|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Po petem otroku ostaneš doma,pa še denarno po...
10.8.2008 22:19:41   
dalin
........ali je to resuser posted image .Prijateljica namreč pričakuje petega otročka.No ja,nosečnost se ji še ne pozna,je še bolj na začetku.Upam,da se bo dobro končalo kot vse njene nosečnosti dosedaj.

Kakorkoli že,danes smo bili skupaj na pikniku,nas je bilo kar veliko in staršev in otrok.Pa sem prijateljico malo povprašala,če je razmišljala za naprej kako bo ko se ji steče porodniška.Tavečja gre v četrti razred,en sin gre v drugega,ta drugi sin gre v prvi razred,najmlajša pa ima dve leti.Njeno delo je izmensko,mož pa včasih je že ob drugi uri popoldne doma,včasih pa šele ob sedmih zvečer.Do sedaj jim je kar laufalo,malo babi servis,malo pa ostalo sorodstvo.Pa mi reče da bo po petem otroku ostala doma.Da bi sicer lahko že po četrtem ostala doma,pa se je še kar odločila da gre nazaj delat,zdaj pa ne bo več šla nazaj v službo ampak bo doma skrbela za otroke in hišo.Na moje vprašanje ali se jim ne bo poznal en dohodek manj,pa mi odgovori da če imaš pet otrok,dobiš od csd-ja mesečne prejemke,kot nekakšno plačo.user posted image user posted image user posted image prvič slišim.

Zdaj mi pa vi povejte če je to res.Ker meni se zdi skoraj nemogoče.Sem že gledala na internetni strani csd-ja,pa nisem našla nič pametnega.Saj zame ni pomembno,za njo pa tudi mislim da ne velik.Če to ni res pač ne bo nič dobila.Petega otročka bi tako ali pa tako imela.To sta z možem vedno govorila.

Me pa vseeno zanima tako iz firbcauser posted image

Žan 27.09.2006

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Po petem otroku ostaneš doma,pa še denarn...
10.8.2008 22:22:28   
frutka_
Jaz sem tudi tako slišala.Pa pri 5-ih odraščajočih otrokih bi jaz tudi kar doma ostala.user posted image

(odgovor članu dalin)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.8.2008 22:26:17   
dalin
Frutka jaz imam štiri,pa me tudi vse bolj vleče da bi službo dala za nekaj časa na stran.Ta večji gre letos v tretji razred,dvojčka v drugi,tamali zahteva svoje.Kmalu se bo začela šola,učenje,naloge,pa še veliko drugega za sabo potegne.Ne moreš si misliti kako sem živčna tisti teden,ko imam popoldanski šiht.Samo skrbi me če je vse tako kot mora biti.

Žan 27.09.2006

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.8.2008 22:28:17   
barika
A ni tako, da po 5. otroku ni treba davka plačat, oz. dobiš povrnjenega.

moj tud razmišlja o petih otrocih, pa ne vem, kje bo dobil kandidatko za ostale 4.user posted image user posted image

(odgovor članu dalin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.8.2008 22:30:07   
pipi
Nekaj z drugega foruma:

• Če imate štiri otroke in zapustite trg dela, vam država plačuje socialno zavarovanje (prispevki za pokojninsko in invalidstko ter zdravstveno zavarovanje...) v višini, ki se sicer plačuje od minimalne plače. No, minimalna plača zanaša nekaj več kot 500 EUR bruto in od tod verjetno slabo prenesena informacija, da naj bi dobili tolikšno plačilo.

Plačila ni, je pa socialno zavarovanje, kar pomeni, da vam teče delovna oziroma zavarovalna doba.

• Ja, zakon je res začel veljati maja 2006. Takrat se je o tem kar nekaj pisalo, informacije pa so na različnih spletnih straneh in na CSD je bilo nekaj brošur. Od takrat do danes se je o tem govorilo v nekaj oddajah, prav pogosto pa res ne.

kdo pa bi vas o tem lahko neposredno obvestil? Morda delavka na CSD, če ste bili osebno tam,a je vprašanje, če je dovolj poznala vaše razmere, da bi vas lahko na to možnost posebej opozorila.

Sicer pa še nekaj. Zadeva je opredeljena kot pravica nekoga, ki zapusti trg dela. Če ste že doma, morate najprej na trg dela in ga potem zapustiti. To naredite z vpisom v evidenco iskalcev zaposlitve (vstop na trg dela) in čez nekaj dni z izbrisom iz te evidence (zapustitev trga dela). Uradniki ne smejo stvari narediti preveč preprostih.

