blaža
|
Jaz sem za ta prvega šla malo prezgodaj, ker nisem imela rednih popadkov, pa tudi med samim porodom niso bili redni. Ni res, da če niso redni, da niso pravi popadki. Pri meni to ne drži. Ker sem prišla malo prej, so me dali za tri ure na ginekološki pddelek. In pol sem šla na porodni oddelek, kjer so mi še enkrat naredilictg, mi naredili klistir in pol počakaš malo na vc-ju, da se sčistiš in pol ti dajo haljico in greš v porodno. Obakrat sem rodila v Izoli, le, da sem prvič živela v Izoli, drugič pa v Senožečah. Pred šestimi meseci sem rodila fantka. Spet ni bilo rednih popadkov in sem čakala " ta prave", pa bi skoraj rodila doma. Že od sobote popoldne mi je neredno otrdeval trebuh in sem mislila, da to ni to. Ob štirih zjutraj v nedeljo me je en moćen ušvasal v križu in , ko sem rekla možu, da zdej pa gremo, sem vstala in mi je odtekla voda v potoku. Sem takoj klicala v Izolo, da če ni panike, pa je rekla, da kar lepo počasi. In pol smo šli v Kp k mami, smo peljali ta starejšega sina in pol sva šla rodit. Bolečine so ble kar znosne. Ob 5.15 sem bla na ctg-ju , pol sem šla na klistir in sem klicala, da naj me dajo v porodno, da ne morem več, pa me je debelo gledala, da sej sem odprta samo dva cm. V pol ure sem se odprla na 10cm!!! Med tuširanjem me je tako zvilo, da sem se obesla na zvonček sos in so dve prilavfale. Je že pritiskal, jaz pa sem razmišljala kako bom tako bolečino zdržala do kosila, ko sem obljubla ta starejšemu sinu, da bo dobil bratca. In ko sem prišla na mizo so rekle: noge gor! Jaz pa : Kaj že? Moj mož je kmalu zamudil, ker so ga poslale na kavo, da ki je Še čas. In pol se je rodil naš Blaž.Ob 6.27 zjutraj. Iz Senožeč smo pa šli dvajset do pete. Sori sem se kar malo razpisala. Ma tako mi je lepo se spomnit na moja poroda. To je nekaj najlepšega kar se mi je zgodilo! P.S jaz sem tudi mislila,kako bom hodila naokoli, pol, ko me je zgrablo, pa sem se hotla takoj vležt! Lep pozdrav!
|