Pandica
|
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana suzi Mi lahko kdo priporoča kakšno psarno oz. vzreditelje? Trenutno se odločujem med: ND by Dejan & Ines ND From long neck ND From valvasor land Kak nasvet? Pa na kaj je treba biti pozoren pri nakupu? Sama sicer poznam vse 3 psarne in njihove lastnike, saj sem tut sama "dogašica" Ko sem jaz kupovala svojo nemško dogo pred skoraj 5 leti sem pač želela imeti res kvalitetnega psa, samca in črne barve. Vstopila v stik z vzreditelji, šla malo pogledat na razstave in pol je padla odločitev. Sicer sem potem res čakala na psa 6 mesecev, ampak med tem sem vsaj malo našparala zanj, saj veš kako so dragi ti psi. Ni pa mi žal, da sem ga pol kupila v tej psarni ko sem ga, ker sem z njim dosegla lepe rezultate na pasjih razstavah Bodi pa pozorna na dedne bolezni, ki so značilne za to pasmo, zasuk želodca, kolki,...in predvsem upam, da se zavedaš, da je ta doga res velik strošek kar se hranjenja in vsega ostalega tiče. Jesti morajo res kakovostno hrano, ker v zelo kratkem času zrastejo v zelo veliko, eno izmed največjih pasem. Imeti moraš stojalo za hrano in vodo, ne sme jesti iz tal, zaradi zasuka želodca. Pa še bi lahko naštevala, samo pol nebom do ju3 fertik Če še te kaj zanima pa me kar vprašaj, ti bo z veseljem odgovorila. Pa lp in "pameten" nakup nemške doge ti želim, boš vidla, da je to res apolon med psi