|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pretežki otrok?
8.3.2005 15:16:27   
bobek05
Vsem skupaj lep pozdrav...

Zadnje dni sem bila malo bolj zaposlena, pa ni bilo časa ves čas dežurat na forumu. Najprej vesela novica - danes sem bila na UZ in zdravnik je bil 100%, da je fantek (nama je dal celo slikco njegovega.....).
Naredil je morfologijo - zmeril glavico, pa prečekiral srčeka, pa ledvičke, hrbtenico itd. Rekel je, da je vse OK in normalno za mojih (dopolnjenih) 23t. Malo pa se je ustavil, ko mu je zmeril trebušček (na podlagi česa bi naj ugotavljali približno težo otroka) - in pravi, da je otrok malo težki.. In seveda se meni sanja ne, kaj zdaj to pomeni "malo težki" - pa me začne spraševat če sem redno imela menstruacije ipd. (pa pravim, da ja) in pol začne še gledat posteljco... Šele potem je začel razlagat, da je otrok težki za (dopolnjenih) 26t - se pravi 3 tedne preveč!! in da je sum za nosečniški diabetis (otrok tehta 682 g). Meni še noben ni težil za kg (mislim, da nisem nič posebnega, čeprav sem nekaj že vzela gor).
Pol pa rekel, da se običajno tudi na posteljci pozna, če gre za nos. diabetis (da bi naj bla več kot 5 cm) - pa da je moja čist normalna (4,5 cm), ampak kljub temu priporoča, da mi naredijo OGTT (test za nos. diabetis).

Malo sem vseeno v skrbeh... Kaj to pomeni, če bo test pozitiven? Se pravi, da imam ta diabetis? Bom morala imeti dieto? Je to nevarno za otroka? Bom imela prezgodnji porod?

P.S.: Nimam sladkorne, moj mož tudi ne (imel pa jo je moj dedek). Kontaktirala sem tudi že mojega G, ki pravi, da naj se ne sekiram, ker moj mož ni ravno mali (velik je 2 metra in ima 110 kg) - ob rojstvu pa je tehtal skoraj 4,5 kg.

Kaj ve pravite? Imate katera izkušnje s tem? Paničarim za prazen nič? Je to normalno, da je moj fantek tako težak?

Hvala vsem za odgovore...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   pretežki otrok?
8.3.2005 15:55:53   
jagoda
Ne sekiraj se! Moj Adam je bil celo nosečnost težji od svojih "vrstnikov" v trebuščkih in še sedaj je tako. :)-
So tud meni delali teste za nos. diabetes pa ni nič pokazalo:bravo: Pol pa sem rodila zdravega korenjaka s 4590g. V porodnišnici so rekli,da sploh nimajo dovolj velike kape za njega (obseg glavice 38 cm) Tudi sedaj pridno papa. Pri 6.m je imel skoraj 11 kg kar je precej več kot naj bi imelo otročki pri taki starosti. Zgleda, da bo tudi tvoj tak korenjak. Samo da bo zdrav...:sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   pretežki otrok?
8.3.2005 15:57:10   
Zea
Ne panike delat, ne se sekirat - to ni dobro za otroka. To, da je otrok velik ali pa pretežek rečejo ful velik nosečnicam pa večinoma ni potem nič narobe. Meni so to tudi rekli in so hoteli prestaviti rok na prej, a jim nisem pustila in še dobro, ker sem rodila 9 dni čez rok in to deklico - 48cm in 2780g (za njihove standarde prelahka).

Če bi se izkazalo, da je nos. sladkorna boš pa pač dieto imela in malo bolj te bodo pazili.

Še posebej če n. sladkorna ni odkrita dovolj zgodaj se poveča možnost, da bi porod sprožili prej in da bi imela CR.

Ampak za to je še vse prezgodaj - najbolj pametno je, da od danes naprej paziš na prehrano!!! Srečno!

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   pretežki otrok?
8.3.2005 16:10:15   
Anonimen
Pri meni je tudi na zadnjem UZ zdravnik začudeno sestro vprašal, kda da je že bila zadnja menstruacija. Potem je rejkel, da mu otroček ful prevelik hodi. So pa v Kranju sproti merili sladkor v krvi, tako da je samo na izvid pogledal in videl, da ni diabetesa. Eni so pač večji in če je očka večji, je možno da je po njemu. Pa tudi če ti bodo res ugotovili nosečniški diabetes, ni to nič hudega, samo dieto ti bodo predpisali, to pa je vse. Je pa to diabetes, ki se pojavi samo med nosečnostjo in vpliva na to, da je otrok večji. Po porodu pa se stanje normalizira.

