|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prvič v vrtcu
1.9.2008 15:06:06   
pikecpokec
Se mi zdi da sam težim s tem prvim vrtčevskim dnem. Ampak me vseeno zanima, kako ste ga preživeli (tisti,, katerih otroci so šli prvič v vrtec). Kako izgleda uvajanje pri vas? Je veliko joka? Kako dolgo so bili v vrtcu?

Naš ni jokal nič, tako da sem ga kr pustila tam. Itak ni bilo nobene mamice zraven. Dva otročka sta jokala, ostali pa ne. Ko sem šla pa ob 11h po njega, je pa ful jokal. Tko da sumim da bo jutri jok že zjutraj user posted image .

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prvič v vrtcu
1.9.2008 15:16:14   
Lunc_a
Vsaki začetki so težki,še posebno za otroka,ki ostane brez mamice.
Moram rečt,da nisem imela težav,nič joka.Jokal je pa po 3 dneh ,ampak samo minutko.Bo že se ne sekirajuser posted image

(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.9.2008 15:23:11   
Anonimen
Danes je bil tudi Tjašin prvi dan v vrtcu in preživeli sva ga res krasno.
Nič ni jokala, takoj se je začela igrat z igračkami, z otroci, razikosvati celo igralnico, mislim res idelano.

Pri nas so bili otroci razdeljeni v dve skupini( v vsaki skupini je bilo 7 otrok) tako, da ni bilo prevelike gužve in je blo prav luštno.
Uro in pol sva preživeli tam, vmes smo mamice šle ven za 15 , 20 min...ni bilo nobenega jokauser posted image , prav nič nas niso pogrešaliuser posted image . Smo bile pa vse mamice tam, razen ene, ki je morala v službo.
Potem smo šle nazaj v igralnico, smo se še malo igrali potem je pa itak prišla druga skupina.

Upam, da bo tudi jutri tako luštno.

(odgovor članu Lunc_a)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
1.9.2008 18:39:36   
čaki
tudi mi smo meli prvi dan vrtca, stara pa je 3,5 let. nič joka-zaenkrat, je zlo navdušena, kajti resnično ji manjka družba. ima samo 5,5 let starejšega brata, ki se ne igra s punčkami, nobenega otroka soseda,
tko da upam, da bo naudušene še naprej!!user posted image user posted image user posted image
bravo mala user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.9.2008 19:28:43   
doroteja23
Tudi za nami je prvi dan vrtca. Tam je bla uro in pol. Nič ni jokala.user posted image user posted image user posted image Razen ko bi mogla zajterkovat. Na koncu še domov ni htela. Je pa res da jo je pelal ati. In od njega se lažje loči. Jutri čaka mene ta naloga. Tam pa bo malo več kot danes.

(odgovor članu čaki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.9.2008 20:44:29   
Naja30
Midve sva bili prvi dan v vrtcu eno urco. Od tega sem bila cca 10 minut vzunaj in jo gledala skozi okno. Pogrešala me ni. Tudi ko sem bila notri, se je zaigrala z igračami in odšla malo na teraso, pa na drugi konec sobe. Tako da če bo šlo tako naprej, bom zelo vesela.

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.9.2008 21:06:58   
Nončika
Pa smo ga prestali. prvi dan v vrtcu. brez joka seveda ni šlo. ko se je zaigrala sem šla ven, nato pa ona v joč. en čas je jokala in me klicarila, nato pa se je umirila. sta se s prijateljčkom zaigrala in je kar prvi dan tam prespala. ko sem prišla po njo je spala. vzgojiteljica je rekla, da je bila kar pridna, razen, da se ni hotela ločiti od svojega prijateljčka-poznata se od prej-oba sta pa zdaj prvič v vrtcu. in da ni hotela jesti.

jutri pa jo pelje v vrtec ati, mami namreč mora v službo.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.9.2008 12:57:45   
onina
Prvi dan super - nič joka, vmes sem šla ven in potem prišla za kosilo nazaj. Prespal je tudi tam - brez problema.
Drugi dan - vse ok, dokler sem bila tam. Ko sem šla malo ven je jokal in ga niso mogle potolažit, tako da sem ostala pri njemu do kosila, potem sem ga dala v posteljo in šla ven. Je zaspal tik tak.

