|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prvič v vrtec... nekaj vprašanj
17.8.2008 10:59:53   
Mateja82
Naša dva gresta prvič v vrtec in se sprašujem:

-Kako jih oblečit v mrzlih dneh? Za oba sem nabavila udobna oblačila, v katerih se najboljše počutita, ampak trenerke in pajkice so za pozimi premrzle, zato jih bo treba vrjetno  spodnje dele preoblačit al kako to prakticirate?

- Kaj je boljše za vrtec copati ali mokasini?

- Potrebujejo še razen rezervnih oblačil, ninic še kaj  kaj naprimer nepremočljive predpasnike za ustvarjanje, itd..

- Kako je z uvajanjem? Začnemo septembra. Lani smo starejšo sicer dali v vrtec ampak se ni obneslo, po moje so zgrešili z uvajanjem, saj je bilo na principu da pustiš otroka in greš. Naša je ful občutljiva in se ni prilagaja ravno dobro, rabi dosti časa in je bil to za njo totalni šok, za malega me ne skrbi toliko ker ni tako zelo navezan in se dost lažje prilagaja in vklopi.

A je način uvajanja odvisen od vzgojiteljice?

Kako je s spanjem ? Tamal gre v jasli in ima za spanje  dudo, zaspi pa najlažje ob glasbi - uspavanke, A jim dajo kakšne uspavnka?

Tavečja ima še vedno flašo in pleničko (bombažno ) za spanje. Če jo grem zdaj odvajat bo kriza. user posted image  Vrjetno ju lahko ima tud za spanje sabo, al pa če bo fejst hudo mal za pocartat?

Bolj začetniška vprašanja ampak upam, da se bo našel kakšen odgovor. user posted image

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prvič v vrtec... nekaj vprašanj
17.8.2008 12:20:36   
juniorka
Jaz sicer ne vem, kako je v Sloveniji...
Glede oblačenja pozimi..naš bo imel žabe in hlače ali trenerko, če mu bo pa vroče tam, pa bom naročila, da mu žabe slečejo ob previjanju, ker v žabah pa tam kao ne smejo bit, tko kot je doma.
Uvajanje- nikoli ne veš, kako je prav. Jaz sem prvi teden zravn visela, pol se je pa navadil in je bil tak jok drugi teden, da ga nisem mogla samega pustit več kot pol ure! Zdaj je v vrtcu 6 tednov, pa se še joka, ko ga tam pustim, pol je pa baje ok, pa je samo 3-4 ure tam! Glede ninic..mene so vprašali, če ima kaj takega za tolažbo- ima samo dudo.. ima vsak svojo škatlo z dudami tam in jih vsak dan sterilizirajo. Lahko pustim tudi njegovo flašo, ampak se je že lepo navadil sam iz magičnega lončka pit, ko druge vidi. Predpasnike za vodne igre imajo tam.
Res pa je, da je tukaj razmerje 1:3 v jaslih! Vzgojiteljica na tri otroke! Temu primerno tudi plačilo!

< Sporočilo je popravil juniorka -- 17.8.2008 12:22:02 >

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.8.2008 13:13:56   
jakaracman
Torej, mi našo sedaj 3 letnico v vrtcu od 1 leta oblačimo v treerkice, včasih sfehta krilo za v vrtec(matrjal isti kot trenerka).Pozimi ima oblečene še žabe in trenerko, ki je tanjša.Ko je zunaj minus ji čez potegnemo flis hlače ali pa smučarske odvisno če je sneg ali mokro.Tako so nam svetovali v vrtcu in se dobro obnese.
Predpasnikov ne rabijo ali karkoli za ustvarjanje.Vse poskrbi vrtec.
Naša ima še vedno dudo za zaspat.V vrtcu so se odločil za skupinsko odvajanje in jo v vrtcu nima, doma pa.Uspavanke ali pravljice so vsakdan pri nas za uspavanje.Razne ninice in pliškoti pri nas niso problem in jih imajo zraven.
Pa veselo uvajanje želim!

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.8.2008 13:34:10   
bamby
Nam so rekli na sestanku, da predno gre otrok v vrtec kontaktiraš z vzgojiteljico, in ji vse take stvari poveš in potem tako z otrokom tudi delajo kakor je navajen.
Glede uvajanja je očitno vsepovsod različna praksa. Prilagajajo se otroku in sicer tako, da najprej ostaneš z otrokom nekaj ur, naslednji dan ali pa čez dva dni ga kakšno urco prej zapustiš in tako vsak dan prej odideš, dokler se otrok ne privadi. Uvajanje naj bi trajalo teden do dva.

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
17.8.2008 13:52:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Mateja82)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
17.8.2008 13:55:50   
N _ B
IZVIRNO SPOROČILO: Mateja82

-Kako jih oblečit v mrzlih dneh? Za oba sem nabavila udobna oblačila, v katerih se najboljše počutita, ampak trenerke in pajkice so za pozimi premrzle, zato jih bo treba vrjetno  spodnje dele preoblačit al kako to prakticirate?
Žabice in trenirka. S sabo ima smučarski komplet za ven. Če jim je vroče, jih vzgojiteljice same od sebe slečejo.

- Kaj je boljše za vrtec copati ali mokasini?
V jaslih je imela copatke s tršim podplatom in za zapet. Kasneje telovadne oz. balerinke.

- Potrebujejo še razen rezervnih oblačil, ninic še kaj  kaj naprimer nepremočljive predpasnike za ustvarjanje, itd..
Poskrbijo v vrtcu.