(odgovor članu bobek05)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   pretežki otrok?
8.3.2005 17:21:35   
dory
Nas je bil se v 32 tednu velik 45cm in 2300g...pa so tud mene haklal skoz o zadnji M..no pa se je po tem UZ-ju zacelo vse in tamal se je v 36.tednu rodil s prakticno istimi merami...ce bi normalno donosila,bi bil pa tud verjetno bolj konkreten decko...ce bi bil vsaj malo po mamici,ki je bla ob rojstvu mal cez 4kg in 53cm :)

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   pretežki otrok?
9.3.2005 18:48:12   
anajmad
Nič se ne bat.Jst sem mojga Vida rodila na začetku 24.tedna,pa je imel celih 730g,tudi kr težek.Vsi so se čudili,ko je bil tako velik.
en lp:morje:D.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   pretežki otrok?
9.3.2005 22:10:08   
bobek05
Če na UZ SKLEPAJO, da je otrok izven tistih mej, ki jih pač oni imajo (se pravi, da je npr. težak za 26t, nosečnica pa je dopolnila komaj 23t - tako kot je bilo to pri meni), potem pade sum najprej na nosečniški diabetis - saj je pogosto posledica tega diabetisa večji otrok. Zakaj je to slabo, me ne spraševat, ker nimam pojma. Potem takoj pogledajo debelino posteljce in če je ta več kot 5 cm je še večja možnost, da ima ženska noseč. diabetis. In potem te pošljejo na testiranje (OGTT) - za neko glukozo, tako kot so mene.
Zjutraj, ko prideš na tešče tja (najbolje čim bolj zgodaj - jaz sem bla tam že ob 7.30), ti dajo za spit 2dc neke ful sladke tekočine (okus je pribl. tak, če bi v 1dc vode vsipal 1kg sladkorja - grozen, v glavnem!). Potem ti pa vsako uro vzamejo urin in te pičijo v prst (ti preverijo nivo slad. v krvi). Urin mora biti vsakič neg., nivo slad. pa ne sme preseči 10 (jaz sem imela največ 5.3). Če je urin neg. in ne prideš do 10, potem je vse OK in te pošljejo domov (jaz sem končala nekje do 11 - na smrt lačna). Če je izven mej ali pa da je urin poz., potem te dajo še dalje na testiranje in se vse skupaj malo zavleče (baje do kakih 4-ih). Okoli 2 ure potem bi naj nosečnica dobila kosilo.
Meni so še naredli CTG (je bil pa naj korenjak prava mala trma in je ves čas brcal), drugače pa mislim, da ti naredijo še UZ (ampak jaz sem ga imela že včeraj tako da ni bilo potrebe).

Sum za noseč. diabetis lahko nastane tudi ko nosečnica da urin pri rednem pregledu (in ima v urin slad.), zato potem po moje še posebej delajo UZ, da ugotavljajo velikost otroka.

Sem pa tudi jaz že slišala, da to njihovo ocenjevanje teže in velikosti otroka ni ne vem kako zanesljivo. Poznam primer, ko so eni rekli, da ji morajo prej sprožit porod, ker je otrok že itak prevelik, potem pa mislim, da niti 3 kg ni imel. Tako da je vse to treba jemat malo za rezervo. Saj točne teže in velikosti itak ne znajo, jo pač računalnik zračuna na podlagi velikosti trebuščka otroka, ali pa velikosti kosti ipd.

V glavem, z mano je vse OK (in tudi z našim Anejem, ki se mu tako ne sanja, kaj vse počnemo z njim), tako da mi je zelo odleglo. Kakšna dieta mi zdaj ful ne bi odgovarjala.

Mi je pa glavna sestra tam povedala, da je baje zelo priporočljivo, da imajo nosečnice 1 dan v tednu SADNI DAN (da ješ ves dan samo sadje) - moram preizkusit, le da se od tega jaz ne najem kaj dosti (potem moram pojesti že res veliko sadja)...

Vsem :nosecka: želim lepo nosečnost še naprej

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?