|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ne morem več
8.8.2008 11:03:36   
sanca
ah pa saj ni važno. očitno je boljše da nekoga nadiraš tu gor kot pa da bi mu pomagal. upam pa da ne bote kdaj v taki situaciji. tudi taki ljudje morejo obstajati

(odgovor članu sanca)
Neposredna povezava do sporočila: 26
8.8.2008 11:09:43   
ronja
sanca, saj nekateri probamo pomagat, vendar nisi nič napisala o možnih predlogih, ki smo jih dali - ali boš katerega uporabila, ali bi rada drugačne predloge,...

(odgovor članu sanca)
Neposredna povezava do sporočila: 27
8.8.2008 11:13:48   
Anonimen
Kako naj ti pa pomagamo?

Zame je v tvojem primeru edina možna rešitev da greste na svoje. To pa ti ni sprejemljivo.

Torej ne vem kako naj bi ti pomagali. Razen da ti rečem da se sprijazni.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
9.8.2008 8:30:18   
kvaražugon
IZVIRNO SPOROČILO: Kontrakarambolšrauf

Kot te razumem si se priselila v taščino hišo v njeno gospodinjstvo, ki ga delite še s fantovim/moževim braton z družino.
In ti realno pričakuješ da nikoli nihče ne bo ničesar rekel, pokomentiral, pokritiziral in prav tako pohvalil. Najraje bi videla da tebe in tvojo pužo nihče niti ne povohlja, medtem pa verjetno s pridom izkoriščaš komoditeto takšnih ureditev da tašča skuha, opere, pospravi......ta del pa ti je verjetno pri srcu, a ne??

Ma daj no kar tako posploševat in delat zaključke, kakšno komoditeto uživa. Ja, seveda se je treba prilagodit, če živiš v hiši nekoga drugega, logično. Samo dejstvo, da je hiša taščina, še ne daje tašči (in ostalim, ki živijo tam) pravice, da se vtika(jo) v vzgojo otroka in soli(jo) pamet. To je čisto nekaj drugega kot sobivanje v smislu skrbi za gospodinjstvo.

Sanca, eno rešitev za odselit se bo treba najti. Resnično je butasto vztrajat v takem, ker bo stanovanje nekoč moževo. Zaradi tega nekoč si lahko zafuraš pol življenja. In svojemu otroku tudi, ker v takem napetem ozračju živet ni ravno zdravo. Delež bo možu pripadal, pa če tam živi ali ne. Ampak do takrat je pa treba živet življenje, ne pa životarit in zapravljat psihično zdravje. In v končni fazi, tudi če bi brez deleža ostal - a je vredno zaradi pol bajte zapravit toliko lepega v življenju?

(odgovor članu Kontrakarambolšrauf)
Neposredna povezava do sporočila: 29
10.8.2008 19:06:40   
Anonimen
samo študiram še kam naj grem

K svojim starsem?
Na svoje?

(odgovor članu sanca)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
10.8.2008 21:37:01   
ZmajTolovaj
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

samo študiram še kam naj grem

K svojim starsem?
Na svoje?

K staršem pravi, da ne more zaradi svoje mame. Veš kaj me zanima, kak odnos pa ima tašča s tvojo svakinjo, praviš da živite skupaj z bratom od tvojega partnerja in z njegovo partnerico, a njej se tudi vtika v vse ali jo pusti pri miru? Če sta obe v istem zosu, bi ji mogoče lahko skup kaj dopovedali?
Drugače pa se poskusite zmenit; samo zarad "obljubljene" dediščine si ni vredno uničevat življenja, bog ve kaj bo na koncu. Pri nas je tudi bilo govora še in še, kako bo moj mož dobil hišo, pa si je tast čez en teden kaj novega zmislil, pa naslednji mesec spet ena nova finta ... V glavnem midva sva šla na svoje, kredit gor al dol, imava vsaj mir in nikomur za polagat račune.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
10.8.2008 22:38:12   
GB
Zelo mi je zal,da si v taki situaciji. Jest mislim,da ni vredno tvojih zivcev in je najboljse,da bi se s tvojim odselila na svoje. Vem da je tezko,ampak z trdno voljo se marsikaj lahko doseze . Zelim ti veliko srece in da cim prej zrihtate tako kot je treba .