Zgleda, da je vsak dan slabše, ker se zaveda, kaj ga čaka. Bomo videli, kako bo jutri.

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.9.2008 13:26:22   
jakaracman
Jaz sem malo uvajala, drugi teden v vrtcu in so vsi tulili.Ni bilo nobene mamice, prvi teden pa je bilo vse oh in sploh krasno.Malčki so več ali manj tulili tri tedne, potem pa kot bi odrezal so nehali in z veseljem začeli hoditi.

(odgovor članu onina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.9.2008 19:45:25   
Naja30
Naša je bila danes 2 uri sama v vrtcu. Vse brez problema.

To, da nastopi kriza slej ko prej je jasno. Ampak bolje, da kasneje, ker otrok že ve, kaj ga čaka.

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.9.2008 20:16:33   
pikecpokec
Pri nas so bili danes vsi sami v vrtcu (naš samo 3 ure) in so baje enkrat kolektivno jokali. Ko je eden začel, so drugi solidarno pritegnili zraven user posted image . Ampak so se menda hitro umirili, tko da ni bilo večje krize. Bomo videli kako bo naprej.

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.9.2008 14:53:06   
onina
Danes je bil 3. dan. Ga je očka peljal in ga zamotil s poganjalcem. Ko je šel ven, je jokal in klical "ati" ene 3 minute, potem ga je pa vzgojiteljica uspešno zamotila. Mi je bilo fajn, ker smo kmalu zjutraj prišli, ko je bil le en fantek tam, tako da je imela vzgojiteljica čas za našega. Jaz sem pa zunaj na hodniku špegala ene 2 uri in je bilo vse super. Potem sem prišla špegat za spanje in je bilo tudi super. V glavnem, ful sem vesela za našega fanta!! user posted image

(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.9.2008 15:46:33   
bodoča
Tako pa je zgledalo pri nas:

Prvi dan: sem bila v igralnici zraven, a se je sam zaigral in plazil okoli, pustila sem ga samega dobre pol ure in ni nič jokal. potem je postal zaspan in sma šla domov, ker je imel za prvi dan dovolj 2,5 ure vrtca.

Drugi dan: sma prišla v vrtec je skoz gledal kje sem, sicer jokal ni, ampak je bolj kot ne iskal mojo bližino. Ostala sem z njim cel čas do kosila, po kosilu pa sem šla ven, ker so šli spat. Moj je "pel" in se norčil po posteljici, jokal ni, ampak zaspal ni nikakor, tako da sem potem, ko sem ga en čas opazovala skozi okno šla iskat, da ne bi vseh ostalih zbudil s svojim monologom. 

Tretji dan: zjutraj sma prišla, je bila samo še ena mamica tam in naju je vzgojiteljica vprašala če jih boma pustile same in sva se obe strinjali, da ja. Tako so bili danes vsi sami, brez staršev. Jokal ni, jedel je lepo in pridno, pa celo zaspal jim je tam, po njega sem šla po počitku.

Če povzamem sem do zdaj kar zadovoljna, je pa star 1. leto.

mojeustvarjanje

(odgovor članu onina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.9.2008 9:13:14   
Anonimen
midva sva hodila na uvajenje en teden pred odhodom v vrtec in je bil tam dve urici (med zajtrkom in kosilom) in je bilo super. v ponedeljek sem ga pa pustila, kar celi dan in ni bilo problema, v torek in sredo enako. Danes pa je jokal. in me je kar malo šokiralo saj sem mislila, da se je že navadil. ampak saj bo! Vsi se navadijo se bodo še našiuser posted image

(odgovor članu bodoča)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
7.9.2008 0:56:26   
frufru
Po enem tednu uvajanja ima mali pravo travmo. Prva dva dni-vse OK brez joka. Pol pa: jok od rampe na žel.prehodu do vrtca (neglede ali gremo v vrtec ali samo mimo), upiranje z vsemi 4, brcanje, da nebi sezuli čevljev, vlečenje čevljev nazaj, strah pred palčki (slika na vhodu vrtca), strah pred spanjem (do sedaj je zaspal sam ob glasbi), zbujanje in jokanje ponoči.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?