|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Maternična pregrada in KT
19.8.2008 13:34:17   
Inti_07
Punce sept. imam operacijo! Načeloma me niso opozorili da bi morala jemati kontracepcijo za tanjšanje sluznice. Kontracepcije nisem nikoli jemala in po eni strani se mi zdi škoda da bi jo ravno zdaj ko imam operacijo sept.

Sicer sem dobila Logest  od mojega novega ginekologa, pa vseeno bi vas prosila za mnenje ali vzeti KT pred operacijo ali NE???

Kaj bi naredile ve na  mojem mestu?

(Zelo si zelimuser posted image  in se nočem zafilati z KT, ker jih niti nikoli nisem jemala) In kakšne so posledice potem po uporabi KT)?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Maternična pregrada in KT
19.8.2008 15:28:26   
ledenka
inti, KT moraš jemat zato, da je sluznica čim tanjša in tako operacija lažja. itak po operaciji ne boš smela zanosit takoj, točen rok ti bo povedal operater (večina lahko dela na user posted image  v naslednjem ciklusu). in če boš jemala KT samo en mesec, ne rabiš imet pavze.

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu Inti_07)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.8.2008 9:16:02   
Inti_07
Se pravi to naj ne bi nekak imelo veze? Bom magari poklicala v bolnico in se pozanimala če se KT lahko izognem. Sem brala da so nekatere punce bile tudi brez KT in da je bilo vse ok?

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.8.2008 10:21:03   
kitka1
Če si brez KT, naj bi bila operacija takoj po menstruaciji, vsekakor pa pred ovulacijo, da je sluznica še tanka. Tako bolje vidijo razne nepravilnosti in tudi lažje operirajo (histeroskopsko). Ampak si v tem primeru torej vezana na to. Če pa ješ KT, je čas operacije bolj fleksibilen - kadarkoli te lahko operirajo.

Moje mnenje je sicer, da kakšen mesec ali dva KT res ni stvar, ki bi ti škodovala, tudi če jih nisi še nikoli jemala. Je pa operacija zato lahko bolj uspešna.

(odgovor članu Inti_07)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.8.2008 10:36:48   
Inti_07
Ok bom premislilauser posted image  drugače me pa moti samo to da baje ko začneš z KT da se full dolgovleče izcedek in ne vem kdaj potem lahko pokličem za operacijo. Zato malo odlašam z temi KT. Mi lahko kaj svetuješ?

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.8.2008 10:46:52   
punčka10
Hej. Meni je tudi ginekologinja rekla, da bi me dala do operacije na kontracepcijo in sem ji rekla, da je nočem, ker bi rada takoj po operaciji zanosila in me bi, (čeprav vse pravijo, da ne vplivajo tabletke na plod), skrbelo. Tako je rtekla, da potem pa ni treba in sedaj ko sm se naročila na operacijo, so mi rekli naj takoj prvi dan menstruacije pokličm in bom takoj po koncu menstruacije operirana. No pri meni gre za laparoskopijo(endometriom) Lp

(odgovor članu Inti_07)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.8.2008 10:50:45   
Inti_07
Aha ok super! No sej jst tudi nameravam takoj po operaciji delat na user posted image  in se ne bi zelela karkoli zafrkniti v smislu jemanja KT. Ker jih tudi nikoli nisem jemala. Meni osebno ni zdravnik nič rekel da rabim KT, ker moram takoj ko dobim menst. poklicati tako kot ti in naj bi bila operirana takoj ko bo konecuser posted image ! No jst jo imam sept. in komaj čakam da bo to za menoj!

(odgovor članu punčka10)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.8.2008 10:51:57   
giotti
Draga Inti_07,

ogromno smo o tem že pisale, pa vendar te ful razumem, da nimaš časa vsega prebrati in bi rada hiter odgovor. Torej, na delo user posted image

Verjemi mi, da sem na temo pregrade in KT preštudirala toliko, da bi bilo za najmanj eno diplomo, če ne kaj več, to pa sem zdajle napisala samo za to, da bom izpadla malo bolj verodostojno, čeprav sem v resnici popolen laik na tem področju in kot tako vzemi tudi moje mnenje. Vendar ko gre za mene in moje zdravje, potem se prekleto dobro pozanimam o tem, kolikor mi čas in zmožnosti dopuščajo - sem si vzela celo dopust, da sem preštudirala toliko, da sem se potem lažje odločila za vse skupaj, ne le tabletke, tudi za operacijo user posted image .

