|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prekoračena folna kislina
21.8.2008 12:30:21   
Anonimen
O pa ja lahko najdeš lepo bio.Jaz veliko dobim od mame,je daleč od mesta,skoraj v gozdu živi :)  ,nič ni škropljeni ali kaj podobno.
Pa tudi nisem nikoli slišala ,da bi kakšna mamica rodila otroka s sipino bifido,ker ni jemala folne.SEm pa zasledila,da je ena mamica rodila otroka s takšno težavo,čeprav je jemala folno.Sama tudi smatram da  je tudi nekaj v genih pač ali bo to otrok imela ali pa ne

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
21.8.2008 12:36:16   
awwa
sori.. samo si tok smesno napisala.. najprej pravis, da je tam tko pisalo in da si zato mislila, naj bi te tabletke pomagale pri zanositvi, potem pa ves, da le-te ne bojo povzrocile nosecnosti oz pomagale da zanosis...

Ne, ne, sva se narobe razumeli. Jaz sem mislila konkretno na vitamin E, ki ga je omenila, da pomaga. Nisem pa izjavila, da  mislim, da jemanje tablet Tifol oz. konkretno folna kislina "povzroči", da zanosiš. Vem, da je folna kislina potrebna za razvoj zarodka in ploda.
Mogoče je zmedlo to, ker sem na splošno omenila vitamine, folna pa spada med vitamine B.

No, saj ni pomembno to ... Mene je samo zanimalo, če poleg 1 Tifola na dan kaj škodi, če je še v unih multivitaminskih malo folne kisline.

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 27
21.8.2008 12:38:43   
giotti
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

O pa ja lahko najdeš lepo bio.Jaz veliko dobim od mame,je daleč od mesta,skoraj v gozdu živi :)  ,nič ni škropljeni ali kaj podobno.
Pa tudi nisem nikoli slišala ,da bi kakšna mamica rodila otroka s sipino bifido,ker ni jemala folne.SEm pa zasledila,da je ena mamica rodila otroka s takšno težavo,čeprav je jemala folno.Sama tudi smatram da  je tudi nekaj v genih pač ali bo to otrok imela ali pa ne

Itak, da lahko dobiš lepo zelenjavo, sam sploh ne vem, kako napisat, da bo kdo verjel. Saj mi imamo tud ogromno njivo in pridelujemo prečudovito zelenjavo gor, na način, kot so to delali včasih, seveda absolutno brez pesticidov, fungicidov, herbicidiv teh in onih ...ovov, umetnih gnojil, whatever...
Pa ne samo mi ...
Sam se mi sploh ne da prepričevat nekoga, ki se je itak odločil, da v to ne verjame, seveda zato, ker je življenje tako lažje.
Pa če rečem Bog, je tudi pregrešno, ker ne zna ali pa noče brati med vrsticami. Bog je pač samo sinonim za karkoli je pač bilo vzrok temu, da obstajamo in živimo, tukaj na planetu zemlja.
Pa saj je vseeno.
Vsak je svoje sreče kovač.
Važno, da v svoj avto damo pravi bencin, ker sicer bi se avto pokvaril, naše telo pa itak lahko požre in prebavi vse. user posted image
Srečno user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
21.8.2008 12:52:07   
giotti
IZVIRNO SPOROČILO: awwa

No, saj ni pomembno to ... Mene je samo zanimalo, če poleg 1 Tifola na dan kaj škodi, če je še v unih multivitaminskih malo folne kisline.

