brat), pa še vedno mislijo, da bi bilo bolje, če bi ostala skupaj. In on recimo tako živi... Bedno... Tudi njegovi otroci so se marsičesa nagledali, ampak ne, narazen pa ne, ker pol bojo otroci živeli tako kot on user posted image  
Ne vem no, meni je bolje, da sta šla moje dva narazen, ker če vem kaj se je dogajalo pred mojim tretjim letom, kaj vse bi preživljala še naprejuser posted image  Že to kar sem (ker miru tudi kasneje ni bilo med njima) in še vedno, vse skupaj pušča posledice....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
3.9.2008 16:37:10   
ZmajTolovaj
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin

A udaru te je že prej, sedaj te je davil, piš spet čez kak mesec, me zanima kaj bo potem nardil, grozil s pištolo. Hm mogoče pa bo kmalu naslov v novicah, ubil ženo, hčer in na koncu sodil sebi.

Res me zanima kaj se bo izcimlo, ker zapustila ga itak ne boš, vse ostalo je samo vprašanje časa.

user posted image

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 29
3.9.2008 18:08:38   
angel_rebelde
SPOKAJ!!!

Pa ni nič težko to! Imaš varno hišo, za naprej pa boš razmišljala, ko bo čas...

Jaz sem bivšega nagnala, kr on me je pa pretepal skoraj vsak dan.. pa imam tudi dolgi jezik, pa kaj?? Zaradi tega me nima nihče pravice tepst! In verjemi, sedaj nama je z otrokom dosti boljše... Ne dovoli da otrok gleda nasilje.. Spokaj že zaradi otroka, če že zaradi sebe nočeš.. Pa verjemi, takšni se ne spremenijo NIKOLI!!

Just GO!

Življenje brez otrok je kakor akvarij brez ribic..

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 30
5.9.2008 22:29:59   
Mijavček
Po tem, kar si napisala, misim, da lahko s precejšnjo gotovostjo rečem, da te nima rad. Zaslužiš si lupčka, ko pride domov in tako naprej, kot si napisala. Vsak si to zasluži. Pejt stran od njega in poskrbi za svojega otroka in zase, dokler je še čas.

Magari v varno hišo. Udarci se bodo stopnjevali, ne misli, da bo boljše, ker ne bo nikoli. Če te je že udaril, te zagotovo spet bo. In ... o bogi otrokuser posted image

Sam za primerjavo, mojedva se nista pretepala, sta se pa non-stop kregala... zelo naglas. In imam še danes določene posledice zarad tega  (problemi v odnosih z mojim bivšim ... pa npr. ne prenesem vpitja ... dobim kar panični napad ....pa še je tega). Takrat nisem razumela, zdaj pa vem, da bi bilo bolje za mojo mami, če bi bila močnejša in bolj samostojna, da bi se lahko ločila. Tako pa celo življenja igra vlogo žrtve in ja, sem včasih tud nanjo jezna, ne sam na fotra.

(odgovor članu angel_rebelde)
Neposredna povezava do sporočila: 31
5.9.2008 23:07:37   
Gina
Joj, pa kako ni umrla ljubezen do njega s prvim udarcem? Mislim saj jaz razumem, da nimaš kam iti, ampak ne razumem,d a se intenzivno ne odpravljaš proč. Človek menda vse prenese, edino udarcev pa jaz ne razumem, kako jih lahko kdo.

Drugače pa bi se morda morala vprašat, kako in kje se vidiš čez 10 let? A misliš da se bo spremenil? A se čez 10 let vidiš takole kot ta hip vsak dan sproti vseh naslednjih 10 let al misliš da imaš čarobno paličico, ki ga bo začarala, da bo drugačen? ko boš jasno videla, kaj hočeš v svoji prihodnosti, ko boš jasno videla, kaj on v prihodnosti počne, al je s tabo tak kot je al ga ni sploh, boš lažje nekaj ukrenila.

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 32
6.9.2008 8:10:26   
haloze
Veš kaj, kjer se pretepajo, pa mi slim, da je zadnji čas, da greš in spokaš s ta malo vred.  Ne razmišljaj predolgo, da ne bo prepozno.

(odgovor članu rinca2)
Neposredna povezava do sporočila: 33
6.9.2008 15:07:22   
Teya*D.
Tako je s tabo...sicer vem da je težko življenje začet na novo in verjamem, da je lažje rečt ko naredit to stvar, vendar ne vem kaj si čakala, da te je udaril še četrtič. Povrh vsega pa še brcnil. Zase vem, da bi se mi verjetno odkloplo in bi se branila kot lev pa vendar prvo kar bi naredila je, bi spakirala in šla. Naj ga imam še tako zelo rada. Otrok takšnega očeta ne rabi, ti pa sloh ne takšnega partnerja, ker bi morala biti spoštovana in če izraziš svoje mnenje to ne pomeni, da te ima kdo pravico udarit.
Oprosti ampak drugega ti ne preostane kot da spakiraš in let's go. Kako lahko še od njega sploh kaj pričakuješ....

(odgovor članu rinca2)
Neposredna povezava do sporočila: 34
7.9.2008 9:05:22   
mojamura
da nadaljujem pri Gini - ti če ostaneš z njim boš čez 10 let, ali živčna razvalina ali pa na kakšnem psihiatričnem oddelku.

Ne tepe te vsak dan?? pa koga ti tu zagovarjaš?? komu ti to lažeš - jaz vem kako je, lahko mečeš edino sebi pesek v oči!

ja mala ima atija rada, ok! ampak a je to takšno družinsko okolje, kjer se lahko otrok normalno fizično in psihiočno razvija v odraslega človeka?!?!

