|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Naše mame in naše nosečnosti
25.7.2008 14:44:24   
Anonimen
Pozdravljene,

zadnje čase precej razmišljam o zanositvi, nosečnosti in otrocih. Nikjer nisem zasledila, ali obstaja kakšna povezava med nosečnostjo naših mam in našo nosečnostjo - torej, če je imela naša mama lepo in mirno nosečnost, brez slabosti, lahek porod - kakšna je verjetnost, da bo takšna tudi naša?

Vem, da je vsaka nosečnost stanje zase in so razlike v nosečnostih že pri eni ženski - ampak neka povezava pa morda vendarle obstaja?

Hvala za odgovor,

A.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Naše mame in naše nosečnosti
25.7.2008 14:46:20   
Anonimen
Ni povezave

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
25.7.2008 14:49:31   
Virtualna
Po moje je vsaka nosecnost, zgodba zase. Ker recimo tiste, ki so dvakrat oz. veckrat rodile, ni nujno da so podozivljale enake obcutke pri rojevanju, razlike so verjetno obcutne, kaj sele, ce bi primerjali rojevanje nasih mam ...

16.6.2009 dobili prvi zobek ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
25.7.2008 14:53:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Virtualna)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
25.7.2008 14:55:24   
Anonimen
Hvala za hiter odgovor, čeprav mi ni všeč user posted image

Moja mama je imela namreč dve izredno lepi nosečnosti, brez slabosti in tako naprej. No, so bili pa rahli zapleti pri porodu, tega pa ne bi želela doživljati. Kapo dol moji mami! user posted image

(odgovor članu Virtualna)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
25.7.2008 14:57:25   
Naja30
Pri nama z mamo ni bilo nič podobno.
Mogoče edino to, da se je njena prva nos. tako kot moja končala s splavom.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.7.2008 14:58:30   
Anonimen
Ne vem če je kakšna povezava...........

Smo pa pri nas že tri generacije žensk zelo plodneuser posted image ,lepe nosečnosti in še lažji porodiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
25.7.2008 15:00:37   
Dream
Pri najinih nosečnostih so se pojavljali isti simptomi in iste težave, celo obliko trebuha imam isto (čeprav je ona nosila mene, jaz pa fantka - baje da je po nekih vražah tudi to različno). Pri porodu bomo pa še videli...

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.7.2008 15:32:27   
AKP
Moja mama je imela dva lahka poroda in tudi moja poroda sta bila lahka. Bomo videli kakšna bosta od moje sestre.

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.7.2008 16:06:18   
Majuska
bom odgovorila, ko bom rodila ... user posted image

Aleksander "the great" is here :)
08.08.2008

(odgovor članu AKP)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.7.2008 16:13:40   
Acjom1
Po moje so kakšne nosečniške težave lahko tudi povezane. Na primer če je mami imela probleme s previsokim/prenizkim pritiskom, je najbrž večja možnost, da ga bo imela tudi hčerka, ko bo noseča, saj je nagnjenost k temu dedna. Prav tako sladkorna, morda tudi otekanje. Če sama primerjam svojo nosečnost z mamino, sem sicer jaz imela precej slabosti, kar ona ni, pri obeh pa je prisoten zelo nizek pritisk, jaz nič ne otekam (zaenkrat user posted image ) in moja mami tudi ni... Ampak to je vse tako... lahko imaš neko nagnjenost k nečemu, ni pa nujno, da pri tebi pride do izraza. Lahko pa se izrazi bolj očetova stran, kar je pa že spet druga zgodba. user posted image

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.7.2008 18:11:07   
Tejchy
Js grem zaenkrat po maminih stopinjah.... nič slabosti, nič problemov, .... kako bo glede poroda še javim... zanimivo je pa tudi to, da bom na koncu verjetno mela isto kg + kot moja mami... user posted image
naključje? ... verjetno... user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  

(odgovor članu Acjom1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.7.2008 19:03:06   
alda
....primerjava sploh ni mogočauser posted image .....
..obakrat sem zanosila s pomočjo medicine, user posted image user posted image
....imela kar težavne nosečnosti,drugi porod zelo težakuser posted image

..mama pa pravi, da je bilo dovolj da sta se s tatom" pogledala",..pa je že zanosilauser posted image user posted image user posted image

..imela mirne nosečnosti in vse tri porode zelo kratke in lahke !!!

