|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porodniška in polovični delovni čas
1.8.2008 20:39:17   
jay_zi
zdravo!
sem oče 14-mesečne male legende, zdaj pa čez pol leta dobimo še eno legendo. hja, je pač štorklja nosila, pa smo bili na vrsti. prvi bo takrat star 21 mesecev.
imam jaz kot oče takrat pravico do polovičnega delovnega časa, če bo žena na porodniški z drugim otrokom, ali ne?
a kdo ve?
rad bi bil več doma in pomagal kolikor se da.
ker če bom osem ur v službi (plus dve za vožnjo), kaj dosti ne bom v pomoč.
hvala in lp.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porodniška in polovični delovni čas
1.8.2008 23:22:24   
Tende
Jaz sicer nimam pojma in ne poznam odgovora na tvoje vprašanje.
Želela pa sem napisati le - bravo dečko, tako se razmišlja, pomoč in podpora mamici in legendam!user posted image

(odgovor članu jay_zi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.8.2008 14:31:36   
Raho
Kolikor vem, to ne drži. Edina možnost je, da sta z ženo vsak pol na dopustu za nego in varstvo otroka, tistih 280 dni po preteku 105 dni porodniškega dopusta. Se pravi, da je 4 ure zaposlena žena, 4 ure pa ti in se izmenjujeta. Tako imava urejeno jaz in moj mož. To, da bi pa žena korisitla dopust za nego in varstvo otroka, ti pa bi delal samo pol delovnega časa pa mislim, da ni izvedljivo. Razen, da se dogovoriš z delodajalcem in ti pogodbo za eno leto spremeni na pol delovnega časa in si zaposlen za 4 ure (s tem, da ti pripada plača za 4-urni delovnik ter vsi ostali stroški - potni stroški, stroški prevoza na delo...)

(odgovor članu Tende)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.8.2008 17:44:18   
jay_zi
se mi je zdelo, da bo nekaj takega, ja.
ampak jaz bi recimo vzel polovični delovni čas za 1. otroka, ki je še daleč od tega, da bi dopolnil 3 leta.
in bi skrbel zanj. z dojenčkom pa bo žena, ki je na porodniški.
ali pravica do polovičnega delovnega časa za moža odpade takoj, ko gre žena na (drugo) porodniško? se torej izključujeta pravici med seboj?

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.8.2008 17:57:09   
Anonimen
Po moje ne moreta, ker zakon doloca da, "Pravice po tem zakonu uveljavlja eden od staršev, če zakon ne določa drugače. " Sta pa obe pravici doloceni z istim zakonom o starsevskem varstvu.

(odgovor članu jay_zi)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
4.8.2008 11:19:04   
Tasika
Sem šla brat zakone in ne najdem določila, da bi se KDČ očeta in porodniška matere izključevala, tako kot se npr bolniška (nega za otroka) očeta in porodniška matere. Pokliči na csd in vprašaj. Pa sporoči rezultat.user posted image   

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.8.2008 9:58:51   
jay_zi
user posted image klical na CSD, pravijo, da se pravici ne izključujeta in da lahko koristim polovični delovni čas, dokler prvi otrok ne dopolni 3 leta. juhu, kot kaže bom le več doma.
lp in hvala.

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.8.2008 10:40:33   
benika
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ko bi bilo več očetov takšnih. 

(odgovor članu jay_zi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.8.2008 10:43:01   
pokica_
IZVIRNO SPOROČILO: benika

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ko bi bilo več očetov takšnih. 

user posted image user posted image user posted image se strinjam!

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.8.2008 19:31:36   
Anonimen
user posted image klical na CSD, pravijo, da se pravici ne izključujeta in da lahko koristim polovični delovni čas,

O, super, bravo za tebe in pristojni CSD user posted image

(odgovor članu jay_zi)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?