Skratka, sama sem dala maja meseca operacijo skozi in to pod lokalno anestezijo, ker sem tako zelo proti vsemu, kar lahko kakorkoli vpliva name v negativnem smislu... to pa vključuje karkoli si zdaj zamisliš, vse, od prehrane, ki ni biološko predelana, nečistega zraka in nezdravega okolja, do kakršnihkoli tablet, celo tako zelo "nedolžnega" Tifola ne bom pogoltnila, torej zelo očitno sem proti tudi kontracepcijskim tabletkam. Da ne govorim o popolni narkozi, ki sem se je želela izogniti na vsak način. Pa vendar sem se odločila, da bom pojedla škatlico KT tabletk, upam da je bilo prvič in zadnjič v življenju. In ko so mi želeli premakniti operacijo še za en mesec po tem, ko sem pojedla že tri tabletke, sem se fejst kregala, da tako se ne morejo igrat, saj že jem tabletke in ne mislim pojesti niti ene več, kot je potrebno! Tako sem jih pojedla več kot dve tretjini do operacije in potem še preostanek po njej.

Zakaj sem se tako odločila?

Ker prvič in zame osebno zelo neprijetno, bi se mi lahko zgodilo, da bi me poslali domov, ker preprosto bi bila sluznica predebela, da bi reskirali operacijo. Ne gre za to, da ne bi mogli operarirati, lahko bi, vendar je odstranitev pregrade veliko lažja in bolj natančna, če je sluznica tanka. Že tako ne odstraniji popolnoma vsega, ker v resnici ne vedo, kakšna je oblika maternice in preventivno, da ne predrejo stene, vedno malo pustijo. Če pa je sluznica debela, potem pa je to delo še toliko bolj oteženo.
Sicer je res, da je sluznica dovolj tanka v prvem delu cikla, zato to varianto brez tabletk delajo samo v prvem delu cikla. Pa vendar, kako veš, da bo tisti dan, ko si naročena, res prvi del cikla. No, če lahko na to vplivaš, potem pa super in se res lahko izogneš tabletkam. Vendar je mene moja zdravnica opozorila tudi na to, da je zelo pametno, če jem tabletke tudi po operaciji še nekaj dni, ker se baje tako preventivno izogneš vnetjem in se rana lažje zaceli. 
Skratka, na podlagi vseh dejstev, ki sem jih dobila, sem se zavestno odločila za Stediril M, ki so mi jih priporočali, ter na podlagi vsega prebranega na Pušenjakovih straneh o tej vrsti tabletk. V svojem res tehtnem premišljevanju, vzeti ali ne, sem se prepričala, da 21 hormonskih tabletk nikakor ne more ogroziti mojega zdravja, za katerega preventivno res trdo delam ves čas. Če imam močan imunski sistem in sem načeloma zelo zdrava in skrbim za zdravje, mi to vsekakor ne more škodovati, saj nekatera dekleta jejo te tabletke leta in leta, pa so videti zdrave in brez težav. Tudi njihovi dojenčki po tem, ko prenehajo s tabletkami, se ne razlikujejo od drugih - vsaj na videz je tako, kajti resnice o vplivih tabletk niti pod razno ne poznam.

Skratka, da povzamem še enkrat, imaš najmanj dva zelo dobra razloge, zakaj tabletke vzeti:
1. Zagotoviš si, da bo operacija uspešna do največje mogoče mere (to pomeni, da ti bodo odstranili največji del pregrade, ker tako se bo nalažje videla meja med pregrado ter pravo steno maternice).
2. Po operaciji boš pojedla škatlico tabletk do konca ter tako preprečila možna vnetja in zagotovila hitro celjenje. 

Imaš pa seveda cel kup razlogov, zakaj ne vzeti, vendar na moji tehnici, je premagala druga stran. Sama pa si tudi napiši vse pluse in minuse ter potem pretehtaj. Ko se boš odločila za eno varianto, pa stoj za njo in ne imej prav nobenih skrbi, zaupaj, da tisto, kar se boš odločila, bo zate najbolj prav. 

