Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Nasvet - delitev premoženja 14.8.2008 10:51:44
|
|
|
|
lory05
|
Tudi sama sem trenutno v fazi delitve premoženja. Sigurno je to, da kar je bilo že prej tvoje, se naj ne bi delilo. Se pravi, kar si sama ustvarila, preden je on prišel, se ne deli. Vse ostalo je pa žal, stvar dogovora. Lahko ga izplačaš ful malo ali pa tudi nič, če se tvoj mož s tem strinja. Če se ne strinja, pa mu lahko ponudiš ful vsega, pa se ne bo strinjal in s sporazumom ne bo nič. Če potem eden od vaju da tožbo na sodišče za razdelitev premoženja, bo potem nekaj določilo sodišče, ampak meni so povedali, da se take tožbe vlečejo od 10 let naprej. Za to pa moraš imet dobre živce in še en kup denarja, ker je meni rekel odvetnik, da je pavšal za razdelitev premoženja cca 4.000 €.
|
|
|
|
RE: Nasvet - delitev premoženja 14.8.2008 21:46:14
|
|
|
|
Anonimen
|
1.) Zemlja je bila tvoja še pred poroko, torej je tudi sedaj. 2.) Hiša je napisana nate. 3.) On je zadnjih nekaj let (ali koliko?) vlagal v tvojo hišo. To so tri čisto preprosta dejstva. Zemlje ne bo dobil, pa če se na trepalnice postavi, ker si jo ti imela prej, kakor njega. Tudi hiše ne bo dobil, v kolikor ti izplačaš njegova vlaganja v hišo. Grobo rečeno jih je toliko, kolikor znaša polovica kredita. Če sta vzela milijon (vseeno je, na čigavo ime), potem je njegovega pol milijona oz. je toliko vložil v hišo. Če ima spravljene račune in ostalo šaro, bo toliko tudi dobil nazaj, za dodatek pa morda še razliko v vrednosti hiše, saj se je vrednost hiše z vlaganji vanjo povečala, torej imaš ti sedaj večje premoženje zaradi njegovega vlaganja. To, da cene nepremičnin rastejo, nima tukaj nobene zveze, inflacija pa še manj (to se vam pozna kvečjemu pri kreditu). Če si ga torej sposobna izplačati, potem imaš mir. Oz. imaš mir tudi, če je človek, s katerim se da dogovarjati. V nasprotnem primeru pa lahko v extremnem primeru pride tudi tako daleč, da bi on zahteval prodajo hiše (ki seveda stoji na zemlji) in izplačilo svojega deleža, ti pa potem s preostankom naredi, kar ti srce poželi. Ampak dokler si ti lastnica, lahko na svoje nepremično premoženje vzameš hipoteko in ga izplačaš. Ni važno, kako boš ti plačevala hipoteko - važno, da se njega znebiš.
|
|
|
|
RE: Nasvet - delitev premoženja 15.8.2008 12:37:36
|
|
|
|
nanč
|
Ni tako,da partnerja ki živita na istem naslovu(prijavljena)po 6 mesecih skupnega življenja,dobita oz.jima pripada pol-pol?
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?