Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Očetovski dopust (nova zaposlitev) 30.8.2008 22:18:13
|
|
|
|
pekmez
|
Taglavno sem pozabila vprašat:mu očetovski dopust pripada?
|
|
|
|
RE: Očetovski dopust (nova zaposlitev) 1.9.2008 10:22:36
|
|
|
|
malania
|
Tukaj nič ne piše koliko časa bi moral biti oče zaposlen. Najbolje, da vpraša delodajalca. Je pa spet odvisno od delodajalcev kako to ''sprejmejo'' - na žalost Najbolje, da se zmeni z delodajalcem kdaj bi bilo najbolje, da ga koristi (v smislu kdaj imajo malo dela in ga ne bodo tako pogrešali), ne vem... moje mnenje.
|
|
|
|
RE: Očetovski dopust (nova zaposlitev) 1.9.2008 12:35:30
|
|
|
|
sazi
|
očetovski dopust mu pripada - važno, da je na dan nastopa zavarovan za starševsko varstvo (torej, če je zaposlen, je vse OK). Drugo pa je, kakšno nadomestilo bo za to dobil - to velja pa (se mi zdi) enako kot pri porodniški. Vem, da je moj mož moral izpolniti enak obrazec kot jaz z dohodki zadnjih 12 mesecev - torej če je zaposlen samo 5 mesecev, mu za manjkajoče mesece vzamejo 55% minimalne plače in bo pač za čas očetovskega dopusta dobil precej nižje nadomestilo, kot ima plače, ampak dopust mu pripada in nadomestilo bo dobil. To je to.
|
|
|
|
RE: Očetovski dopust (nova zaposlitev) 1.9.2008 14:52:44
|
|
|
|
pekmez
|
Hvala za odgovore,pa ša nekaj me zanima,da bom še malo tečna.... Moj dragi je dobil ponudbo za boljšo službo in ker ima odpovednega roka 2 meseca me zanima,če je možno v tem času koristiti očetovski dopust.(verjetno je spet odvisno od delodajalca).Kaj pa če bi pohitel z odpovedjo in bi bil v novi službi približno mesec dni,takrat ko bi rodila, bi mu pripadal očetovski dopust? Ne vem kaj se splača:počakat v stari službi,da koristi dopust(čeprav bo dobil slabo nadomestilo,ker ni bil zaposlen)in nato dat odpoved,ali začet čim prej z novo službo,ki pa je bolše plačana in se pozanimat,če mu pripada očetovski dopust?
|
|
|
|
RE: Očetovski dopust (nova zaposlitev) 1.9.2008 15:21:02
|
|
|
|
sazi
|
Kaj pa če bi pohitel z odpovedjo in bi bil v novi službi približno mesec dni,takrat ko bi rodila, bi mu pripadal očetovski dopust? Dopust mu pripada v vsakem primeru. Je pa za pričakovati, da novi delodajalec ne bo ravno vesel, če pride mož v službo samo pozdravit, potem pa takoj na očetovski dopust - čeprav mu to čiso lepo pripada in lahko naredi. Ponavadi je tako, da ko daš odpoved in ti v službi kaj težijo in ne pustijo oditi pred koncem odpovednega roka itak pokoristiš kolikor se da navadnega dopusta in seveda tudi očetovskega, da si čim manj v službi, katero že itak zapuščaš. Nadomestila pa tudi, če bo imelmalo višjo plačo ne bo imel prav veliko višjega, ker je problem v tistih manjkajočih mesecih, ki pa ostanejo enako slabo upoštevani. Sicer bo imela pa tak slabši dohodek je 2 tedna, kar ne bi smelo predstavljati prevelikega šoka za vaše finance, razen če imate že tako probleme s prebijanjem iz meseca v mesec.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?