|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vneta rita in hrana
30.7.2008 22:53:16   
Anonimen
Danes sem polna vprašanj. user posted image  Zanima me, katera hrana vpliva na vneto ritko? Ker ima zadnje čase naša user posted image  pogosto rdečo ritko, sicer praška pasta pomaga, sam baje da je to lahko tudi od hrane. user posted image
Torej katera hrana bi to lahko povzročala?

lp, h
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vneta rita in hrana
30.7.2008 23:03:40   
Naja31
Lahko da kakšni citrusi in agrumi.
Fantku od moje prijateljici je težave delal grah. Po grahu je imel vsakič hudo vneto ritko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.7.2008 23:07:05   
Anonimen
Agrumi ne bodo.
Grah?user posted image Če ga že je, poje tam pa tam kazga vmes med zelenjavo, lih v velikih količinah ne.

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
30.7.2008 23:09:12   
Taši*
Citrusi, kot je Naja31 rekla, pa paradajz je "fajn" za taka vnetja.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.7.2008 23:23:35   
Pi-kica 1
Vsako sadje in zelenjava, ki vsebuje kislino, mu lahko to povzroča. Naš je imel vneto po jabolkih, slivah...

(odgovor članu Taši*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.7.2008 8:39:58   
Nogavica
Naša je imela vneto, ko je pila jabolčni sok (razredčen z vodo). Sem ji ga nehala dajat in od takrat je zaenkrat o.k.

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.7.2008 8:44:22   
janapan
moji paradižnik ko je bila mlajša

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.7.2008 8:50:48   
Naja30
Moja je imela po agrumih in ananasu.
Pa tudi po 100% sokovih (pomaranča in jabolko).

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.7.2008 9:04:15   
Anonimen
Nić od naštetega ni jedla ali pila. user posted image  

Hvala vam vseeno. user posted image

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
31.7.2008 9:06:46   
Mišni
Pri nas edino po paradižniku.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.7.2008 10:36:17   
lexl
Pri nas tud edino po paradižniku. Pa tolk ga ma rad, zdaj ga pa ne sme jest.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
31.7.2008 10:42:11   
*sonchek*
Pri nas je vneta rita vsakič, ko v vrtcu jejo paprikaš user posted image

(odgovor članu lexl)
Neposredna povezava do sporočila: 12
31.7.2008 12:10:04   
blue sky
Moj tamali dobi včasih vneto ritko tudi po špinači.

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
31.7.2008 12:20:21   
Volga
Nekaj tukaj ne razumem. A se otrokom blato pajsa pod plenico dalj časa, da pride do vnetja, ali je dovolj tri minute od podelave do preoblačenja, da se zadnjica vname?

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 14
31.7.2008 12:36:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Nekaj tukaj ne razumem. A se otrokom blato pajsa pod plenico dalj časa, da pride do vnetja, ali je dovolj tri minute od podelave do preoblačenja, da se zadnjica vname?

Se tud zgodi, da se ponoči pokaka, pa nimam vžganega kakecsenzorja, načeloma jo pa kr takoj previjemo, no. Pa tudi sicer paket 40ih plenic nimam niti slučajno za en teden, kolegica ga ma pa skor za 14 dni baje. user posted image user posted image

(odgovor članu Volga)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
31.7.2008 12:37:22   
Anonimen
Hm, paradižnik, včeri je jedla čufte in krompir, tud tam notri je paradižnik. Bom zdaj bolj pozorna na hrano, ki ste jo naštele, hvala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
31.7.2008 12:37:44   
trdozimc
Volga, dovolj je tistih par minut, od takrat ko se podela, do takrat ko ga zavohaš.

Kot že rečeno, vneta je lahko rita po vsaki hrani, ki je kisla oz. nastajajo kisli izločki.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 17
31.7.2008 12:38:45   
Volga
A ponoči se nič ne doji, da bi jo zavohala? Ker tole,, da se več ur pajsa, bi se rit vnela verjetno tudi brez nekih alergenov oz. "strupene" hrane.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
31.7.2008 12:40:29   
Naja30

Naša je imela tudi od urina vnetje.

hothien, mogoče je pa čisto po neki tretji hrani imela vneto rito. Malo spremljaj, premisli kaj je jedla te dni in bodi pozorna, ko ji daš naslednjič.

< Sporočilo je popravil Naja3 -- 31.7.2008 12:41:13 >

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 19
31.7.2008 12:55:24   
Anonimen

A ponoči se nič ne doji, da bi jo zavohala? Ker tole,, da se več ur pajsa, bi se rit vnela verjetno tudi brez nekih alergenov oz. "strupene" hrane.

A naša? Ne, se ne dojimo več. Sploh pa se to zgodi redko, da je zjutraj pokakana, mogoče enkrat na mesec al pa še to ne. Čee dan jo pa valda takoj zavoham.

A je možno, da ma to od plenic? Mamo že skoz Mullerjeve in Pamperske, bom probala neki časa sam ene uporabljat in potem druge, da vidim, če je to. Al pa če je res od urina, ker zadnje čase res veliko pije in posledično tud več lula. Ampak če jo previjam na tri ure, je pa tud ok, a ni? Še ponoči, ko pridem spat, ji dam ponavadi frižno pleničko, če se lih zbudi.

(odgovor članu Volga)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
31.7.2008 14:38:00   
K_a_t_i
Naš ima vneto vedno preden izrastejo zobki - in to kar hudo user posted image . Mogoče sploh ni hrana...

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
31.7.2008 15:46:30   
Naja30
Lahko so tudi plenice, ja. Naša ne prenaša pampersk. 1-2 še, tretja ji pa vname ritko.

Lahko je pa tudi od zobkov, kakor je rekla Kati.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 22
1.8.2008 10:55:44   
Mišni

Toliko, da sem zavohala, da je pokakan, je bilo dovolj. Je pa to bilo podnevi, ne ponoči.
Jaz ga sicer ponoči, ko je bil še dojenček, nisem preoblačila, tudi če je bil pokakan. Ampak takrat od samega mleka ni imel nikoli vnete rite.
To se začne pozneje, pri nas kot rečeno od paradižnika. Takrat pa v glavnem ponoči otroci ne kakajo več.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 23
1.8.2008 17:45:13   
Pi-kica 1

Naš je že zdavnaj brez plenic, pa ima po hrani, ki sem jo naštela, še vedno rdečo rito. Seveda je predel rdečine zelo omejen. Pa tudi jamra med kakanjem, da ga ritka peče.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Mame tretjino svojega življenja skrbijo za...
Rezultati kažejo, da mame za kuhanje porabijo 3.603 ure svojega življenja, za pranje pa 2.442 ure. Med drugimi dejavnost...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.