|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   HSG - že 1000000-tič
8.3.2005 11:30:10   
MašaS
Zdravo, ženskice!

Tale forum redno čekiram (čeprav se redko javim) in vem, da je bilo o tej temi napisanih že mnogo besed, pa vendar...

Včeraj sem bila pri G in ker se z možem trudiva že skoraj 2 leti, nama je G predlagal najprej možu spermiogram, meni pa HSG. No, za moža vemo, kako in kaj se zadevi streže, bega pa mene kar nekaj stvari v zvezi s HSG-jem. G je rekel, da če je vse prehodno, sam postopek nič ne boli, če pa ni vse v redu, pa baje kar čutiš. Kakšne so pa vaše izkušnje?

Pa še to, ali je po HSG-ju dovoljeno takoj :sloncek:, ali se mora počakati?

Se opravičujem, ker težim o temi, ki je bila že milijonkrat povedana, ampak jaz sem zaradi vsega skupaj kar malo zmedena :zmeden:. Pa tudi strah me je vsega tega :((

LP, MašaS
Neposredna povezava do sporočila: 1
   HSG - že 1000000-tič
8.3.2005 11:36:54   
Mijavček
Živjo!

Jaz sem imela HSG 22.02. - ne vem, če bo držalo, da te ob neprehodnosti boli, prehodnosti pa ne.

Koker jaz vem, nekatere pač boli, nekatere pa pač manj, odvisno od tega, koliko te menstruacija boli. To te tudi vpraša sestra (vsaj v lJ) preden greš in ti potem da tablete prosti bolečinam. Meni, ki imam zelo boleče m, je dala dva spasmexa, nekaterim da samo enega.

jaz imam oba jajcevoda prehodna, bolelo me je pa ko hudič. Hujše bolečine, ne vem če sem mela kdaj v življenju. Pa ne da bi te rada prestrašila ampak, tako je pač bilo. JE pa res, da najhujše hitro mine, v bistvu, tista najhujša bolečina traja manj kot minuto. Tako, da se da zdržat.

Nič bat, boli že, ampak vse so še preživele :)

Mijavček :muca:

(odgovor članu MašaS)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   HSG - že 1000000-tič
8.3.2005 11:46:39   
Mijavček
Aja,

po HSG-ju se odsvetuje 3 dni hopacupa. Prav tako moraš počivat. Ampak res! Jaz sem se po 2 dneh nekaj korajžila in sem šla perilo obešat, pa ne vem kaj še vse, pa me je hitro začelo zvijat.

Če mene vprašaš bi vsaj 1 teden morala bolj počivat kot ne. Midva sva :sloncek::sloncek: po 6 dneh, pa me je malo bolel maternični vrat, čez dva dni pa nič več.

Upam, da sem kaj pomagala.

Mijavček :muca:

(odgovor članu MašaS)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   HSG - že 1000000-tič
8.3.2005 11:57:37   
MašaS
Joj, mene je ful strah :(( :(( :((
Mi je rekel G, da če bom rekla AU, bodo pa nehali... Potem naj si pa človek razlaga po svoje, ali naj bo tiho in trpi, da bodo lahko videli čim več, ali naj takoj, ko te malo zaboli začneš jamrat, da bodo nehal :zmeden:

Pa še to, rekel mi je, da moram priti na tešče! Zakaj, a ni to le preiskava?

Mijavček, praviš, da je treba počivat...A dobiš bolniško?

Groza, čedalje bolj me je strah :(( :((

MašaS

(odgovor članu MašaS)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   HSG - že 1000000-tič
8.3.2005 12:07:57   
anadejka
MašaS meni se je isto zgodilo.Rekla sem AUUU pa me je G nadru,da če ne bom sproščena pa nič ne bomo delali.Potem mi je še mahal z gazo ki je bila krvava in rekel da on vidi če sem sproščena.Kako hudiča pa nej bom pol sproščena.
Posluši sam to je res veš.Meni je uspelo se v sekundi skoncetrirat in čist dat vse na off.Z mislimi sem odplavala drugam in sploh nisem mislila na nič.Tako je najbolje in potem je bilo vsega konec prej kot v 5 minutah.
Sproščenost je zelo pomembna ko ti noter vstavlja kateter.Če nisi sproščena so tudi mišice napete in ti ga ne more not vstavit.To pa boli.
Zato resnično,roko na srce,potrudi se in bodi sproščena!!!!Zelo pomembno.
Ko ti bo potisnu not tekočino boš imela en smotan občutek pritiska,pol te bo pa mal zvil v jajčnikih kot te pri M.Nič hudega,res.Sploh pa ko ti kateter ven potegne ne čutiš nobene bolečine več.Kot da ne bi nič bilo.
Jaz sem tisti dan čist mal krvavela do večera,potem pa je bilo vse kul.Bolniške nisem imela nič,pa tudi počivala nisem nič.Z lubitom pa sva že naslednji dan veselo novim zmagam naproti :sloncek:;):sloncek:.
Pa je bilo vse čist uredu.

Veliko sreče tudi tebi!!!!!!:miska::miska::miska::miska::miska::miska:pa brez strahu;)

(odgovor članu MašaS)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   HSG - že 1000000-tič
8.3.2005 12:09:47   
anadejka
Aja MašaS na tešče zato da se bolje potem vidi na sliki.A veš ker tvoji jajcevodi se prepletajo s črevesjem in zato moraš bit prazna da ne bi bila popačena slika.
Jaz sem en dan prej celo pila odvajalni čaj,bljah.

