|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spanje na trebuščku
4.8.2008 15:46:30   
Anonimen
Luka je star 1 mesec. Ima hude prebavne težave, pa tudi refluks in težave s podiranjem kupčkov. Če ga dam spat na bok, se obrne na hrbet oziroma se že od enega tedna starosti razmeče dobesedno po celi postelji in ga potem najdem na drugi strani, obrnjenega okoli in okoli, tudi če ga podložim. Torej v vsakem primeru na boku ne spi. Na hrbtu in na boku, se razburja, hropi, ne spi, joka po dve uri... Če pa ga dam na trebuh, pa takoj zaspi, podre včasih sam kupček, je miren, ne zleze predaleč.

Pravijo, da na trebuhu otroci naj ne bi spali, zato me zanima kako je s tem.

Luka se zadnje pet dni že prevali iz trebuščka na bok (ni mi jasno kako mu to uspe), glavico dviguje visoko v zrak in jo drži tam do 10 sekund, sam brez problema že dva tedna obrača glavo na eno in drugo stran, ko je na trebuščku. Zakaj to pišem, ker se mi zdi, da bi si že pomagal, če bi bilo treba in ne bi lepo čakal, da se zaduši?? user posted image Ali pač?

In zakaj me skrbi, prav zaradi polivanja. Je možno, da se zaduši ali bi si zaradi vseh naštetih spretnosti že znal pomagat? Ker zdaj imam možnost jokajočega dojenčka in nespanje ter ful matranje, ko ga vse napenja ali pa miren spanec, brez bolečin, samo strašijo tudi s smrtjo user posted image

Prosim za mnenja, ker se s fantom ne moreva dogovorit ali bi ga dajala spat na trebušček ali ne, saj so me pediatri in v porodnišnici ful strašili, da samo pod nadzorom.

Hvala
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spanje na trebuščku
4.8.2008 16:08:13   
Lunc_a
Kar pusti naj tako spi!!
če poliva mu samo dvigni vzglavje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.8.2008 16:09:04   
Anonimen
Hvala, ima dvignjeno vzglavje za 30 stopinj. 

(odgovor članu Lunc_a)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
4.8.2008 16:39:46   
mama11
Moja pupa je bila tudi močna od rojstva - že prvi teden je dvignila in obrnila glavico, če je ležala na trebuhu. Od 2. tedna naprej sem jo vedno dajala spat na trebuh, ker je edino tako prespala več kot uro v kosu. Nikoli nismo imeli nobenih problemov. Je imela pa tudi dvignjeno vzglavje. Poskrbi še, da v posteljici ne bo imel preveč stvari okoli sebe, da si jih ne privleče pred nosek in usta.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.8.2008 19:47:52   
blaža
Moja dva sta oba imela težave s krči in sta tudi imela popkovne kile. Pa nista dvojčka, sem pač potrefla.user posted image  Prvi je spal na boku, ta mali pa na trebuščku, ker mu je tako najbolj odgovarjalo. vsaj eno obdobje, da so ga krčki minili. Ga je pa pričelo zvijat takoj po prihodu iz porodnišnice( ko sem dobila bolj močno mleko).
tudi kupčke sva težko podirala in ko sem ga dala na trebušček je lažje podrl kupček. tudi mene je bilo malo strah, ker je spal na trebuščku in je veliko polival, ravno tako kot ta starejši, pa je na srečo bilo vse v redu. Je pa res bil ful žilav in je že v porodnišnici držal sam glavico gor, ravno tako kot ta sstarejši. Bo minilo tudi to !

Lep pozdrav !

(odgovor članu mama11)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.8.2008 20:13:53   
Taši*
Jaz sem že drugi teden njegovega življenja ugotovila, da mu najbolj paše spati na trebuščku in smo ga tako tudi dajali spat potem, smo pa zato kupili angelcare za nadzorovanje dihanja, da smo bolj mirno spali.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.8.2008 20:37:53   
Tisana
Nam so na pediatrični kliniki, kjer je bila naša frajla zaradi refluksa, naročili, da mora najprej spati na levem boku, potem pa jo moramo obrniti na hrbet. To sem zasledila tudi v brošuri, kako ravnati z otrokom, ki poliva oz. ima refluks. Takrat je bila naša pupa stara skoraj pol leta.Ko sem brala tvoj post, sem poslila na to, kako zelo te mora verjetno skrbeti. Si mogoče pomislila na Angel Care - vsaj mislim, da se tako imenuje - je naprava, ki zaznava otrokovo dihanje. Tako bi lahko spal naprej na trebuhu, pa tudi tvoje spanje bi bilo mnogo mirnejše. Samo kot ideja...

(odgovor članu Taši*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.8.2008 21:11:47   
julči
pri nas je enako- na trebuščku spi ful mirno, čez dan tudi po 5-6 ur, a sem jo nehala dajat ravno zarad nenadne smrti. kolkor sem jaz brala o tem ni problem to, da si dojenček ne bi znal pomagat in bi se zadušil ker ne bi npr mogel obrnit glave, ampak je baje problematičen položaj- dojenček preprosto neha dihat. V eni raziskavi je pisalo, da so z ozaveščanjem staršev glede spanja na trebuhu znižali "smrt v zibki", saj ima dojenček ki tako spi za le to 70 % večjo možnost, če spi na boku 20 %, najbolj varno in priporočljivo je na hrbtu.

