|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: slavistke pomoč
16.8.2008 22:29:37   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: želva

Ne vem zakaj se ene zgražateuser posted image Meni se zdi pogumno, da se tega zaveda in se želi izboljšati in popraviti.To je hvale vredno. In poznam kar nekaj ztakih, ki pišejo nepravilno, pa se tega sploh ne zavedajo. Moja stara mama piše po receptu "piši kao što govotiš", pa še S in Ž okol obrnjene piše. Kja čes, pa ni zato nič smešna.

Najbolje bo, da povprašaš v knjižnici. Sigurno obstajajo kakšne vaje, kakor jih obstaja tisoč za tuje jezike. Pa srečno.

se strinjam in strinjam se z Zvesto, čimveč beri, mogoče ti doma lahko kdo narekuje in tako zvadiš pravopis. Drugače pa vedno pomaga "spellcheck". user posted image

< Sporočilo je popravil Olivija -- 16.8.2008 22:30:42 >

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 26
16.8.2008 22:30:49   
mihi55
Ve se kar smejte.

Jaz resno sprašujem (no mogoče sem res dala mal čudne primere, ampak se trenutno drugih nisem spomnila), te vse ki sem jih dala bi vedla napisat, sam sem jih dala kot primer, da veste o čem govorim.

Pa jaz nisem rekla da sem izšolana, al karkoli. Imam srednjo šolo in SLO je bil zame predmet za špricat (taka super učiteljica), in res nisem nikoli osvojila osnov pravopisja. Brala tudi nisem, ker doma niso imeli denarja za knjige. Mož mi je pa še marsikaj utežil. Ker sem zdaj rešila moj 10 letni problem in se hočem posvetit sebi, nadoknadit marsikaj izgubljenega (tudi to), sem se odločila za ta post.
Pa ni tak hudo kot sem mogoče prikazala v prvem postu, so pa določene pomanjkljivosti v mojem pisanju.

Vseeno hvala za pomoč!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
16.8.2008 22:34:12   
Olivija
glej meni se zdi pa super, da se hočeš naučit pravilno pisat, enostavno ignoriraj tiste ta "zlobne".  Jaz imam tudi kdaj težave in pozabim kakšno vejico, še najbolj pogosto pa kje kakšen j spustim.

Srečno in veliko uspeha!

(odgovor članu mihi55)
Neposredna povezava do sporočila: 28
16.8.2008 22:40:19   
amaya
učbenik in DZ za 5 razred 09-letne OŠ....in to ni hec! Ne spomnem se naslova: v glavnem rdeč pa bel.

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 29
16.8.2008 22:40:56   
Marogica
Mihi55, kapo dol, da si imela jajca in to napisala.user posted image

Tiincy pa ti je napisala tako, kot bi naj bilo prav. In kot so že ostale napisale, najbolj boš to osvojila z branjem...po moje vsekakor bolj z branjem knjig kot pa revij. Tam se že tudi takšne tekste zasledila, da sem se vprašala, kdo jih piše...user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 30
16.8.2008 22:48:42   
alička
Mihi, kar pogumno.

Upoštevaj navodila, ki ti jih je dala Zvesta in predvsem beri, beri, beri ob tem pa bodi pozorna tudi na to, kako so besede napisane in si skušaj zapomniti ali pa si zapisuj besede v zvezek.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 31
16.8.2008 22:49:22   
ZmajTolovaj
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Mihi55, kapo dol, da si imela jajca in to napisala.user posted image

Tiincy pa ti je napisala tako, kot bi naj bilo prav. In kot so že ostale napisale, najbolj boš to osvojila z branjem...po moje vsekakor bolj z branjem knjig kot pa revij. Tam se že tudi takšne tekste zasledila, da sem se vprašala, kdo jih piše...user posted image

Bolj je problem v tem, da se jim zdi škoda denarja za lektorja.
Sicer pa tudi jaz daleč najbolj priporočam branje, četudi vremenske napovedi ali kuharskih receptov, boljše kot nič.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 32
16.8.2008 22:56:42   
Anonimen
Mihi, bravo za pogum user posted image .

Sori za prejsnjo nesramnost.

(odgovor članu mihi55)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
16.8.2008 23:12:08   
Noseckica
Mihi55, tudi jaz se ti opravičujem. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
16.8.2008 23:24:01   
barika
Ne vem kaj naj rečem...še vedno, ko prebereš za seboj, lahko vidiš da nekaj ne gre skupaj...npr. nebo imaš nad seboj, deš...zapoj si kakšno pesmico...dešek pada ...

Jaz osebno imam problem s f in h, pa si včasih sama pri sebi povem besedo, jo napišem, pa še 1x pogledam.

Drugače pa to kar si napisala v prvem postu, so osnove, nekaj vsakdanjega.

Drugače pa lahko v kakšni reviji prebereš marsikaj...npr. ne bom pozabila enega naslova v Žurnalu (se mi zdi)... Pesi so ..... (avtorica je imela v mislih in na sliki pseuser posted image  )

(odgovor članu Noseckica)
Neposredna povezava do sporočila: 35
17.8.2008 8:35:13   
maya2
Slavisti so zdaj slovenisti, to je zdaj njihov naziv. Nima ravno veze s temo .... le naslov teme ni ravno pravilenuser posted image user posted image

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 36
17.8.2008 10:12:04   
pikecpokec
Ve se kar smejte.

