Mesečnica
|
Jaz sicer nimam hčerke, tako da o uhanih nisem še kaj dosti razmišljala in mi verjetno tudi ne bo treba (menda dobimo še enega fantka). Lahko ti pa povem, kako je bilo pri meni. Meni so stari starši za 3. rojstni dan kupili zlate uhane in mi preluknjali ušesa (ne vem, če so moje starše sploh vprašali za dovoljenje). No, pred 30 leti uhani še niso bili tako splošno razširjeni in ne vem, kje so sploh prišli na idejo, da mi jih kupijo. Sama pa pri tem nisem imela nobene besede in je bilo luknjanje ušes zame ena cela travma. Potem so me pa še vsi na dvorišču ustavljali in gledali moje uhančke, pa seveda ne samo z očmi, ne, morali so se jih tudi dotakniti, da me je spet bolelo, ker je bila rana še sveža. Grrrrrrrrr. Uhani mi nikoli niso bili v neko veselje, ampak sem jih pač nosila zaradi starih staršev (nisem jih hotela razočarati - saj veste, kako to otrok dojema). Da imam luknje v ušesih, mi je prav prišlo šele nekje pri 20-ih letih, ko sem si kupila nekaj novih uhanov (šele takrat so me res zamikali), prej sem namreč nosila tiste, ki sem jih dobila od starih staršev. Če ne bi imela lukenj, tudi uhanov ne bi kupovala, ker sem premalo mazohistka, da bi si šla ušesa luknjat . Počasi pa me je veselje do uhanov povsem minilo, več ali manj so mi bili samo v napoto, tako da jih zdaj že nekaj let skorajda ne nosim, samo občasno, ob kakšni posebni priložnosti (npr. kakšna poroka, rojstni dan ali kaj podobnega) jih dam gor (imam ene luštne z diamantki, ki sem jih dobila za darilo), da se mi luknje ne zarastejo (če sem zaradi njih trpela že pri 3 letih, jih hočem obdržati ). Če se boš že odločila, da hčerki kupiš uhančke, vsekakor investiraj v ene res kvalitetne (zlate), pa nemoteče (moji so bili preprosta majhna bunkica, ki se ni nikamor zatikala), da jih bo lahko imela stalno v ušesih (ker se bodo drugače luknjice zelo hitro zarastle, otrokom se vedno hitro zarastejo) in jih bo občasno zamenjala s kakšnimi drugimi. Bi bilo res škoda, če bi se ji luknjice zagnojile zaradi nekvalitetnih uhanov.
< Sporočilo je popravil Mesečnica -- 29.8.2008 12:30:27 >
|