|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mamice ' mehkega' srca, oglasite se...
6.3.2005 20:43:13   
HuAnita
Spanje poonči je vedno slabše oziroma jaz spim max. 2 uri v kosi, pa vsaj uro bedim, in to se ponavljavljavlja ... se sprašujem, kako bom zdržala. Vedno slabše je, obred imava enak že od 2 mesecev (torej 3 m). :muca: zvečer zaspi sama, tako da zna, potem pa jo slišim ponoči, ko 'poka' z ustnicami in izgovarja 'a', potem pa pčasi jok, pa je nikakor ne potolažim. Včasih res še ima krče, včasih pa ne. Tako se razjezi po novem, da dojka ne pomaga... Soseda mi pravi: nimate več mleka, pa še vedno brizgne, ko se mala odklopi, tako da mislim, da ni to...
Jokati je pa ne morem več pustiti, ne 'vžge'.
Tako da kakšna mamica 'mehkega' srca - kako ravnati? Saj jo dvignem, tolažim, podojim, vzamem k sebi v posteljo, ne zaspi, pa še kar jok, jok, jok, proti jutru bi skočila čez balkon, tako imam vsega vrh glave. :((
je možno, da bodo zobki?! Ker tole traja že kakih 10 nemogočih dni...

hvala.

Lp.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Mamice ' mehkega' srca, oglasite se...
6.3.2005 20:49:23   
mala maja
Meni je to počel ta velik.:zmeden:
In iz obupa sem klicala celo patronažno, ta pa mi je svetovala naj na rob posteljice privežem en tak malo ;)prešvican ;) moj pulover.
Baje otročiček išče nežnost in vonj mamice. Ponavadi ta seveda priteče ko se zbudi , če pa vstrajaš (čemur dam prav) da ne letiš takoj k :duda: tudi on pol vstraja.

Kar se pa tiče mleka, pa ne vem. Meni je tudi tekel po dojenju pa ga ni bilo kapljice. Probaj jo prvo podjiti nato pa še po folaški dodati.
PROBATI NI GREH.

LP mala maja

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Mamice ' mehkega' srca, oglasite se...
6.3.2005 20:49:41   
Magi*
HuAnita, ne vem kaj ti naj rečem. jaz sem imela samo prejšnjo noč takšno, pa sem bila danes čisto hin. verjamem, da se tebi že trga. Zarja je bila do zdaj ful dobrovoljen otroček, od včeraj pa kar nekaj joka in to tako neutolažljivo. le kaj ji je? vročine nima za zobe je absolutno prekmalu.

žal ti nisem nič pomagala. drži se. upam, da bo katera imela kak konkreten odgovor.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Mamice ' mehkega' srca, oglasite se...
6.3.2005 20:55:48   
cinci
jst ne vem-čist možno da bodo zobki:zmeden2:

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Mamice ' mehkega' srca, oglasite se...
6.3.2005 21:04:47   
Blanka77
Jst tud ne vem več. Mis mo že pet dni spali, prej pa je po eni uri spanja že zajokala. Zgleda, da bo spet težka noč. Sem jo pa 6 noči nazaj pustila jokat, ker ne morem več. nežne metode očitn o ne ušgejo, vsaj pri nas ne.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Mamice ' mehkega' srca, oglasite se...
6.3.2005 21:07:43   
bini
:((možno da so zobki, ampak morjo bit še kakšni drugi znaki...
tisto s puloverjem ki diši po mamici je super ideja - pogosto tud pri nas pali.. poskusi :bravo:
mogoče pa ima obdobje ko zelo živo sanja oz. podoživlja dogodke dneve - tud to smo imeli in je minilo.
Tolaži jo v njeni posteljici.. kolko časa jo pa pustiš jokat?? Vem da je kruto ampak pri nas so se noči podobne vašim končale šele potem ko sva uvedla jok - pa to ne pomeni, da sva jo pustila skoz jokat..v postelco, potem pa na 5 minut tolažit - je trajalo tudi več kot pol ure, potem se je pa naveličala in zaspala..
V glavnem.. stran od balkona 8), zjutraj fajn močno kavo :kava: in pa ne pozabit - minilo bo!!!!! ok?:rozica:
pa enga :angel: da bi blo dans boljš.. sicer mamo tud pri nas krize te noči - ampak zarad zamašenga nosa in grla :((