Jaz resno sprašujem (no mogoče sem res dala mal čudne primere, ampak se trenutno drugih nisem spomnila), te vse ki sem jih dala bi vedla napisat, sam sem jih dala kot primer, da veste o čem govorim.

Pa jaz nisem rekla da sem izšolana, al karkoli. Imam srednjo šolo in SLO je bil zame predmet za špricat (taka super učiteljica), in res nisem nikoli osvojila osnov pravopisja. Brala tudi nisem, ker doma niso imeli denarja za knjige. Mož mi je pa še marsikaj utežil. Ker sem zdaj rešila moj 10 letni problem in se hočem posvetit sebi, nadoknadit marsikaj izgubljenega (tudi to), sem se odločila za ta post.
Pa ni tak hudo kot sem mogoče prikazala v prvem postu, so pa določene pomanjkljivosti v mojem pisanju.

Vseeno hvala za pomoč!

Glede na tale post ne bi rekla da imaš težave s slovnico. Post je slovnično veliko bolj pravilen (no, par manjših napak sicer je) kot marsikateri tule na RR. Tako da ti lahko samo rečem - bravo! user posted image In kar z veseljem naprej. Pa res se loti kakšne knjige, je tudi za dušo fajn.

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu mihi55)
Neposredna povezava do sporočila: 37
17.8.2008 10:28:15   
Anonimen
Mihi55: Kar pogumno! Super, da si se odločila za to. Sama poznam ogromno ljudi, ki jim je pravopis na nuli in sploh nimajo volje in želje, da bi to popravili in se pravilno naučili. Ti pa imaš! Pohvalno! user posted image

Sicer pa.. Najbolje, da si kupiš/izposodiš kakšno knjigo o pravopisu, kot so ti že predhodnice napisala. Pa tudi v učbenikih iz OŠ najdeš zelo lepe in simpl razlage. Doma imam učbenike iz 6.,7. in 8. razreda in je noter zelo dobro napisano. user posted image  

(odgovor članu pikecpokec)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
17.8.2008 10:55:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mihi55
Ve se kar smejte.

Vseeno hvala za pomoč!

aha, to je pa že malo drugače, jaz sem mislila da resno misliš s tistimi primeri, se opravičujemuser posted image

Drugače so ti pa že druge razložile kako in kajuser posted image

(odgovor članu mihi55)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
17.8.2008 16:39:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: barika

Ne vem kaj naj rečem...še vedno, ko prebereš za seboj, lahko vidiš da nekaj ne gre skupaj...npr. nebo imaš nad seboj, deš...zapoj si kakšno pesmico...dešek pada ...

Jaz osebno imam problem s f in h, pa si včasih sama pri sebi povem besedo, jo napišem, pa še 1x pogledam.

Drugače pa to kar si napisala v prvem postu, so osnove, nekaj vsakdanjega.

Drugače pa lahko v kakšni reviji prebereš marsikaj...npr. ne bom pozabila enega naslova v Žurnalu (se mi zdi)... Pesi so ..... (avtorica je imela v mislih in na sliki pseuser posted image  )

Tudi jaz si tako pomagam, sploh pri kakšnih življenjskih user posted image . Sicer pa priporočam en mali trik--->besedo napiši v Word in če je napačna, ti jo bo črkovalnik podčrtal user posted image  (ja, vem, poklicna deformacija)user posted image

Nikoli pa ne bom razumela novodobnih časopisnih naslovov: Povozil je peško. Mislim, WTF, kakšno, češnjevo ali višnjevouser posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu barika)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
19.8.2008 11:55:48   
Anonimen
Mihi, kr user posted image  mi je, ko sm se prej zaradi "nerazumevanja" režala na tvoj račun. OPROSTI! Vsaka ti čast! Res si mela jajca, da si to napisala na ringarajo.

Če rebiš kakšne knjige za branje, se mi javi na ZS...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
19.8.2008 11:57:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77
Nikoli pa ne bom razumela novodobnih časopisnih naslovov: Povozil je peško. Mislim, WTF, kakšno, češnjevo ali višnjevouser posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
19.8.2008 12:27:22   
Katey
IZVIRNO SPOROČILO: Vrtnica79

No, pogumno da vprašaš. Meni se te besede zdijo samoumevne kako jih napisati. Ampak me malo j... pred kje postaviti s in zuser posted image

Ja bravo na pogumuuser posted image . Punca je vprašala, zato verjamem, da se bo tud potrudila naučit se pravilno pisat, je pa res kot ste že omenile, da jih je pa veliko ki pišejo kot jim pade iz glave pa so prepričane, da je pa to prvo prav pa še da dobr izpadeuser posted image , to me pa res moti in se mi zdi da s pisanjem tudi pokažeš kdo in kaj si.
Tale s in z varianta pa tud mene mal heca, je pa najlažje da iz pogovora razbereš.

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 43
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?