- Kako je z uvajanjem? Začnemo septembra. Lani smo starejšo sicer dali v vrtec ampak se ni obneslo, po moje so zgrešili z uvajanjem, saj je bilo na principu da pustiš otroka in greš. Naša je ful občutljiva in se ni prilagaja ravno dobro, rabi dosti časa in je bil to za njo totalni šok, za malega me ne skrbi toliko ker ni tako zelo navezan in se dost lažje prilagaja in vklopi.
Pri nas uvajanje traja po potrebi otroka. Lahko tudi cel september. Pri starejši sem bila z njo dva dni, pa še takrat me ni rabila. Me je ignorirala ves čas, ko sem bila tam. Do konca tedna se jo potem hodila prej iskat (en dan pred kosilom, naslednji dan pred spanjem) in je bil vedno jok, ker ni hotela domov. Stara je bila 2 leti. Upam, da bo tako tudi pri mlajšem. Razlika je v tem, da bo star 15 mesecev. Se pa nikogar ne boji in gre k vsakemu, ki ima zanj 5 minut časa.

A je način uvajanja odvisen od vzgojiteljice?
Na nek način. Vsekakor pa je to odvisno od organizacije in prakse samega vrtca.

Kako je s spanjem ? Tamal gre v jasli in ima za spanje  dudo, zaspi pa najlažje ob glasbi - uspavanke, A jim dajo kakšne uspavnka? Pri nas jim dajo včasih uspavanke, včasih jim prebere pravljico, hodita od enega do drugega ter jih uspavata.

Tavečja ima še vedno flašo in pleničko (bombažno ) za spanje. Če jo grem zdaj odvajat bo kriza. user posted image  Vrjetno ju lahko ima tud za spanje sabo, al pa če bo fejst hudo mal za pocartat?
Lahko vse prinesejo s sabo: ninico, flaško, dudo. V času uvajanja v vrtec pri nas odsvetujejo odvajanja. Naj bo to dojenje, duda, plenice.

Teden dni pred pričetkom uvajanja imam individualni sestanek z vzgojiteljicama, kjer poveš vse navade in muhe otroka, morebitne alergije...

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.8.2008 14:01:27   
jakaracman
Še za copate, prvo leto je imela copatke ala Roobeez potem pa obvezno podplat, ki ne premoči -superfit copatke, saj hodijo na stranišče umivanje rok, veliko mokrega...

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.8.2008 14:36:06   
Gordana-3
mateja, v celjskih vrtcih dobiš tudi pleničke, tako da paketi pleničk odpadejo. živka, o kakšnem nadstandardu ti to? mi v vrtec ne nosimo ničesar, ne robčkov, mokrih robčkov ipd., le rezervne obleke. drugače pa tako, kot so ti napisale že predhodnice. pa vzgojiteljica in njena pomočnica ti bodo vse povedale. v kateri vrtec pa gresta?

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.8.2008 0:00:05   
Mateja82
Gresta v Vojnik in tu rabi imet svoje plenice, tavečja jih tako nima več edino za spanje za ziher.
Za ta sestanek pa upam da bodo kaj obvestili . Lani ko smo poskusili prvič vem, da je bil ampak mi je bilo mal čudno ker smo bili vsi starši iz skupine tam na kupu in vzgojiteljici. Mi je blo malo čudno v pričo vseh razlagat o navadah mojega otroka, kaj pa vem no.... user posted image  .

Smo pa  spet lovili zadnji vlak in imeli veliko srečo, da sta dva odpovedala vrtec.

Hvala za vse nasvete

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.8.2008 12:13:16   
Nika v službi
Stopi v kontakt direktno z vzgojiteljico in si uredi termin za sestanek. Jaz sem šla pred vstopom pogledat vrtec, razkazala mi ga je sama ravnateljica, potem sem imela pogovor z ravnateljico in nazadnje še z vzgojiteljico. Vzgojiteljica je imela poseben formular, kamor si je vpisovala vse podatke o otroku, od osebnih podatkov (leto rojstva, ime, kontaktni podatki staršev oz. tistih, ki bodo po otroka prihajali v vrtec, telefonske številke....) do navad, značilnosti, posebnosti. Tu sem jaz takrat navedla, kaj ima rada, česa ne mara (takrat se je naša npr. izredno bala vseh igrač, ki so oddajale zvok), kako se uspava, če ima kakšno ninico, dudo, stekleničko, kakšen poseben obred (naša se je rada božala in se še zdajuser posted image ).... Skratka, vzgojiteljica je dobila neko predstavo o otroku, njegove osebne, karakterne značilnosti.

Sama pa sem od vzgojiteljice dobila navodila, kaj prinesti v vrtec. Nahrbtnik z rezervnimi oblačili, dudo, stekleničko, priljubljeno igračo oz. ninico. To je veljalo za našo, čeprav se je od stekleničke zelo hitro poslovila in začela piti iz skodelice kot ostali vrtičkarji.

Uvajanje je pri nas trajalo 14 dni. Koliko časa si posamezen dan ostal z otrokom, si si prilagajal sam oz. v sodelavi z vzgojiteljicama. Moja potrebuje dalj časa, da se privadi, zato sem takrat prvi teden večinoma bila kar zraven, ven sem šla le za 10, 15 minutk. Potem drugi teden sem pa svoj čas odsotnosti povečevala, dokler ni nekje sredi tedna preživela sama do kosila. Do novega leta je bila naša v vrtcu itak do kosila in to je bila super izbira. Se je res dobro navadila na vrtec, na novo okolje, prijateljčke. Z novim letom smo potem začeli spati v vrtcu in to brez problemov.

Jaz ti res svetujem, da se pomeniš z vzgojiteljico.

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?