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Mamice ' mehkega' srca, oglasite se...
6.3.2005 21:11:28   
Jančika_
HuAnita, sej veš, kaj je pomagalo pri nas...nič zize, pa je bilo. Seveda jok in stok, ampak ga je ati tolažil, mali ni bil sam. Je takoj zakapiral in zdaj že nekaj časa načeloma fajn spimo, tu in tam ga pa še vedno kaj vrže iz tira, pa ne več kot enkrat na noč hvalabogu. Nič joške in vztrajanje pri tem...jaz drugega recepta nimam.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Mamice ' mehkega' srca, oglasite se...
6.3.2005 21:12:38   
HuAnita
Bini, tale tvoja junijska princeska je rojena blizu mene :-))) (sem 19. 6.), dvojčica, super! :)-

Spimo vsi v spalnici, ni variante, da bi spali ločeno... Saj sem jo poskusila tolažiti, pa sem šla vmes na WC, jo pustila 15 minut jokati, ampak se samo stopnjuje. Ne vem, če bi katera zdržala 2 uri (to noč od 2-4.00), ko sem ravno zaspala, pa ob 5.00 'auf' za jesti.:(( :(( :((
Znaki za zobke? Mi jih našteješ nekaj (rokice v usta, lovi moje prste in se drgne po dlesnih, prav tako z igračkami), slini se...? :zmeden2: Daj bog, da bi bilo to, pa da mine čimprej!:bravo:

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Mamice ' mehkega' srca, oglasite se...
6.3.2005 21:14:51   
gala
Hojla!
Saj bo bolje! Vem, da je to bolj slaba tolažba, ampak verjemi...
Tudi pri nas smo imeli takšna obdobja, ko se mi je že mešalo. Sem hodila naokoli kot kak zombi:zmeden:. Pri nas so bili temu vzrok zobje. Lahko pa ima vneta ušeska, mi je sestra pri pregledu zadnjič rekla, da sploh ni nujno, da se otrok vleče za ušesa, če ga bolijo. Pokliči zdravnico, če ti ve svetovati in malo moža in domače vprezi, da se spočiješ.
Čim bolj mirne noči v bodoče ti želim! Drži se!:rozica:

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Mamice ' mehkega' srca, oglasite se...
6.3.2005 21:15:39   
HuAnita
jančika, sem poskusila, ampak valda za take projekte ati ni na razpolago, ker jo siši šele po pol ure... nisme dala zize od 22.00 do 5.00, pa se mi je zbujala na pol ure do uro, saj sem ti napisala takrat. To sva 'vadili' 3 noči, pa je bilo še vse slabše...Ni variante... Pa tudi ker je tak drobižek, jo še raje 1x ponoči podojim...:((
Saj bo, enkrat, samo sproti je takooooo težko!
Vsem mamicam, ki vam 9nebesa spijo, zeloooooo zavidam! Še posebej, ker sem bila tega blagoslova do zdaj večinoma deležna, zdja pa konec?:grrr:

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Mamice ' mehkega' srca, oglasite se...
6.3.2005 21:18:58   
Blanka77
Tudi pri nas se je nočno spanje končalo nekje okrog 4. meseca.
Želim ti čim bolje prespano noč.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Mamice ' mehkega' srca, oglasite se...
6.3.2005 21:23:00   
bini
ja, znaki za zobke so pravi... da bi le prišli čimprej in da je res to to in da ni kaj druzga..
boš vidla, da se bo tud tvoja sončica enkrat naveličala in bo rekla - dost mami, zdej pejt pa spat :bravo::bravo:...sicer pa, da ti bo lažje, mi smo imeli tak direndaj vse do 6. meseca - non stop!! kadar je bla dobra noč se je zbudila samo 5krat :zmeden:.. potem sem bla pa jest že skoraj za čez balkon vrečt :)- in potem smo jo pustil jokat - mož me je pa držal da sem zdržala :duda::duda:....
saj se je jok res stopnjeval, ampak potem pa enkrat ne more več.. no, želim ti da se kmalu vse reši :love: zdej pejt pa spat, da se tvoja mala prej ne zbudi :kuza:

