|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ponoči mleko
12.8.2008 12:07:07   
ccoko
Imam 16 mesečnega fantka in še vedno ponoči enkrat nekje med 1 in 5 uro zjutraj hoče piti mleko. Ni dober niti čaj, drugače je dretje. Ker je pediatrinja rekla, da je to samo še razvada, smo ga poskušali od tega odvaditi in sicer tako, da smo mleko razredčili z vodo, tako, da je samo še obarvano, pa mu je tudi to dobro. Vendar se po drugi strani sprašujem, če mu zaradi tega samo prikrajšam mleko.
Pa še nekaj me zanima, kako tiste, ki dajete vašim otrokom zjutraj še mleko za pit, kdaj pije to mleko in kdaj imate potem zajtrk, da ga poje?
Veliko mi jih reče, da dajejo zvečer mleko v flaši z čokolinom, smo probali, pa ga ni hotel piti. Tako da zdaj nazadnje večerjamo ob sedmih, osmih, potem pa zajtrk ob osmih v vrtcu. Zato se mi po eni strani ne zdi odveč še tisto mleko.

Prosim za nasvet in vaše mnenje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ponoči mleko
12.8.2008 12:21:14   
Anonimen
hoj!
še ena 16 mesečnica, ki ponoči pije mlekouser posted image . moja pa zvečer noče ne mleka, ne čokolina, ampak morava imeti pred kopanjem večerjo (žemljico, kruh, klobase - nekaj bolj konkretnega pač), po kopanju pa čežano (kuhano jabolko in slive, sedaj ko so breskve ji dodam še polovico breskve, kar zgostim z rižolinotom) - in zato ji ponoči, ko se zbudi (okoli 1 ali 2), ponudim flašo mleka, ki ga spije s pravim užitkom. prav tako še zjutraj. potem pa tam nekje čez 1 uro zajtrk - žemljica ali kruh z nečim.
tako da, moje mnenje je, da se ravnaj po otročku. če hoče piti mleko ponoči, mu ga ponudi - itak se bo zbudil in zahteval "nekaj" - zakaj bi mu potem to mleko redčila?

(odgovor članu ccoko)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
12.8.2008 12:33:41   
ccoko
Redčit sem mu začela, ker sem ga hotla odvadit, sam je zdaj že en mesec tega, pa se ni nič spremenil. Kdaj pa imata potem zajtrk?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.8.2008 12:38:24   
Anonimen
no, saj pravim, da z redčenjem nisi imela uspeha, in je brez veze redčenjeuser posted image .

do sedaj je bila doma in je imela pač flaško mleka takrat ko se je zbudila, potem nekje čez 1 urco žemljico ali kruh. prejšnji teden pa smo začeli z uvajanjem v vrtec. tako da zjutraj ko se zbudi še vedno spije mleko, potem pa ima zajtrk v vrtcu ob 8. no, sedaj itak ne poje kaj dosti, ampak bo že...

(odgovor članu ccoko)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
12.8.2008 13:05:20   
piamaria
Moj je do treh let pil kakav, pa kaj potem, bo že dal flaško proč, če ni dobil obroka, ga je celo noč sral. Drugi zaspi brez flaške in nima želje po nočnem obroku, tako je to.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.8.2008 13:29:47   
bambam
Jaz sem mojo ponoči odvadla pit mleko tako, da sem ji ga dala vedno manj v flašo. Nočno hranjenje je lahko kar zoprna razvada, če je ne odpraviš. Ker je želodček potem dobil vedno manj hrane, je kmalu ni potreboval več. In smo bili rešeniuser posted image user posted image .

(odgovor članu piamaria)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.8.2008 13:33:49   
bambam
Naša vsako jutro poje čokolino, potem pa še včasih košček kruha in kaj zraven, če ima željo ali pa tudi ne. Vglavnem čokolino je vedno.