Sveti Angel varuh moj,Bodi vedno Ti z menoj, noc in dan mi stoj ob strani vsega hudega me brani . Prav prisrcno prosim Te, varuj me in vodi me

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 32
10.8.2008 23:23:13   
sonce78
Ni ti lahko biti v taki situaciji. Moj predlog je, da se s tvojim pogovorita in razmislita o odhodu v podnajemniško stanovanje, saj je nesmisel čakati, da drugi odidejo. To lahko traje še vrsto let. Saj dela stanovanja bo tvoj partner v vsakem primeru deležen (naj se z mamo dogovori).

Srečno!

Čudovito je biti mama!

(odgovor članu GB)
Neposredna povezava do sporočila: 33
11.8.2008 9:40:07   
neprespana
upam da se vse čimrej urediuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sonce78)
Neposredna povezava do sporočila: 34
11.8.2008 20:27:48   
sanca

K staršem pravi, da ne more zaradi svoje mame. Veš kaj me zanima, kak odnos pa ima tašča s tvojo svakinjo, praviš da živite skupaj z bratom od tvojega partnerja in z njegovo partnerico, a njej se tudi vtika v vse ali jo pusti pri miru? Če sta obe v istem zosu, bi ji mogoče lahko skup kaj dopovedali?
Drugače pa se poskusite zmenit; samo zarad "obljubljene" dediščine si ni vredno uničevat življenja, bog ve kaj bo na koncu. Pri nas je tudi bilo govora še in še, kako bo moj mož dobil hišo, pa si je tast čez en teden kaj novega zmislil, pa naslednji mesec spet ena nova finta ... V glavnem midva sva šla na svoje, kredit gor al dol, imava vsaj mir in nikomur za polagat račune.

punce hvala vam za odgovore. saj bom probala nekaj naredit. glede svakinje je pa tako da tudi njej teži ampak ker je polno zaposlena oseba se ne zmeni zanjo ker ima veliko drugih težav.
ah saj bouser posted image

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 35
15.8.2008 21:34:26   
K1988
Ne obupat user posted image user posted image

