|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ne gre več...
4.3.2005 9:23:18   
Pikapolonica
Težko je bilo, strašno težko. Ampak včeraj sem se odločila, da bom nehala dojiti. V avtu sem se peljala domov in so me nenadoma oblile solze, ko sem se zavedla, da najino dojenje ne pelje več nikamor. Tia se noče normalno dojiti in jaz je v to ne morem prisiliti. Tistih par minut sesanja in potem ponovnega in ponovnega pristavljanja ter njenega zavračanja in jokanja vmes pač ni dovolj, da bi lahko tako nadaljevali. Dojenje bi nama moralo biti obema v užitek, ne pa takšna obremenitev, pri kateri jokava obe… Hudo mi je, zelo hudo. Čeprav vem, da bo ravno tako zrasla. Pa če ob, zaenkrat še mojem načrpanem mleku, ali pa kasneje ob umetnem. Samo, čustva so premočna. Žalostna sem, ker me ne bo nikoli več božala z rokico po prsih, ker ne bom nikoli več slišala tistega njenega simpatičnega stokanja med sesanjem, žalostna sem ker sem pretrgala eno čisto posebno vez med nama…. Nisem hotela, a ni šlo…

Zelo žalostna :(:(( Pikapolonica :pika:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Ne gre več...
4.3.2005 9:33:01   
Anonimen
oh no Pikpolonica, raje pomisli na to, kako ponosna si, da si jo dojila cele tri mesece. marsikateri mamici to ni dano. Pa pomisli na to, kako lepo je bilo. Spomini ti bodo ostali.

Te pa razumem in mi je hudo ker je tebi hudo ampak ti najbolje veš, da ne gre več, zato bo res najbolje, da o tem razmišljš pozitivno in se spomniš kako sta uživali. :rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Pikapolonica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Ne gre več...
4.3.2005 9:35:25   
kepa*
Oj!
Popolnoma te razumem. Meni se je zgodilo enako. Gasper je bil 3 tedne na intenzivni, kjer so ga navadili piti po flaski, sicer moje mleko, pa vendar. Ko sva prisla domov, sem ga pristavljala, a se je tako mucil in jokal, da se mi je trgalo srce. Pa tako sem si zelela dojiti. Nekaj casa sem bila zelo zalostna in depresivna. A zdaj sem srecna vsaj toliko, da mu lahko dam svoje mleko, ki si ga ze od vsega zacetka crpam.
Tudi to je veliko, kajne?:rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 3
   Ne gre več...
4.3.2005 9:45:05   
Tinca7
Joj pikapolonica, ne bodi žalostna! Sama veš, da je tako bolje za obe. Bodi srečna, da si jo dojila te 3 mesece. Boš videla, da tudi hranjenje po flaški ni slabo, in boš tudi ob tem uživala, ko boš videla, kako z veseljem papca. Če ne gre, pač ne gre. Boš tudi brez dojenja našla tiste trenutke, ki ti bodo napolnili srce s srečo9nebesa. Saj bo šlo:rozica:.

Neposredna povezava do sporočila: 4
   Ne gre več...
4.3.2005 9:54:57   
Tinna
Popolnoma te razumem, ker je bilo pri meni isto. On je bil živčen in je stalno jokal, ker ni hotelo nič priteči jaz živčna, ker sva se mučila tud po več ko eno uro. Že tako sem bila sama prizadeta, ker mleka ni bilo več tolko kot na začetku, ko sem imela polno skrinjo spavljenega mojega mleka. In potem še očitki drugih, da nisem dovolj jedla, dovolj pila, da sem prehitro odnehala. Jaz sem bla popolnoma na tleh, probala sem vse mogoče čaje, samo spala in počivala sem in vse kar bi lahko pripomoglo k mleku. A zanj ga ni bilo dovolj. In pri štirih mesecih sva prekinila. Še vedno poslušam očitke babic in tet a jih preslišim. Takrat mi je pomagala punca s foruma, ki mi je rekla naj se neham sekirat in naj mu ponudim umetno mleko. Res sem probala mu dat Novalac in brez problema je primu flašo in se mi zdi, da se je končno najedel. Od takrat pa nimamo sploh več problemov. Spimo celo noč (no sej ponoči je spal tudi prej ko sem ga dojila a čez dan je bila muka) čez dan se lepo igramo in tudi na sprehod lahko gremo (ker prej je blo kar mučno ker smo mogli bit v pol ure že nazaj) in smo vsi veseli. Mamica srečna in Luka tudi. Še vedno me občasno daje občutek krivde če sem se dovolj potrudila za mojega :duda: a vem, da sem storila prav. In zjutraj se še vedno malček pocrtka pri meni ker paša njemu in meni tudi. Ne obremenjuj se preveč in skušaj mislit čimbolj pozitivno. Vedi, da si za tvojo Tio najboljša mamica in ti edina veš kaj je zanjo najboljše!!!:rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 5
   Ne gre več...
4.3.2005 10:02:59   
BONI*
Pikapolonica, ti si najboljša mama že za to, ker si se tako dolgo trudila in ustrajala. Tudi trije meseci so za Tijo neprecenljive vrednosti. Ne biti preveč žalostna. Tija ve, da jo iamš rada in ti ne bo čisto nič zamerila, če se ne bosta več dojili. Tebi pa bo lažje pri srcu,mko boš videla, da je sita in zadovoljna.

