ronja
|
Nama so se zelo obnesli kondomi: 9 let sva skup, od tega 7 let s kondomi - prvič, ko je bilo brez, sem zanosila... Nimajo nobenih stranskih učinkov (če nisi ravno alergična na lateks ), delujejo in so zelo enostavni za uporabljat. Edina slaba lastnost je, da lahko zadeva kar drago pride in da jih moraš pač vedno met s sabo (ampak isto je s tabletkami in podobnim)... Tabletk in ostalih hormonskih zadev jaz ne maram, ker ne bom svojega telesa non stop prepričevala, da je noseče, poleg tega imajo lahko stranske učinke, kot je zmanjšanje libida, povečanje tel. teže itd... pa še niso glih 100%, če jemlješ kdaj kake kortikosteroide (ki jih astmatiki sem pa tja moramo), poleg tega nisem preveč redna pri jemanju tablet in bi jih sigurno kdaj pozabila, vsekakor jih pa ne bi jemala vedno isto uro in glede na mojo plodnost, bi lahko bil to problem... Pa kar se mene tiče, mam zelo močen svoj cikel in mi je slabo, če kake dodatne hormone not turim. Pri kondomu vsaj veš, če kdaj ne dela in se takrat lahko odločiš, ali bosta tvegala, če si izven nevarnih dni ali pa vzameš tisti PKK, boljše enkrat kot vsak mesec... pri tabletkah ne veš, če ne delajo... Ostalih metod niti ne poznam, od pregradnih se mi zdi kondom bolj praktičen in bolj zanesljiv od diafragme. Od naravnih se mi zdi, da niso ravno najbolj zanesljive, vsaj ne, če si zelo plodna - jaz sem prvič zanosila 1 ali 2 dni pred predvideno menstruacijo... Ko sem dojila, polno in brez nadomestkov in na manj kot 3 ure, sem vseeno dobila menstruacijo 5. mesec po porodu... Tak da meni se naravne metode zdijo super za ljudi, ki bi otroka obdržali, če bi se zgodil - in da oba to vesta in se strinjata z rizikom. V smislu: nisva ga glih še zdaj planirala, če je pa prišel, pa zelo dobrodošel. Če je pa druga možnost splav, bi pa rajši kaj bolj sigurnega, najbolj sigurni so itak kondomi. Kdor pravi, da ni tako, je zato, ker ga ne da gor na začetku odnosa ampak šele na koncu .
|