* Najlepše v življenju je ljubiti *

(odgovor članu sanca)
Neposredna povezava do sporočila: 36
18.8.2008 15:07:59   
soncnica 3
Res je hudo, ko je več generacij na kupu. Jaz sem živela s starši in starimi starši, pa sta se /in se še vedno/ mami in babica (mati ni hči) neprestano "čupkata". Zato sem si rekla, ne hvala.
Sicer sem pojedla malo zarečenega kruha, živimo v hiši moževih staršev, ampak stanovanji sta LOČENI z zunanjim vhodom, jaz ga zaklenem, če hoče tašča pridet, mora pozvonit.
Naj povem, da sva morala stene porušit do plošče, ker je bilo podstrešje nefunkcionalno, prenizko..., tako da sva začela praktično iz popolnoma NIČ. Moj je imel našparano za streho, vse smo sami gradili, pa dva oreng kredita imava še 2 leti, verjemi, da ni lahko, velikim stvarem se moram/mo/ odpovedat, letos nam tudi na morje ni uspelo, žal so morali regresi za LD it za druge /življensko potrebne stvari/. Ampak imam MIR.
Od začetka je tudi meni tašča kar prihajala, pametovala... pa sem se enkrat odločila, da izklopim zvonec, če je nočem videt, se tudi ne zmenim za telefon, ko me pokliče, da me kaj potrebuje, če se nočem pogovarjat:"Joj, nisem slišala, da ste klicali...", ji rečem.
Otroka sem dala v vrtec, kljub temu, da je tašča doma. Tako nimam do nje nobene posebne obveznosti. Jaz dam njej mir, ona naj ga da pa meni.
Je pa res, da /če želi/ popazi mojega otroka, ko kam greva, ampak ji vedno kupim kakšno malenkost za to, k zdravniku /tudi dlje/ jo vedno vozi mož, tudi pokojnega tasta je, za hišo in vse ostalo skrbiva sama, ona plačuje le svoje položnice, vsa težja dela okoli hiše opravi moj mož...če popazi otroka, dam vedno nekaj hrane zraven, ko gre k njej ali pa 10 dkg kave...
Mislim, da ji njeno varstvo tako "poplačam", hkrati jo pač skušam spoštovat kot moževo mamo.
Ker si prej napisala, da kuhaš..., vidim da skušaš pomagat v gospodinjstvu, ampak če ne gre, ne gre. Da pa bi čakala na stanovanje, ko bo NEKOČ moževo!? Boš sposobno biti pod isto streho še 10, 20, 30...let?
Temeljito se pogovori s partnerjem in mu povej, kaj ti leži na duši.
Bodi iskrena, ne žali njega ali njegovih sorodnikov, ker se bo nehote postavil na njihovo stran, da bi jih "branil", potem pa se odloči in pojdi. Res ne bo šlo drugače, kajti kot sem na začetku že omenila, kot otrok, ki so me starši in stari starši vzgajili in med sabo obračunavali, ti povem, da če bi jaz morala, bi bila rajši z otrokom v garsonjeri, kot pa da mi kdo nateguje živce, ker bi ZNORELA.
Pa SREČNO,
res skušaj najprej govorit s partnerjem, jaz te razumem in ti držim pesti!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sanca)
Neposredna povezava do sporočila: 37
18.8.2008 15:41:25   
ANABOJAN
Sanca pozdravljena;
slučajno sem zašla na to temo, drugače sem "šele" pri težavah z zanositvijo. A me je nekaj pritegnilo sem in sem prebrala vašo debato. kaj naj rečem kot da te razumem. tašče so lahko zelo pokvarjena bitja, tako kot levinje, ki branijo svoje mldaiče, čudno je smo to da zakaj človeše levinje branijo samo moške "mladičke" in zakaj le tudi do starosti, ko jim že griva močno raste in so že skoraj vodilni samci svojeg krdela ??? To bom mogoče lahko razumela ko in če bom imela svojeg levjega princa. Ampak to zaenkrat tako je. V veliki meri sva se zaradi njegovih presleila iz obrobja v ljubljano in se tukaj zaposlila, saj sem rekla že tkrat, da raje umrem kot da živim z njegovimi, in sva šla skoraj brez vsega in čeprav sva še vedno v najemu upava da ko se bo pokazala magični pusek in se poročiva )maja 2009da bodo šle stavri še na boljše in da bodo končno deojeli, da naj svojem sinu (pri vsem denarju, ki ga imaj,o vendarle kaj pomgjao), da lahko vsaj zaštartava z kreditom. In ti kar odkrito povem da so mi njegov naredili ogromno škode, ki se je on ne bo nikoli zavedal pa tudi ne želi je videt, a je lažje ker smo 100 km stran in sem mu z časom zellllloooooo omejila obiske (vedno je pač nekaj, vedno nekam gremo, vse praznike smo z mojo družino, ki pač j vse v pravem pomenu svoje besede...) in sčasom se je odtujil od njih, a še vedno ko jih ali jo kritiziram jih nagonsko zagovarja, čeprav ve vse, zato ti povem, da spokaj svojega in pojdi na svoje, najem, pa najem, garsonjera pa garsonjera. Osvobodi svojega partnerja in en dan ti bo hvaležen. Starši karšnikoli že so ubijajo odnse otrok, dokler živijo v isti skupnosti, ker ne vidijo ločene celice / nove družine.
Če te ima res rad bo šel s teboj, a ne izsiljuj ga s tem, temveč pridi do njega takrat ko boš 101% prepirčana da v vsakem primeru greš, tudi če obstaja majhna verjetnost da ti ne bo sledil. Moški vejo kje je naša meja. mora čutit da govoriš resno in ne mu popuščat ker boš potem vedno izgubila v besednem dvoboju in na koncu se ti bo res utrgalo. Verjem da se vse da, še najbolj neizhodne situacije imajo vrata, le najti jih moraš.
drži se, če pa krakoli rabiš se javi
ana

(odgovor članu sanca)
Neposredna povezava do sporočila: 38
18.8.2008 16:33:06   
soncnica 3
ANABOJAN, lepo si povedala, mislim da si še najboljše povzela bistvo celotnega problema, ki ga ima Sanca. Mislim, da je bistveno, da se vse, ki beremo/pišemo ta forum zavedamo, d aSanca piše iz stiske in je prav, da ji skušamo pomagat.
Sanca, zato pogum!user posted image user posted image

(odgovor članu ANABOJAN)
Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?