Nekatere inštitucije takim staršem niso ravno naklonjene, tako da morate biti pozorni še na kakšno podrobnost, na katero vas nihče ne bo opozoril.
    - Če ste zdaj zdravstveno zavarovani po možu, se vam bo po izteku pravice do prispevkov lahko zgodilo, da bo ZZZS od vas zahteval, da se sami zavarujete kot občan in si sami plačujete obvezno zdravstveno zavarovanje.
    - Če ste morda zavarovani kot kmetica, preverite, če je vaš KD dovolj visok, da se boste tudi po izteku pravice do prispevkov še lahko zavarovali na enak način.

(odgovor članu dalin)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.8.2008 22:34:03   
dalin
IZVIRNO SPOROČILO: barika

moj tud razmišlja o petih otrocih, pa ne vem, kje bo dobil kandidatko za ostale 4.user posted image user posted image

Barika kar veselo na delo,več jih imaš,bolje sfolgaš.user posted image

Žan 27.09.2006

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.8.2008 22:37:32   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: dalin

IZVIRNO SPOROČILO: barika

Barika kar veselo na delo,več jih imaš,bolje sfolgaš.user posted image

user posted image
mogoče se bo grdo slišalo, ampak, poznam ene par družin (ki imajo kmetijo) in imajo vsaj 3 otroke in glih tako zgleda, kot da imajo otroke da bodo delali doma na kmetiji. tega pa jaz ne želim, da bi mi najstarejši pazil mlajše.

(odgovor članu dalin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.8.2008 22:46:46   
dalin
Mi ne more nobeden konkretno odgovoriti na moje vprašanjeuser posted image

Žan 27.09.2006

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.8.2008 22:54:03   
PBJ
Kolikor jaz vem, država plačuje samo prispevke  za pokojninsko invalidsko in zdravstveno zavarovanje od minimalne plače.... tako kot je v prejšnejm postu ena napisala.

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu dalin)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.8.2008 23:01:02   
Anonimen
dalin - čisto točno ne vem kako to grem, ampak poznam mamico, ki ima 4. otroke in je doma. Torej naj jih bi bilo dovolj 4 in ne 5. Pač država ti plača prispevke za pokojnino do dneva, ko najmlajši otrok dopolni 10 let. Pa neko dvačno olajšavo imaš, če se ne motim. Več ti žal ne bi znala povedati.

(odgovor članu dalin)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
10.8.2008 23:18:30   
dalin
jjasna zase vem kaj mi pripada ker imam štiri otroke.Pa še kar hodim v službo.Bolj me zanima za prijateljico ki pričakuje petega,če ji res pripada kot je rekla da ji.

Žan 27.09.2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.8.2008 23:25:58   
Anonimen
Pri 6 greš pa res v penzijo, samo morajo biti vsi še šoloobvezni.user posted image

(odgovor članu dalin)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
10.8.2008 23:33:46   
lelaval
Ja, ti pripada - če imaš 4 otroke. Ko sem si jaz rihtala za 4 urni delovnik (lani), mi je delavka na CSD povedala za to možnost - mi je dobesedno rekla, da naj imava še enega- a sem ji rekla, da zaenkrat bodo 3 dovolj.  Do 11. leta najmlajšega otroka lahko koristiš to možnost, da si doma, med tem časom pa si zdravstveno zavarovana, dobiš pa tudi nekaj. Točno koliko pa ne vem - saj mi je povedala cca cifro, pa je že 1,5 leta od tega, jaz pa imam slab spomin user posted image . Če te zanima, vprašaj na CSD, pa boš videla, če je bolje, da si doma, ali pa hodiš delat.
Saj jaz bi se potem komot odločila, da bi bila doma, samo razmisli - čez 11 let bom imela **** let - to pa pomeni, da nisem najbolj ustrezna kandidatka, če bi se prijavila na razpis za kakšno delo (videz še mogoče ne, EMŠO pa bi me izdal user posted image )

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu dalin)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.8.2008 9:44:06   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: dalin

Mi ne more nobeden konkretno odgovoriti na moje vprašanjeuser posted image

Saj ti je pipi, ko je kopirala z drugega foruma.

Torej po moje ni nobene razlike pri 4 ali 5 otrocih. Plačajo ti delovno dobo in zavarovanje. Edino kar se pri otroškem dodatku pozna, ker je pač več članov.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu dalin)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?