Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
sojin lecitin in alergija na jajca 25.8.2008 15:27:54
|
|
|
|
nelina
|
Živjo, moja 8 mesečna hčerka ima alergijo na jajca (na beljak in minimalno na rumenjak) Že od drugega meseca sem na dieti, do rezultatov krvnih testov sem izločila tudi mleko in mlečne izdelke, tako da sem v bsitvu jedla 5 stvari (prava urtikarna dieta) Zdaj sem izvedela, da na mleko ni alergična in veselo jem skutke in jogurte:)) Zanima pa me, ali lahko uživam izdelke, ki vsebujejo sojin lecitin. Sojin lecitin ima drugačno številko E kot lecitin (jajčni), nikjer na spletu pa nisem zasledila, kako je s sojinim lecitinom (po kmečki logiki bi moral biti iz soje in ne iz rumenjaka) Klicala sem celo na živilski oddelek Biotehnične fakultete, kjer pa pravega sogovornika še nisem našla. Prav tako sta na dopusti dietetičarka na Pediatrični kliniki in Kliničnem centru... Če katera ta podatek že ima, ga bom zelo vesela. Hvala Alenka
|
|
|
|
RE: sojin lecitin in alergija na jajca 25.8.2008 16:26:41
|
|
|
|
Lunc_a
|
ja lahko sojinega,saj sojin ni iz jajca :) pazi tudi na E322 ,če ti tole piše ne smeš,je jajce.Včasih označijo na nekatreih izdelkih kar z E-jiUpam,da nisem fušala in sem pravo št. napisala ;)
|
|
|
|
RE: sojin lecitin in alergija na jajca 25.8.2008 16:30:45
|
|
|
|
Lunc_a
|
No,sem zdaj videla,ko sem šla brskat.Pri E 322 je lahko tudi soja ali jajca.... tako da ti mora pisat v bistvu kakšen E322
|
|
|
|
RE: sojin lecitin in alergija na jajca 25.8.2008 20:30:18
|
|
|
|
Alfabeta
|
Sojin lecitin je seveda iz soje. Jajčni pa iz jajc. Ker pa je oboje lecitin, ga označujejo kot E322. Ponavadi pa tudi piše kateri lecitin je.
|
|
|
|
RE: sojin lecitin in alergija na jajca 25.8.2008 21:25:25
|
|
|
|
nelina
|
Hvala lepa, sem dobila potrditev. Je kar težko z alergijami, no, z vsemi omejitvami v življenju:)) Med nosečnostjo (med drugo) sem imela nosečniško sladkorno in sem bila na strogi dieti, zdaj ima mala alergijo in sem spet na dieti... Definitivno preizkus moje odvisnosti od ogljikovih hidratov.
|
|
|
|
RE: sojin lecitin in alergija na jajca 25.8.2008 21:41:04
|
|
|
|
Lunc_a
|
nelina otrok nima alergij zatp,ker si ti pač jedla ne vem kaj ;)
|
|
|
|
RE: sojin lecitin in alergija na jajca 25.8.2008 21:53:02
|
|
|
|
nelina
|
Seveda ne. Sem morala pa res trapasto napisat, da si razumela, kaj takega:)) Hotela sem le reči, da se hrani, ki jo imam rada, odrekam že leto dni in da vedno ni enostavno. Samo to.
|
|
|
|
RE: sojin lecitin in alergija na jajca 25.8.2008 21:56:58
|
|
|
|
Alfabeta
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lunc_a nelina otrok nima alergij zatp,ker si ti pač jedla ne vem kaj ;) mislim, da je nelina hotela povedati, da je non-stop na dieti in predvsem na preizkušanju. Nelina, vse poznano. Moj sin se odreka kar precej jedem že od 1 leta starosti. Danes je star 4,5 leta. Verjemi, da je tudi njegovo življenje na veliko preizkušnjah.
|
|
|
|
RE: sojin lecitin in alergija na jajca 25.8.2008 21:57:44
|
|
|
|
Alfabeta
|
Aha, sem prav razumela Nelino
|
|
|
|
RE: sojin lecitin in alergija na jajca 25.8.2008 21:58:23
|
|
|
|
nelina
|
Sem morala pa zelo nerazumljivo napisat prejšnji odgovor, da si razumela, kaj takega. Hotela sem samo povedati, da je odrekanje hrani, ki jo imam rada, včasih težko. Nič drugega. In ker imam rada slaščice (torej ogljikove hidrate), jih pogrešam.
|
|
|
|
RE: sojin lecitin in alergija na jajca 25.8.2008 21:59:23
|
|
|
|
Lunc_a
|
Aja,sem mislila da misliš glede hrane v nosečnosti.Sorči ;)
|
|
|
|
RE: sojin lecitin in alergija na jajca 25.8.2008 22:01:24
|
|
|
|
nelina
|
Hvala, Alfabeta, mnogi tega ne razumejo, celo ponudijo mi kakšen kos peciva z jajci, pa povem, da ne smem niti koščka... Gotovo si mislijo, ma ja, spet ena na dieti:)) Sem pa zaradi neprespanosti tako utrujena, da bi zjutraj zmazala same sladke stvari, da bi dobila energijo... No, pa kakšen lonec kave!
|
|
|
|
RE: sojin lecitin in alergija na jajca 25.8.2008 22:03:46
|
|
|
|
Lunc_a
|
nelina,saj sm ovse v tem zosu ;) S tem,da jaz uživam kravje mleko in mali tudi,čerpav naj bi bil alergičen,ampak jaz vidim da temu ni tako.Ko sem se dražala diete,ni bilo nič boljše,ko smo dajali sojo je bilo ponoči katastrofa,mali se zvijal,jokal.Dam mu alspko mleko spi kot bubica ;) Pač pri nekaterih so lahko tudi testi lažni,to pa itak mami vidi pri svojem otroku
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?