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Mamice ' mehkega' srca, oglasite se...
7.3.2005 17:23:20   
++++
tudi pri nas je tako,mali ima že več kot 1 leto,pa še danes nismo spali ene cele noči,zbuja se vsaki 2-3 ure,slabše kot novorojenček.sploh ne vem kdaj se bomo naspali,a počasi se človek navadi na manj spanja.upam da te nisem s tem prestrašila,saj bo vsaj pri vas upam kmalu bolje.pri nas pa upam da tudi,ker to pa je že prava norišnica,pa služba se je začela...

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Mamice ' mehkega' srca, oglasite se...
7.3.2005 18:01:24   
Gina
HuAnita, ko ti bo dovolj, boš tudi ene parkrat lahko zdržala, da joka. Ampak zdaj ti še ni, še lahko potrpiš. Jaz sem bila ista. Samo jaz nisem spala 3 leta. Potem mi je pa res enkrat film počil, pa se je drla 2 uri vkup, pa potem še ene 3x po 15 min. Tisto noč nismo spali. Naslednjo se je drla samo 15 min. Od takrat naprej se ni nikoli zbujala. Jaz sem ležala zraven, da je čutila, da sem tam. Ampak nisem ji dala flaše in konec.
A se ti njej kaj smiliš, ko ne spiš?
Ko ne boš mogla več, boš tudi to probala.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Mamice ' mehkega' srca, oglasite se...
7.3.2005 19:01:58   
Mojca20
Pri nas je bilo in je še zelo podobno. Ponoči se pogosto zbuja že od 4. ali 5. meseca dalje (sedaj je star 11 mesecev) in namesto da bi ga uspaval kot pri Jančiki očka, sem ga podojila in je zaspančkal. Žal oči ni mogel ponoči dežurati, ker je trg. potnik in je veliko na cesti, torej mora biti drugi dan naspan in spočit.

Ker nisem več mogla non stop vstajati, sem si ga vzela k sebi (oči je začasno na kavču), tako da se samo priklopi, jaz pa ga kar v polsnu. Vsaj tako se malo naspim:zaspan:

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Mamice ' mehkega' srca, oglasite se...
7.3.2005 19:13:35   
Petra P.
Mi smo stari komaj 4 mesece. Spimo tako tako. Kako noč kot angelček, se zbudimo 1x, kako noč pa rock and roll. Ati je že 3 mesece na kavču. Naš škrat pa ponoči ne zaspi nazaj. Noče. Ko ga dam v posteljico se zbudi. Parkrat ponovima vajo, če ne uste, ga dam k sebi v posteljo, da bi ga uspavala. Vedno zaspim pred njim. :zmeden: Tako pol ne vem kaj se dogaja kaki 2 - 3 ure, ko se spet zbudim, ker mali razgraja.

Bomo pa poskusili s puloverjem, se je zanimivo slišalo.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Mamice ' mehkega' srca, oglasite se...
7.3.2005 20:02:24   
mamsi
Nekej je, otroček okoli 4 meseca in dalje se nauči, da s svojim glasom lahko tudi kaj doseže, prej tega ni vedel, je pač jokal, zato ker je nekaj potreboval. Zato je zelo pomembno, da ločiš, kdaj rabi res nekaj in kdaj "izsiljuje" če lahko temu tako rečem, saj si želi samo mamico. Je pa res, da mamica ni taprava, če ne spi. Zato ti predlagam, da se prepričaš, da je edini najboljši cilj za vse vas, da jo naučite spat. Ko se boš prepričala, odločitev, da nekej ukreneš ne bo težka. Pa ni treba mislit, da je puščanje otroka jokat slabo zanj. Slabo bi bilo, če bi jo pustila sámo jokat, da bi bila mokra in lačna, in se čez dan ne bi nič ukvarjala z njo. Ne, ni ji hudega, prej ko bo dokapirala, da je v hiši nek red, varneje se bo počutila, naspala se bo. Navsezadnje joka ponoči ali ne. Jokala bo še dolgo, če bo vedela, da s tem doseže svoje. Naučila jo boš, da z jokom doseže vse, sama pa ne boš nikoli vedela, ali res kaj potrebuje ali ne. Torej, ker si dobra mamica, želiš ji dobro, naredi, kar je prav. Punce ti iz izkušenj govorijo, in mislim, da nobena ni rekla, da se je pestovanje ponoči obneslo. Bodi trdno odločena, da jo boš naučila spat, da je noč za spanje, čez dan pa naj dobi vso ljubezen in skrb, ki jo potrebuje. Ne jemlji je iz postelje, le mirno prigovarjaj, trepljaj, nič drugega. Če se samo še bolj dere, pejt za 5 min. stran in je ne dviguj. Potem se vrni, jo zopet na kratko potrepljaj, mirno ogovori in pejt ven. Ponavljaj, dokler ne zaspi. Si prijazno odločna, vedno ob njej, ko kaj potrebuje, vendar ne popuščaj izsiljevanju, saj vidiš, da ne pelje nikamor. Tudi naša se je v tem obdobju tako obnašala, ampak mene jok, ko nekaj rabi, takoj prikliče k njej, jok za izsiljevanje pa me jezi, zato ne popuščam. Spimo od 19.30 do 6h.