(odgovor članu MašaS)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   HSG - že 1000000-tič
8.3.2005 12:27:24   
Sisy
Maša,

nč nej te ne bo strah!

Evo izkušnja iz prve roke....Konec prejšnjega meseca sem šla tudi jaz na HSG v Postojno pa sploh ni nič groznega!!!! Res,verjemi!

Poglej,jaz imam oba jajcevoda popolnoma zamašena ,torej bi me moralo po vsej logiki "kao" blaaazno bolet pa sploh ni tako! Ko ti vbrizgne kontrast (tekočino) začutič za par sekund neko napetost in mogoče res tak čuden,rahlo boleč krč,ki pa takoj v nekaj sekundah mine....

Ne vem no, ampak men se zdi da odvzem krvi bolj boli....:zmeden: Naj ti povem da imam sama zelo nizek bolečinski prag pa mi ni blo nič hudega....

Nič se ne boj,samo upaj in drži pesti da bodo izvidi ok!

držim :miska:

(odgovor članu MašaS)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   HSG - že 1000000-tič
8.3.2005 12:29:57   
MašaS
A potem zadevo še slikajo? Sem nekje prebrala, da je to rentgenska preiskava (če se ne motim :zmeden: ).

Joj, groza! Sem se včeraj delala pogumno pri G in sem rekla, da bom šla na HSG čim prej, ko bo mogoče. Danes pa mislim, da bom zadevo prestavila za kakšen mesec. Kaj pa vem :zmeden:

Punce, hvala za vzpodbudne besede. Sem vedno mislila, da meni se pa to že ne bo dogajalo. No, zdaj smo pa tudi mi na tem :((

LP, MašaS

(odgovor članu MašaS)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   HSG - že 1000000-tič
8.3.2005 12:37:01   
Sisy
joj Maša,tud jaz sem bila sto procentna da mene pa ne bo to nikoli doletelo...in evo...čaka me laparoskopija....:( na žalost...

pri tebi pa ni pa še nič rečenega...če bo HSG ok pol se nimaš kaj sekirat...

HSG pa zgleda približno takole... Najprej se uležeš na rentgensko mizo,v nožnico ti vbrizgajo kontrast in nato slikajo....po slikah pa vidijo kakšno je stanje pri tvojih jajcevodih-ali so prehodni ali ne....to je le slikanje in nič drugega tko da se nimaš kaj bat!

(odgovor članu MašaS)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   HSG - že 1000000-tič
8.3.2005 13:35:43   
MašaS
Hvala, punce! Ste me malo potolažile in vzpodbudile.
Kaj čmo, bom že preživela! Vse za našega malega/malo :love:, kajne!!!!!

Vsem vam želim, da čimprej zagledate :modri: ali :roza:, in pošiljam vsem en šopek :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica:

LP, MašaS

(odgovor članu MašaS)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   HSG - že 1000000-tič
8.3.2005 15:35:55   
Urska61
Zdravo, MašaS!

Tudi jaz čakam, da dobim M, potem pa se naročim na HSG! :hudicek: bi morala dobiti že 4. 3., pa še zdaj nič ni. Saj je tudi mene malo strah, ampak ti priporočam, da kljub oklevanju opraviš HSG čim prej. Bom držala pesti zate. ;)

Urška

(odgovor članu MašaS)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   HSG - že 1000000-tič
8.3.2005 19:14:29   
MašaS
Zdravo, Urška61!

Jaz pa pričakujem M konec tedna, potem pa naj bi se 6., 7. ali 8. dan ciklusa oglasila v ambulanti, da bodo izvedli HSG.
Verjetno boš ti prej na vrsti, pa mi potem sporoči, kako je bilo. Vsaka informacija je dobrodošla.

Bom držala pesti zate, da ne bo bolelo in da se bosta potem čim prej pokazali :modri: ali :roza:

Pa eno :rozica: še zate!

MašaS

(odgovor članu MašaS)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   HSG - že 1000000-tič
8.3.2005 20:08:37   
Anitka
Hoj MašaS!

Kot ti je že napisala Sisy, nič bat. Ni tak bav bav. Res je, da je nekatere poseg precej bolel. Mene ni. Ne bom rekla, da ni bilo neprijetno, ker bi se ti potem zlagala, a je za preživet. Jaz na primer nisem vzela nič proti bolečinam in sem šla že tudi naslednji dan v službo, čeprav priporočajo tri dni staleža. Jaz osebno ga nisem potrebovala. Meni je bilo najhuje to, da sem bila zeloooooooooooo lačna, zato ne pozabi v bolnico vzeti še kako čokoladico ali raje kar dve:)-;)

Punca kar korajžno, ne misli na bolečino, me pa bomo mislile nate in stiskale pestke:miska::miska::miska::miska::miska:

Anitka:metulj:

(odgovor članu MašaS)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   HSG - že 1000000-tič
9.3.2005 8:05:03   
MašaS
Hojla vsem!

Punce, ve ste res čudovite! Se mi je kar kamen odvalil od srca, ko me takole vzpodbujate in držite pesti zame. To bo pa že moralo delovat!!!!!

Tudi jaz držim :miska: :miska: :miska: :miska: :miska: za vse vas in komaj čakam, da vam vsem čestitam, ko ugledate :roza:/:modri:

Super ste!

MašaS

(odgovor članu MašaS)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.