NE IŠČI IZGOVOROV!!

se mi pa zdi, da si ti še daleč od tega, da ti kapne, da moraš iti....zakaj??, ker enostavno nimaš nič samozavesti - sorry, ampak tako je!!

in ja....tudi jaz sem imela bolano ljubosumnega može, ki me je fizično in psihično maltretiral, mi grozil, ko sem končno odšla, da me bo ubil - ampak zdaj po nekaj letih pa imam vseeno mir. in ja, z bivšim možem imam tudi sina (zdaj je star 11 let), pa je bil star 2,5 leti ko se je to dogajalo - pa vseeno ve več, kot bi si kdo mislil.

če že sebe ne ceniš dovolj, da bi odšla - odidi vsaj iz ljubezni do lastnega otroka!

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Teya*D.)
Neposredna povezava do sporočila: 35
7.9.2008 9:32:07   
tincci
Jaz sem odraščala v taki družini. Držala sem z mami, skakala na fotra, da sem še jaz fasala, in moja mami je igrala trpečo žrtev. OK, res je, fotr je prifuknjen, res je pa tudi to, da ženska drži 3 vogale v hiši in da bi nam vsem bilo marsikaj prihranjeno, če ne bi ona vedno rabila jezikat, težit in se dret ob trenutkih, ko ji je bilo najmanj treba. Tako da za začetek ti prekini vajin ciklus pa se umiri in se ne derita in se ne pejta pred tamalo, kdo bo imel zadnjo besedo. Ljudje pač različno reagiramo, ko smo v kotu, eni pač tako, ker imajo iz svojih družin tak vzorec (kar ne opravičuje dejanja!), ampak ti si sokriva, ker drkaš, ko je najmanj treba. Bodi mirna, ko ima svoje momente in mu jih napni, ko bo miren, ne pa da se dereta, kdo ji bo boljš umil zobeuser posted image

www.alergije.net

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 36
7.9.2008 18:55:24   
hariba
Najebejo pa itak otroci.

ja to je res oziroma povzamejo vedenjski vzorec po starših kar pomeni,da bo precej fantov do svojih žena prav tako nasilnih,ker so doma  pač dobili vzged kako se težave rešujejo. Punce pa sipo večini najdejo nasilne partnerje in trpiji kakor njihove mame,ker so bile v tem stilu vzgojene in začaran krog je sklenjen.
Ni mi najbolj všeč,da ste tako napadalne in neprijazne do žrtev nasilja,saj morate upoštevati dejstvo,da so te ženske povečini odraščale v nasilju,da so popolnoma brez samozavesti inve namesto,da bi jo vlivale jo še dodatno poteptate. Ti moški jim običajno popolnoma oprejejo možgane,da brez njega itak ni sposobna živeti,da ji bo vzel otroke,celo,da jo bo ubil...pogosto tudi lastnih sredstev nimajo. Ženske,ki so živele že v otroštvu v nasilju zelo redko ali pa vsaj zelo dolgo nasilneža ne zapustijo,ker jim je tako življenje domače in samoumevno. Pogosto otroci v varno hišo nočejo iti,to pomeni drugo šolo,čisto drug kraj,kjer ni prijateljev 1 skromno sobico,kjer obiski niso dovoljeni,deliti kuhinjo,kdaj je treba tudi službo pustiti...
Že 14 let delam z žrtvami nasilja,podobne zgodbe poslušam vsak dan. Te ženske na prvem mestu potrebujejo veliko sočutja,toplih besed in razsvetlitev. S tem mislim,da jim nekdo pove,da za nasilje ni opravičila,da niso same krive zanj in da si one in njihov otrok zaslužijo boljše  in lepše življenje,večina jih je mnenja,da tega niso vredne. Pogosto najprej jočejo,nato pa,ko predlagam možne ukrepe tudi odškodninsko tožbo pa začnejo nasilneža opravičeva,ja da za prejšnji teden je bila itak sama kriva,ker je premalo juho solila in zato jih je dobila,pa da drugače ni tako slabuser posted image  Toda gavni vzrok,da ne odidejo je strah,pogosto jim grozijo,tudi ko grejo,pa jočejo in zato se vrnejo. Mora pa v ženski dozoret,da se odloči za odhod,včasih traja to leta in leta žal.
Tebi pa želim,da čim prej zbereš moč in pogum,da odideš od njega,veš ti in tvoj otrok si zaslužita lepše življenje,če želiš,da otrok odraste v zadovoljno in samozavestno osebo. Pa niso vsi moški nasilni. tisti pa,ki so nasilni pa v 9o%takšni ostanejo in to je prej pravilo kot izjema,nasilje se stopnjuje. Običajn so čedalje bolj nasilni,kmalu je dovolj že vsaka malenkost,da podivja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
8.9.2008 9:07:26   
Anonimen
Ta situacija je kritična.Pojdi stran,če že sebe nimaš rada pa zaradi ljubezni do otroka naredi red v življenju.tu ni več ljubezni,ampak le nasilje in nikakor ne smeš dovoliti,da tvoj otrok to doživlja.
Na žalost je pri tebi prišel čas za ločitev.

(odgovor članu hariba)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
8.9.2008 9:18:28   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: rinca2
...,so dnevi ko se nasmejimo se imamo fajn večinoma pa so dnevi ko se samo kregamo....,s tamalo hodimo same .... ko me je udaril,me je že prej trikrat ...me je prijel za vrat ..potem me je pa udril da sem padla po tleh in še brcnil,....skupaj sva že deset let.

Vsak ima svojo mejo. Tebi je pač sprejemljivo da te na vsake nekaj časa brca. user posted image
"ajde saj bo"

(odgovor članu rinca2)
Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?