(odgovor članu bambam)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.8.2008 13:47:36   
Rubin.
Pediatrinja je imela prav res je samo razvada. Vendar, če tebi ni odveč, ne vidim problema. Moja mala miss se je ponoči dojila do 2 leta, ko je pa bilo meni dovolj neprespanih noči in sem naredila temu konec. Sem rekla, da "cartika" spi in je to sprejela, tako da smo po dveh dneh že spali celo noč, se mi je zdelo da se mi je Marija prikazala user posted image .

Kar se pa tiče čokolina na flašo pa bi ti to odsvetovala. Če boš vprašala pediatra ali kakšnega drugega iz stroke, ti bo vsak dejal, da flaša je za pitje, žlica pa za hrano in naj se otrok ne navaja da jedo na flašo.

Glede zajtrka pa je odvisno kdaj se otrok zbudi in kdaj gre v vrtec. V vrtcih imajo zajtrke ponavadi ob 8h, če se otrok zbudi okoli 7h spije mleko, potem po moje ne rabi zajtrka. Ker če mu ga boš dala potem ob 8h ne bo lačen, bo spustil v vrtcu zajtrk in bo lačen do pol 12h. V našem vrtcu sicer imajo malico - sadje, kot pa sem opazila pa v mnogih nimajo nič.

(odgovor članu ccoko)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.8.2008 14:16:22   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

Pediatrinja je imela prav res je samo razvada. Vendar, če tebi ni odveč, ne vidim problema.

Se strinjam. Naš 2-letnik je do pred mesecem dni ponoči oz. proti jutru (ok. 4ih) spil flašo mleka. To je bilo njegovo edino zbujanje in če se slučajno ni zbudil pred peto za flašo, je bil ob petih auf, kar mi ni niti najmanj ustrezalo. Če je pred peto spil mleko, pa je spal do sedmih. Mene to ni motilo in se mi je zdelo tudi razumljivo, glede na to, da hodi zgodaj spat (med sedmo in pol osmo) in je bil verjetno že lačen. Odkar smo bili na morju, je mleko in zbujanje kar sam opustil, še vedno pa spije zvečer in zjutraj po flaški vodo. Kar se tiče mleka, me je skrbelo edino zaradi zob. Če sem mu dala flašo jaz, sem mu potem vedno zdrgnila zobke s pleničko, mož pa ne. Ampak na srečo nima nič oblogic in kariesa.

Če se naša dva zbudita tako zgodaj kot danes (6.15), potem običajno fehtata kaj za jest. Zajtrk baje vseeno pojesta, pa tudi če ne bi - pri nas imajo ob desetih še malico, kosilo pa ob 12ih, tako da lačna po moje nista.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.8.2008 15:06:21   
cv105
tudi naš fant (16,5m) skoraj vsako noč pije mleko ... ker je od rojstva praktično na spodnji meji teže, ker je drugače bolj kot ne neješč, me flaša ponočli niti najmanj ne moti ... user posted image  

večerja: 18.30-19.00
v postelji: 19.00-19.30
mleko 1x ponoči
zajtrk: 6.30 pred odhodom v vrtec poje jogurt ali čokolino ... če je doma, spi do 8.00 in takrat poje zajtrk
malica v vrtcu: 8.30 

< Sporočilo je popravil cv105 -- 12.8.2008 15:08:20 >

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.8.2008 12:07:11   
Kranjcanka
Nas je 21m, pa mu dam mleko kar med spanjem, preden grem jaz spat. Enostavno zato ker dalj spi in da se ponoci ne zbuja. Mene ne moti, malega pa ocitno tudi ne. Vcasih namerno ne dam, pa se zbudi in je tecen, hoce flasko, pa ne pije. Tako je tudi, kadar zvecer normalno je. Ocitno jo se rabi. Ko je ne bo, ne bo vec pil.

Lp

(odgovor članu cv105)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.8.2008 7:58:52   
rosisa
tudi jaz ji dam ponoči včasih še flaško mleka pa je stara 17 mes. večinoma kar prespi noč če se pa zbudi ji dam flaško in potem zaspi nazaj.  nisem nikol dajala soka al pa vode zmeraj ji dam mleko. me ne moti če moram kdaj vstat ponči se bo že odvadla ko ji bo dost mlekauser posted image

(odgovor članu Kranjcanka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?