Resnično ti želim ves pogum;).

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Mamice ' mehkega' srca, oglasite se...
7.3.2005 20:54:53   
Gina
Bravo mamsi, točno tako kot praviš. Zadnjič sem nekje nekaj prebrala, kar mi je bilo zelo všeč - ni dobra mama tista, ki otroka ne pusti jokati, ampak tista, ki ga pusti, kadar je to smiselno.

Najbolj pa ne razumem trditve, da mamica mora vstati, ker se mora očka naspati! Kakšen smisel ima, da mamica cele noči prebedi, zato da očka (po možnosti na kavču, pa še v dnevni sobi, stran od svoje žene) lahko spi? Če bi se skupaj potrudila, bi v enem tednu ali najbolj verjetno prej dosegla, da bi vsi spali in to tam kjer je treba in bi bili vsi spočiti. Bi pa res zato najbrž tudi očka par dni ne spal. Ampak on je bolj pomemben kot mir cele družine skupaj. Halo! Jaz te miselnosti ne štekam. Mogoče sem pa samo jaz malo mimo....

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Mamice ' mehkega' srca, oglasite se...
7.3.2005 21:23:37   
Zea
Morda še drugačen pogled!

Pri nas je bilo tudi podobno - zvečer se ni in ni pomirila - zaspala za pol ure potem pa spet dojenje pa je 2x povlekla pa spet jok, tako da sem bila že čisto zmešana. Saj če bi vedela, da že malo izsiljuje bi jo pustila jokati, ampak sem imela res občutek, da jo nekaj muči.

Ugotovila sem, da ji res rastejo zobki (zdaj se enega že vidi), kar jo pa še bolj zživcira, če je lačna. In očitno je bila tudi lačna. Torej podojiti se ni hotela, ker so jo mučile dlesni (zobki), potem je bila pa lačna in ni hotela zaspati...

Zato sem si mleko kar izčrpala in ji ga dala po steklenički. Zdaj spi povprečno 7 ur, zato imam zjutraj presežke mleka, ki si ga izčrpam in ji ga dam popoldne. Zadnji teden ji pa zvečer dam še 100 ml Aptamila (ker se mi je zdelo, da je še vedno lačna) in zdaj zaspi brez vsakih problemov!

Poskusi, morda pa je podoben problem?!

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Mamice ' mehkega' srca, oglasite se...
8.3.2005 7:32:22   
nosek1
To so zobki!!!. Pri nas se je vleklo od decembra do sedaj, ko je končno prikukal najprej eden in nato še drugi. Vmes smo poskušali različne teorije in nasvete. Bila sem že čisto na koncu, a kaj moreš ene mučijo bolj druge manj. Vse se preživi. Takega malega dojenčka še ne moreš scartlati. Scartlan je otrok ki se v trgovini meče po tleh zaradi igrače. Predstavljaj si kako je tebi če te kaj boli ali pa če te je strah. Ne imej slabe vesti.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?