Samo še povem svojo izkušnjo s tabletkami, če se odločiš zanje in ti bo tole mogoče malo v pomoč. Po priporočilu Pušenjaka sem jih (Stediril M) začela jemati tretji dan M, tako se je M normalno iztekla brez podaljšanih krvavitev. Vzela sem jih zvečer pred spanjem, vsak dan ob isti uri (valjda sem mogla imeti alarm za to user posted image  ), da bi se v spanju izognila potencialnim stranskim učinkom. No, hvala bogu, le teh ni bilo prav nobenih. user posted image  Potem sem 15. dan cikla imela operacijo, sluznica seveda tanka, po njej pa pojedla še do konca škatlico. To je pomembno tudi zato, da se ti cikel ne zmeša.

Upam, da sem ti vsaj malo pomagala pri odločitvi in ti želim vso srečo na operaciji ter hitro okrevanje po njej (pri meni je to okrevanje trajalo kakšno uro). Aja, še to, tudi po operaciji ti bo sestra ponujala tableto proti bolečinam. Mene so prepričale, da jo vzamem, vendar mi je potem bilo žal, ker te bolečine so pač takšne kot med M in to se da komot prenesti, če si v glavi tako naštimaš. No, samo toliko, da veš, da imaš na izbiro tudi to. 

Še enkrat, srečno, ter potem poročaj, kako je bilo. Upam, da se kmalu vidimo na temi "M ne pričakujemo..." Jaz sem počakala dva prava M cikla (poleg tiste krvavitev po tabletkah), preden sem se odločila, da grem ponovno v boj za dojenčka. Zaenkrat sem v drugem krogu, minile so že tri M, ki pa so bile zelo boleče, tako si mislim, da je potreben še čas, da bo maternica spet ready.

user posted image

(odgovor članu Inti_07)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.8.2008 10:56:59   
giotti
na kontracepcijo in sem
IZVIRNO SPOROČILO: Inti_07

... baje ko začneš z KT da se full dolgovleče izcedek in ne vem kdaj potem lahko pokličem za operacijo.

NE, ČE ZAČNEŠ JEMATI TRETJI DO PETI DAN M. To Pušenjak nonstop ponavlja in pravi, da je to zelo pomeben podatek, ki ga ginekologi ne povejo, in punce začnejo jesti prvi dan M, kar povzroči te izcedke. Tako da resnično ni nobenih problemo, če ne začneš prvi dan.

(odgovor članu Inti_07)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.8.2008 11:04:55   
giotti
IZVIRNO SPOROČILO: Inti_07

Aha ok super! No sej jst tudi nameravam takoj po operaciji delat na user posted image  in se ne bi zelela karkoli zafrkniti v smislu jemanja KT. Ker jih tudi nikoli nisem jemala. Meni osebno ni zdravnik nič rekel da rabim KT, ker moram takoj ko dobim menst. poklicati tako kot ti in naj bi bila operirana takoj ko bo konecuser posted image ! No jst jo imam sept. in komaj čakam da bo to za menoj!

Tole si napisala, ko sem jaz že cel roman skup spravla user posted image
Če se lahko tako zmeniš, potem pa super, takoj po M je sluznica še tanka, tako da ta razlog odpade. No, ful fajn.
Drugače pa rabi maternica šest tednov, da se nekako zaceli in sluznica obnovi, zato ti sama osebno ne priporočam, da takoj delaš na bejbiki. Sicer je tudi verjetnost zanositve minimalna, ker če maternica ni ready, potem tudi ne bo vgnezditve, pa vendar so izjeme in lahko pride do zanositve, ki pa je lahko potem problematična v smislu, da boš dosti krvavela in te bo lahko to ful skrbelo, kar pa za otročka spet ni pametno, če že pišemo o vplivih na otročka.
Fajn je, da je maternična stena dobro zaceljena in močna ter sluznica obnovljena. Operacija je namreč kar precej agresivna in rani steno. Daj ji čas, da pride k sebi, otroček le ni tako nedolžna stvar, da bi se kar igrali in poskušali, ne da bi dobro razmislili o možnih posledicah.
Še enkrat srečno user posted image

(odgovor članu Inti_07)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?