Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Jedilna konoplja v nosečnosti 10.8.2008 9:44:31
|
|
|
|
Anonimen
|
jaz še nisem poskusila teh izdelkov. sem pa kadila. no, odkar vem da sem noseča, se jointov ne poslužujem več. in sploh kajenje mi ne paše. lp
|
|
|
|
RE: Jedilna konoplja v nosečnosti 10.8.2008 10:18:09
|
|
|
|
Lorencia
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen jaz še nisem poskusila teh izdelkov. sem pa kadila. no, odkar vem da sem noseča, se jointov ne poslužujem več. in sploh kajenje mi ne paše. lp Kajenje jointov marihuane in jedilna konoplja nimata popolnoma nič skupnega, sploh kar se tiče končnih rezultatov za telo... Tako, da ne bo katera narobe razumela..sprašujem o JEDILNI konoplji in ne uživanju marihuane oz jointov, cookijev in podobno...
|
|
|
|
RE: Jedilna konoplja v nosečnosti 10.8.2008 14:02:09
|
|
|
|
frutka_
|
Nimam izkušnje ne z enim in ne z drugim ampak mi je prvo prišlo na misel kako od vsega na svetu za jest ravno zdaj v nosečnosti želiš jesti jedilno konopljo?! Vse naštete sestavine dobiš tudi v drugih jedeh (ribe, jogurti z dodatkom omega maščob, mleko z dodatkom, kapsule z dodatkom, ki jih kupiš v lekarni, repično in laneno olje,...).
|
|
|
|
RE: Jedilna konoplja v nosečnosti 10.8.2008 15:03:03
|
|
|
|
Lorencia
|
IZVIRNO SPOROČILO: frutka Nimam izkušnje ne z enim in ne z drugim ampak mi je prvo prišlo na misel kako od vsega na svetu za jest ravno zdaj v nosečnosti želiš jesti jedilno konopljo?! Ne razumem, kaj bi bilo narobe z jedilno konopljo?? Samo zato, ker jo povezujete z uživanjem drog - še ne pomeni, da ima le ta kakšne takšne učinke, to je za moje pojme stereotipno mišljenje.. Razmerje jedilne konoplje se uvršča na sam vrh - po kvaliteti, ki gaje človeški organizem zmožen predelati ( glede omega3 in omega6 maščob ). Morda ne bi bilo slabo, če bi se o tem malo pozanimali, preden obsojate. Če bi sedaj napisala za katerokoli drugo hrano, da ima tako dobre lastnosti - verjamem, da bi gledale na zadevo popolnoma drugače, zgolj zaradi nepoznavanja.
< Sporočilo je popravil Lorencia -- 10.8.2008 15:10:04 >
|
|
|
|
RE: Jedilna konoplja v nosečnosti 10.8.2008 15:08:38
|
|
|
|
Lorencia
|
Za info : Semena jedilne konoplje so edinstvena v kraljestvu rastlin. Njeni proteini in maščobne so najbolj popolne in idealne za človeško prehrano. Nikakršna druga rastlina, niti soja, se ne more primerjati z jedilno konopljo glede na vrste in ravnotežje prehrambenih koristi, kar jo lahko uveljavi med prehrambeni vir številka 1 na svetu. Semena jedilne konoplje vsebujejo vlaknine, proteine in esencialne maščobne kisline (EFA=essential fatty acids). Je med najboljšimi viri EFA na svetu, ne samo zato, ker vsebuje največ EFA od katerega koli olja iz semen (80%), ampak tudi zato, ker ima optimalno razmerje maščobnih kislin za človeško zdravje (1:3; en del alfaLinolenske kisline ali Omege3 in tri dele Linolne kisline ali Omege 6).
|
|
|
|
RE: Jedilna konoplja v nosečnosti 10.8.2008 15:19:26
|
|
|
|
mateyka
|
meni se sliši prav fino - jaz bi takoj poskusila, noseča ali ne. našla sem samo semena - samo nimam pojma kako bi to uporabila (olje bi bilo bolj logično in lažje za uporabo imo ).. http://www.hiskadobrot.com/index.php/vmchk/Jedilna-semena/Semena-jedilne-konoplje-|-500g/Detailed-product-flyer.html predvidevam, da je jedilna konoplja tako imenovana industrijska konoplja?
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?