Nevem kok to drži, a js si ne upam več, nevem pa pri kateri starosti lahko začneš dajat na trebuh spat.

(odgovor članu Taši*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.8.2008 21:37:46   
mateyka
nevem pa pri kateri starosti lahko začneš dajat na trebuh spat.

npr. ko se že sam obrne? saj to je zelo hitro.

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.8.2008 22:11:11   
NRMM
Moja druga punca je od 4 dne starosti spala na trebuščku prav iz razloga,ker jo je močno črvičilo in drugače ni znala podirati kupčka.Vsaj tako smo ponoči spali,drugače ni šanse.In je bilo vse ok.
Zdej je stara 13 mesecev in še vedno rada spi na trebuščku.

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.8.2008 7:18:10   
janapan
Moja je od 2 meseca spala na trebuščku. Ocenila sem da je dovolj močna, glavo je že od rojstva dobro držala in jo premikala sem in tja , začelo se je z dnevnim spancem na trbuščku, ko pač sek+m jo lahko imela pod kontrolo pri dveh mesecih pa sem jo na trebušček dala spati tudi čez noč.....in tako spi še danes pri 13 mesecih

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.8.2008 13:30:49   
luckyy
Tudi jaz imam eno vprašanje!user posted image
Jaz bi svojega skoraj petmesečnega user posted image  zelo rada dala spat na trebušček, vendar mi nikakor ne uspeva. Ponoči spi zadnji mesec zelo nemirno in se veliko zbuja, ga napenja. Na trebuščku je sicer rad, tako tudi podirava kupčka, vendar na spanje v takšnem položaju ni navajen in se začne takoj dvigovati. Glavice enostavno ne položi na posteljo. Če to traja predolgo in je zaspan, začne jokati. Kakšen nasvet?

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.8.2008 22:22:25   
barby78
IZVIRNO SPOROČILO: luckyy

Tudi jaz imam eno vprašanje!user posted image
Jaz bi svojega skoraj petmesečnega user posted image  zelo rada dala spat na trebušček, vendar mi nikakor ne uspeva. Ponoči spi zadnji mesec zelo nemirno in se veliko zbuja, ga napenja. Na trebuščku je sicer rad, tako tudi podirava kupčka, vendar na spanje v takšnem položaju ni navajen in se začne takoj dvigovati. Glavice enostavno ne položi na posteljo. Če to traja predolgo in je zaspan, začne jokati. Kakšen nasvet?

Se podpišem pod tole!

Pri nas je čisto isto.Naša punca sploh ne zna položit glavo na posteljo,če leži na trebuščku.samo 1x se ji je posrečilo in je takrat takoj zaspala,zato mislim da bi ji to prav pasalo.pa tud po hrbtu je dobila mozoljčke od vročine,ker večinoma leži na hrbtu.
Tudi meni bi prišel prav kakšen nasvet.

Moja največja sreča in veselje,sta moja 2 sončka
LIA-24.03.2008
VITO-02.12.2000

(odgovor članu luckyy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.8.2008 11:47:47   
madasa
naša 5,5 mesečnica pa že dva tedna hoče spati samo na trebuščku. Jaz jo položim na bok ali hrbet in čez par minut je že na trebuščku. Ponoči je isto vsakih toliko se zbudim in jo obrnem na hrbet vendar se ona takoj nazaj.
Kako pa lahko to uredim da bi spala na hrbtu?
Kako pa spijo vaši 5, 6 m?
Lep pozdrav!

(odgovor članu barby78)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.8.2008 11:48:52   
deja87
...moja zabica najlepse zaspi na trbuscku... ce jo dam na bok kar sama se prevrne na trbuscek in je ok..
ima mesec in pol...glavico drzi kakih 10 sek pokonci in jo lepo obraca... vcasih se ze na rokice nasloni in nogice ima ze tako mocne da se poriva naprej..
...spanje na trebuscku ji ful pomaga zaradi krcev...ko se zbudi vcasih sama podre kupcek in se kar lepo 'sprdne' user posted image

...sam tud js se ful bojim...ker tolko nas strasijo s tem kako sat spat dojencka...
user posted image

(odgovor članu madasa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.8.2008 12:41:10   
Anonimen
Moja je od rojstva spala na trebuščku in ni bilo kakršnihkoli problemov. Na začetku sem jo malo bolj opazovala da ne bi prišlo do zadušitve, vendar je glavico prav spretno obračala. Pa tudi pediater ni nasprotoval spanju na trebuščku.

(odgovor članu deja87)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
16.8.2008 15:27:58   
Kaja08
Naš je star 2,5 meseca in živčni zlom dobi, če ga dam na trebuh. Sicer ga vsake toliko vseeno dam, ampak zdrži lih ene par minut, pa še to sam neki sopiha in godrnja. Tako ni variante, da bi spal na trebuhu. Na začetku smo ga dajali na bok, potem se je pa kmalu že sam prevalil na hrbet in zdej spi skoz samo na hrbtu.

Žiga je car!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.8.2008 9:54:33   
miška81
Če mu tako paše naj spi na trebuščku... za to, da se ne zaduši, pa nabavi angelcare, ki zaznava dihanje...pa boste vsi zadovoljni user posted image

(odgovor članu Kaja08)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?