metuLJchy
|
Včeraj je bil dan, ko je prišla moja . Nič novega in nič posebnega. Pa vseeno me je tokrat še posebej potrla, ker je v meni tlelo upanje, da pa morda je uspelo. Morda tokrat, po točno 3 letih truda pa res! Pa je padlo v vodo upanje - ne prvič in verjetno ne zadnjič. A včeraj je bil nekam drugačen dan - prihod mi ni dal mira, oziroma razmišljala sem o poti ki je za mano in bolj kot sem razmišljala bolj sem se zavedala, da me bolj kot sama jezi to, kako malo naprej sem se v teh treh letih premaknila. Bil je ravno tako avgust, vroč in poln upanja, ko sem verjela da čez leto dni bova že imela najino . Takrat sem imela 27 let. Ker do maja ni bilo nič, sem šla k svoji ginekologinji, ki mi je ugotovila, da imam prekratke cikluse (takrat na 21 dni) in me v Italijo poslala po neke tablete s progesteronom. Ni trikrat za rečt da mi niso prav te še spodbudile naslednje težave - prolaktina in vzroka nanj. Ostalih preiskav niso delali. Oktobra (od tega bo zdaj 2 leti) sem začela hodit v LJ na Leonišče. HSG, hormonske preiskave, ...in ups - prolaktin je bil krepko previsok, preko 200! Zaradi tega so me poslali na slikanje glave z magnetno resonnaco, ki je pokazala tumor na hipofizi - za to sem imela tako visok prolaktin, posledično ne ovulacij, po domače povedano nobene možnosti ni bilo takrat da zanosim po naravni poti. Takrat sem našla eno gospo ki se ukvarja z alterrnativo, in čeprav sem bila sama tudi prej malo v dvomih mi je pri glavi neverjetno pomagala. Bolečine, ki so bile prej najkasneje vsako popoldne (kot bi me nekdo s kladivom po glavi tolkel) so izginile. Dohtarji pa so me filali z bromergonom, oziroma priznam zaradi vseh starnskih učinkov sem pila minimalno dozo. Bromergon sam po besedah zdravnikov tumorje ne zmanjša le zavira njegovo rast. Moj pa se je po letošnjem aprilskem ponovnem slikanju glave izrazito zmanšla in je res le še minimalen! Jupi! In tu me zdaj jezi ta počasnost leonišča. Hodim na cca. 3 mesece k njim pa v skoraj 2 letih nisem prišla več kot do tega da dobim napotnico za merjenje prolaktina. Aprila sem dobila izvide glave, ki so izrazito pozitivni, s tem sem takoj letela k ginekologinji, pa sem spet morala čakat še na izvid endrokrinologa, da sploh se gremo karkoli naprej pogovarjat. OK, pride mesec junij. In jaz spet polna upanja letim v LJ - tokrat pa bomo nekaj premaknili! Pa dobim spet le napotnico za prolaktin in še huje, napotnico za lapro! Ja, pri lapro se mi zatakne. Zakaj? Ker se morda sliši čisto preprosta preiskava, a po besedah zdravnikov jo delajo predvsem diagnostično! Pa hudiča končno imam redne menstruacije (prolaktin mi je prej tudi cikluse mešal), celo mislim da sem ovulacijo čutila zadnje 3 mesece in junija mi je G. po pregledu na ulkrazvoku rekla, da vidi da bo vsak čas! In zdaj ko končno ok, naj grem da mi bodo šarili po telesu! Sama sem imela v preteklosti že nekaj operacij in si ne želim spet kar tako, diagnostično v anastezijo it, pa za notranja tkiva po moje tudi ni ravno nedolžno da jih z čeprav le cevko prebadaš! In zdaj sem v riti - jaz na lapro sem se odločila da ne grem, ker imam občutek da je v mojem primeru nepotrebna in mi prej škodila, zdravniki pa brez te diagnostične preiskave ne bodo nič naprej delali. Čeprav bi potrebovala morda le kakšno pomoč za spodbujanje ovulacij! Joj, malo dolgo štorijo sem napisala, samo mi je prav hudo in moram to iz sebe vreči - in morda mi bo katera znala z nasvetom pomagat. Nasvet pa rabim glede tega - glede tega, kako počasi se na leonišču vrtijo tej mlini, bom do IVF prišla ravno čez kaka 3 leta, vmes pa bom morala naredit še kup morda tudi nepotrebnih preiskav. Včeraj me je prešinilo, da morda je dr. Reš rešitev. Da se začnejo stavri malo hitreje odvijat, ne da hodim vsake 3 mesece in se ne zgodi noben premik. Ker tega premika si sama neskončno želim, ubija čakanje in čakanje - predvsem pa to, da imam občutek da stojim na mestu, še kar sem rešila (glava in tumor) sem po zaslugi moje bioenergetičarke. Mislite, da če grem k dr. Rešu, da se bo začelo odvijat malo hitreje? Ali katera ve, ali je tudi pri njemu potrebno za IVF narediti lapro (HSG imam narejen, za fanta so rezultati zelo dobri), koliko časa se čaka za prvi pregled? In v kolikem času se pride do IVF postoka? Pa še to, ali mislite da je izvide (moje, fantove) v primeru da grem k Rešu možno z Leonišča prenestu k njemu, ne bi rada namreč še enkrat vsega delala. Sploh bom vesela kakršne koli informacije o dr. Rešu, če ima morda katera tudi njegov telefon za naročanje bom vesela. Vas dosti hod k njemu, kakšne so vaše izkušnje? Malo sem vam svojo štorijo napela, ampak mi je bil prav preblisk včeraj da morda je Reš rešitev in upanje, da tako ne gre več naprej, da če bomo hodili s takim ritmom naprej bom imela še srečo če bom čez 3 leta do svojega prvega IVF postopka prišla. Punce hvala da ste me poslušale in lep vikend vsem
|