Lp, Boni

Neposredna povezava do sporočila: 6
   Ne gre več...
4.3.2005 10:10:05   
NIN@
PIkapolonica, zakaj tako nervozno dojenje? A ti mlekeca primankuju? Najprej je treba ugotovit zakaj je "princezka" tako jokava na dojki!!! A ni mlekeca, ali ima kaj po ustkih spuščeno, ali unetje ušes.....Mogoče samo obdobje???? Moj mali ga tud ful sirje...sam jaz sem si kr čas uzela pa ga skoz pristavljam vsaj par dni bom še zdržala, če pa tudi pri men ne bo šlo bomo pa tudi na flaško šaltali:((
Zanimivo je da Bor čez dan sesa tudi samo po 5 min in to ful grobo pol pa čez 1 uro spet 5 min al pa kr čez pol ure:(
Ponoči pa lepo sesa v spanju na obe dojki, podnevi pa levo dojko zavrača. Jaz sem se bala da je lačen in takoj po dojenju poskusila z dodatkom pa noče:zmeden:

VELIK SREČE VSEM NAM:bravo:

lp
nin@

Neposredna povezava do sporočila: 7
   Ne gre več...
4.3.2005 10:21:20   
Seven*
Hey Pikapolonica!!! Nic ne bit zalostna. Ce ne gre, pac ne gre.. Mogoce bi ti edino svetovala, da gres na kaksno srecanje svetovalk za dojenje. Mogoce bi celo kaksno poklicala. Imajo za to objavljenje svoje telefonske stevilke, da potem nudijo pomoc dojecim mamicam..

Vse bo se vredu..

:rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 8
   Ne gre več...
4.3.2005 10:54:23   
Pupica
:pika: a si poizkusila piti sezam. Mislim, da je bilo enkrat na forumu. Men je po virozi v 3 mesecu skoraj zmajkalo mleka, pa sem res veliko (5 l)čaja popila.
Od takrat ko sme prvi poizkusila sezam je mleka š preveč.
Ne obupaj takoj:(Men je bilo tut muka, sploh če je še kdo pameetoval zraven. Sam jaz sem zelo flega, rekla sem tako kot ti, zrastla bo, in sme vsako drugo dajala aptamil, potem pa kr naenkrat naval mleka...
aja še recept za sezam...2 dl vode, 2 žlice sezamovih semen, 20 min vreš. Popiješ in prežvečiš ter poješ semena.

Drugače pa tudi če ne bo šlo se ne sekiraj!zarad tega nisi slaba mama, je pa res nekaj najlepšega gledal malčke kako se crkljajo in papcajo pri nas9nebesa9nebesa9nebesa9nebesa9nebesa9nebesa

Neposredna povezava do sporočila: 9
   Ne gre več...
4.3.2005 11:20:11   
Pikapolonica
Hvala vam, hvala za vse besede.

Sicer pa, saj sezam pijem že tri tedne in tudi mleka je več, ampak očitno smo največjo napako naredili v začetku, ko mi je pa mleka res primanjkovalo in smo Tio "seznanili" s flaško. Tako je pogruntala, da se tam manj matra in se je očitno dojila samo do takrat, ko je mleko samo teklo v njena usteca. Ko se je pa mogla malo pomatrati, je bilo pa to že preveč. In tako smo se ob vsakem obroku najprej dojili, potem pa štukali s flaško. Pa 30ml, pa še 20, pa.... Mukotrpno! No, zdaj si mleko črpam in ga imam zaenkrat dovolj, samo jaz se res trudim in črpam in črpam in črpam... Tia pa tega noče. In, vem, lahko bi jo večkrat pristavljala, ampak... če se pa zvija stran in joče. Prisiliti je res ne morem. Lačna pa tudi ne more biti.

Saj pravim, hvala vam za tolažilne besede. Vem, da bo vsak dan lažje. In ko bo sita in zadovoljna, bom srečna tudi jaz!

LP, Pikapolonica :pika:

Neposredna povezava do sporočila: 10
   Ne gre več...
6.3.2005 19:14:34   
Anonimen
Živio!

Jaz na tvojem mestru ne bi obupala..pač pa si vzela čas..v tem času so ponavadi krčki, zato malo sesanja pa spet ne...
jaz sem ga kar pristavljala..pa še zdaj 90% dojim..in še mislim, ker si vzamem čas..mali pa ravno tako.
In ko se doji, mu pojem, črne misli ali skrbi, da ni mleka ali podobne skrbi odženem..pri dojenju sva jaz in mali in pesmice ter veliko ljubezni.

Ne obupaj!:love:

Neposredna povezava do sporočila: 11
   Ne gre več...
6.3.2005 19:58:32   
mamsi
Nč ne obupaj, tut pri nama je blo tko, pa je to samo prehodno. Verjetno je ravno v obdobju, ko jo je začela zanimat okolica in se bolj zanima zanjo kot za hrano. To bo minilo, tačas pa lahko malo pomagaš tako, da gresta v mirno in ne presvetlo sobo, kjer jo ne bo nič minilo. Prav tako jo pred dojenjem malo umiri, da ne bo zdrmana. Pa sevede lačna mora bit.;)

Mal sm pozna s tem priporočilom, ampak upam, da ga boš še videla.

Neposredna povezava do sporočila: 12
   Ne gre več...
6.3.2005 21:14:35   
Blanka77
Pikapolonica, ne obupavaj. Tudi nama ni bilo dano se dolgo dojiti, ker mala ni hotla, zraven je spala al se je pa drla in na koncu sva jokali obe. potem sva šli na Aštamil, mala je zdrava. Zaradi tega ne boš nič slabša mama.

Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?