Awwa, sem ti zasebno odgovorila. Klikneš Moj profil, potem se boš pa že znašla user posted image

(odgovor članu awwa)
Neposredna povezava do sporočila: 29
21.8.2008 13:40:15   
baguSka
Itak, da lahko dobiš lepo zelenjavo, sam sploh ne vem, kako napisat, da bo kdo verjel.

pa saj jaz ti verjamem da je cist mozno... sploh ce mas svoj vrt... ampak zlo veliko nas pa nima vrta... in kosmici tud tebi verjetno ne rastejo na vrtu ali pac!? hocem rect samo to, da je bla vcasih hrana veeelikoooo bl kvalitetna kot je dons... in ob tem tempu ki ga zivimo, je vcasih res tezko imet redno bio prehrano... ce pa tebi rata in si tok prepricana v to prehrano, potem sem pa vesela zate... user posted image  jaz bi tud... pa mi pac ne uspe, kar sem napisala ze v svojem prvem al drugem postu... user posted image  tko pa jem pac vso hrano po stacunah ki mi je dobra, pa vcasih tud kaksne tablete umetne pogoltnem... pa se vcasih tud pokvarim, ampak dvomim da se ti ne nikol...!?user posted image

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 30
21.8.2008 21:28:41   
kitka1
Awwa, ni se ti treba bati, da bi vnesla preveč folne kisline. Odvečna se sama izloči iz telesa - spada med vitamine iz skupine B, ki so vsi topni v vodi in se torej prosto izločajo skozi ledvice, čim je raven v telesu višja od potrebne. Previsoki odmerki torej niso možni.

Tifol ima v eni tableti le 0,4 mg folne kisline. Pogosto ginekologi predpisujejo folacin, ki ima 10x večjo vsebnost (5 mg) (še posebno tistim, ki so dlje časa jemali KT, ker slabše absorbirajo kislino in jo imajo zato premalo). Jaz jemljem 2,5 mg na dan že 2 leti, odkar se trudim zanosisti, pa stranskih učinkov ni. Nasploh so pri jemanju folne kisline zelo redki (možne alergijske reakcije in gastrointestinalne motnje), pa še to verjetno pri bistveno večjih vnosih.

Čista folna kislina torej ni problem, lahko pa pride do hipervitaminoze, če jemljemo več vitaminskih pripravkov hkrati. V vodi topni vitamini (npr. vsi iz skupine B, razen B6) niso problematični, saj se hitro topijo in presnavljajo, v telesu pa ostanejo le kratek čas. Problem pa lahko predstavlja prevelika količna vitaminov, topnih v maščobah, še posebej A in D.

Folno kislino je že pametno jemati vsaj 4 tedne pred zanositvijo, če pa nas nosečnost preseneti, pa vsaj prve tri mesece nosečnosti. Preprečuje namreč napake nevralne cevi pri novorojenčku.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 31
22.8.2008 8:52:35   
awwa
OK, hvala vsem.

Zdej pa še eno vpr. - bom kar sem vpisala, ker se navezuje na zdravje.

Kako pa je z zdravjem nosečnice med nosečnostjo? Baje ni dobro jemat antibiotikov, a ne? Predvsem prve mesece?

Moj primer: jaz imam 1-2x letno angino in navadno jih dobim. Ko sem imela zadnjo, sem se pozdravla brez, ampak očitno se nisem, ker imam vsak mesec na mandeljnih "bele pikice", ki pa me nič ne bolijo, zato enostavno počakam, da zginejo. Bi blo smotrno sedaj it po antibiotike, da bo ok ali bi lahko to kaj škodilo. Pa ne se smejat, prosim! :) Sprašujem zato, ker vsi govorijo, da je dobro bit zdrav, jaz pa očitno nisem popolnoma zdrava.

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 32
22.8.2008 8:58:22   
Anonimen
Dobro bi bilo, da bi se ti o tem posvetovala z zdravnikom, mogoče tud, da bi dala mandlje ven, največ ti lahko svetuje zdravnik ker je bolj strokoven kot me tule, je pa res, da antibiotiki niso priporočljivi med nosečnostjo a če brez njih ne gre, pač ne gre.

(odgovor članu awwa)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
22.8.2008 9:13:09   
Anonimen
Ne ne rabiš bit zdrava. In veliko AB se lahko jemlje tudi v nosečnosti

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.