|
Tiste, ki ste imele porodni nacrt.. 1.3.2005 16:02:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Rodila sem v MB porodnišnici. Za porodni načrt sem izvedela v Štorklji, kamor sem hodila na sprostitvene vaje. Z možem sva ga pripravila in napisala res tiste stvari, ki so nama bile res pomembne. Seveda sva v pismu tudi napisala, da se zavedava, da lahko gre kaj narobe in da se plan ne bo mogel v celoti upoštevati in da v tem primeru popolnoma zaupava njim. To se jim je ful dopadlo, hkrati pa sva napisala, da želiva sodelovati pri odločitvah o vsem, kar se bo dogajalo z otrokom in mano. Moje želje so bile: piti vodo med popadki (dovoljeno brez težav), hoditi in se gibati cel čas popadkov (žal ni šlo, ker so mi morali predreti mehur;sem se strinjala, boljše to, kot pa rojevanje 8 ur več, kot sem sicer), varovanje presredka (kolikor so se trudili, ni šlo, ker me je mali raztrgal že vse od znotraj, tako da moje tkivo pač ni hotelo sodelovati:)-:)-), prisotnost moža med popadki cel čas (brez težav), rojevanje v napol sedečem položaju (ko se je začelo pritiskanje, so mi dali dodatne pojštre pod hrbet), da otročka takoj, ko pride ven, dajo meni na trebuh (babica ni hotela, ker je imel vse zamašeno in so ga morali aspirirati, a je zdravnica Vilma Kovač posebej rekla, da mamica izrecno želi, tako da sem ga dobila za sekundo. Kljub temu je to bil neverjeten občutek). Moram reči, da kljub temu, kaj slišimo vse o MB porodnišnici slabega, jaz glede poroda samega nimam nobene pritožbe. Res so bili vsi enkratni, od sester, babic in zdravnikov. Bye, Blacky :rozica::rozica::rozica::rozica:
|
|
|