Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Pomoč-vloga za znižano plačilo vrtca 22.8.2008 21:32:10
|
|
|
|
silvy
|
Zanima me, če moram kot družinskega člana na vlogo vpisati tudi mojo mamo, ki sicer živi v isti hiši, na istem naslovu, a svojem gospodinjstvu?Mi smo na eni strani hiše, oni na drugi strani. Mamo sem vpisala v dohodnino kot vzdrževanega člana, ker pač nima svojih dohodkov, ima samo nekaj katastrskega dohodka (res minimalen) in avto v lasti. Lastnik hiše je moj oče, ki živi z njo v gospodinjstvu. Njega nisem vpisovala v dohodnino, ker pač prejema pokojnino. Kaj mislite, da če vpišem njo bo za nas bolje ali slabše? Po mojem bi morali plačati manj. Ne bi rada, da narobe izpolnim vlogo in me potem ganjajo.
|
|
|
|
RE: Pomoč-vloga za znižano plačilo vrtca 23.8.2008 0:16:32
|
|
|
|
* Mateja *
|
ma ti napiši samo svoje člane družine. kaj naj jaz pol pišem še mojega brata, nono, nonota,... jaz sem napisala samo nas !!!!
|
|
|
|
RE: Pomoč-vloga za znižano plačilo vrtca 23.8.2008 7:48:53
|
|
|
|
Anonimen
|
jaz sem vpisala samo nas. živimo pa v isti hiši z mojimi starši in bratom.
|
|
|
|
RE: Pomoč-vloga za znižano plačilo vrtca 23.8.2008 9:03:16
|
|
|
|
silvy
|
Fora je v tem, da imam jaz njo v dohodnini kot vzdrževanega člana. Oni pa imajo itak vpogled v odločbo o dohodnini. Jaz razumem, da ne napišeš brata, nonota, nono...ki imajo lastne dohodke, ampak ona je vzdrževan član. V navodilih za izpolnjevanje obrazca piše, da so družinski člani tudi: - starši vlagatelja, zakonca ali zunajzajonskega partnerja, ki jih je vlagatelj dolžan preživljati v skladu s predpisi, ki urejajo družinska razmerja. Kakšni so pa tej predpisi, pa jaz nevem. Še vedno nevem, kaj naj naredim.
|
|
|
|
RE: Pomoč-vloga za znižano plačilo vrtca 23.8.2008 15:53:20
|
|
|
|
* Mateja *
|
ja pol jo pa napiši!!!
|
|
|
|
RE: Pomoč-vloga za znižano plačilo vrtca 23.8.2008 16:59:28
|
|
|
|
ona
|
Ne vem,jaz jo ne bi napisala in bi počakala,da te obvestijo,da si mamo pozabla vpisat v obrazec
|
|
|
|
RE: Pomoč-vloga za znižano plačilo vrtca 23.8.2008 18:40:21
|
|
|
|
birdy
|
Men pa ni jasno zakaj jo v dohodnino daješ? A je ni tvoj oče dolžen preživljat? A je to zarad tega da ste vi mal na boljšem? Ne vem, jst bi jo vpisala, sej če nima svojga dohodka ne bosta mogla več vrtca plačevat kot če je ne. Glede dohodnine me pa res zanima
|
|
RE: Pomoč-vloga za znižano plačilo vrtca 23.8.2008 20:47:08
|
|
|
|
silvy
|
Lahko bi jo tudi moj oče vpisal, a bi full malo dobil vrnjene dohodnine. Ker sem jaz zanjo dobila 900 eurov, smo se zmenili, da jo vpišem jaz. Mislim, da je to čist logično. Itak smo na istem naslovu. On jo z njegovimi nizkimi dohodki kao ni zmožen preživljat. Državi pa ja ne bom podarila dnarja. Jaz tudi mislim, da ne more škodovat, če jo vpišem za vrtec. Kvečjemu koristi, ker je več družinskih članov. Hvala vsem za odgovore.
|
|
|
|
RE: Pomoč-vloga za znižano plačilo vrtca 23.8.2008 22:32:38
|
|
|
|
Nončika
|
Ste prijavljeni pod isto gospodinjstvo? ker če ste bodo prej ali slej zahtevali tudi, da vpišeš očetove dohodke. Moj foter ma tudi full nizko penzijo. če vpišem,da smo pod istim gospodinjstvom in kot družinskega člana, moram vpisat tudi njegove dohodke.
|
|
RE: Pomoč-vloga za znižano plačilo vrtca 26.8.2008 8:00:44
|
|
|
|
VALČA
|
Jaz sem tudi vpisala moževo mamo, saj živimo v istem gospodinjstvu.... saj tako piše v navodilih pa tudi dohodek na družinskega člana se tako zmanjša... In tako je tudi za ostale prejemke.... Kaj češ boljšega?
|
|
|
|
RE: Pomoč-vloga za znižano plačilo vrtca 26.8.2008 8:05:38
|
|
|
|
Mišni
|
To pa res prvič slišim, da kar člane druge družine vpisujete ...
|
|
RE: Pomoč-vloga za znižano plačilo vrtca 27.8.2008 7:38:51
|
|
|
|
VALČA
|
Ne vem, mi jo smatramo za svojo... Saj živimo skupaj, krasno se razumemo in res ne vidim zakaj naj bi bila tašča tam kar nekdo.... Mislim da si samo fouš.
|
|
|
|
RE: Pomoč-vloga za znižano plačilo vrtca 27.8.2008 10:40:39
|
|
|
|
blaža
|
Meni ni jasno, kako nekoga lahko vpišeš, če ni v skupnem gospodinjstvu in je le na skupnem naslovu. OK če si v skupnem gospodinjstvu še razumem. Kaj pa če sta na enem naslovu dve družini, recimo v isti hiši z dvemi stanovanji, apol jaz lahko vpišem sosedo, ki je brezposelna v olajšavo?!
|
|
|
|
RE: Pomoč-vloga za znižano plačilo vrtca 27.8.2008 10:44:33
|
|
|
|
Mišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: VALČA Ne vem, mi jo smatramo za svojo... Saj živimo skupaj, krasno se razumemo in res ne vidim zakaj naj bi bila tašča tam kar nekdo.... Mislim da si samo fouš. Ali se hecaš ali pa nisi gladka, sori.
|
|
RE: Pomoč-vloga za znižano plačilo vrtca 27.8.2008 10:50:04
|
|
|
|
Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: VALČA Ne vem, mi jo smatramo za svojo... Saj živimo skupaj, krasno se razumemo in res ne vidim zakaj naj bi bila tašča tam kar nekdo.... Mislim da si samo fouš. O, Marija
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Prvi koraki k srečnemu otroštvu z GeneraliProgram Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?