..... PODOBNOST : obe pridelale lepo kilažo, ki se naju še vedno kar držiuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tejchy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.7.2008 19:11:27   
Anonimen
Ne vem ali je povezano ali ne prej bi rekla da ne, pa čeprav v naši družini kaže kot da je. Moja mama je imela dva CR njena sestra CR in jaz 3 CR...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
25.7.2008 19:25:04   
zarjica
Ni povezave.
Moja mama rodila 3-krat. Vedno bruhala 9 mesecev, na koncu nosečnosti je tehtala manj kot na začetku. Je pa v vseh treh nosečnostih hodila v službo do konca!
Jaz v vsej svoji nosečnosti nisem bruhala niti enkrat, sem pa imela rizično in sem bila 7 mesecen na bolniški. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
25.7.2008 19:44:04   
mateyka
jaz sem slišala, da se nosečnosti lahko razlikujejo med sabo pri isti ženski, tako da dvomim , da bi bilo to tako "simpl" z mamami.. je pa možno da kaka dedna bolezen, simptom ali občutljivost, ki se izrazito odraža v nosečnosti, doleti obe (mamo in hčerko). saj imata 50% istih genov user posted image

(odgovor članu zarjica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
25.7.2008 19:56:52   
Ajvy
JSt mam čisto isto nosečnost, kakor jih je imela mati....le da je ona še hitrje rodila kot jaz....

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
25.7.2008 20:23:03   
ANA_P
Moja mami pravi, da je imela obe nosečnosti lepi in da je rodila brez bolečinuser posted image , da porod sploh ni bolečuser posted image . Jaz si pa mislim, ja čez 30 let bom jaz tudi tako pravilauser posted image user posted image user posted image
Pove mi tudi, da sem pri 3 mesecih jedla že vso hranouser posted image user posted image user posted image , mislim da je že malo pozabila. Ne malo kar velikouser posted image user posted image

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
25.7.2008 20:23:44   
ANA_P
no, tako da naju niti ne primerjam

(odgovor članu ANA_P)
Neposredna povezava do sporočila: 19
25.7.2008 20:50:13   
anajmad
Moja stara mama je pred cca 50 leti 2x prezgodaj rodila . Enkrat fantka v 7.mesecu nosečnosti,je takoj umrl in enkrat v 8.mesecu nosečnosti. Toda ta bratec od moje mame je potem umrl čez dva mesece zaradi davice.
Mogoče je to podedovano,ne vem?Jst sem 3x prezgodaj rodila . Ta zadnja dva zelo ekstremno. Mojga angelčka Vida v 24.T Ulo pa v 26.T.
Upam,da moji punci ne bodo dali tega skozi.

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu ANA_P)
Neposredna povezava do sporočila: 20
28.7.2008 19:39:23   
čipka
tudi jaz bom na to odgovorila avgusta ko rodimuser posted image

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 21
28.7.2008 19:56:55   
blaža
Ni varjante pri naju z mamo. Jaz sem obe tako težko prenašala. Pri vsaki sem šla prvo dol s kilami in po petem mesecu mi je štartalo navzgor. V prvi sem šla dol11kil, pri drugi pa 12kil! Porodi so bli pa taki: za prvega malo dlje, ta drugi pa ej skoraj sam ven padu!user posted image

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
4.8.2008 11:42:58   
pikicai
niti priblizno....moja mama je vse tri otroke rodila prezgodaj(mene celo pri 7 mescih oz 6,5) skos bla v bolnici, slabosti, zatekanje....jst pa sm v 37t  pa nisem mela se nobene tezave, ne s krvjo, pritiskom....pa tudi user posted image ne bo vec nedonosencek user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 23
4.8.2008 20:28:54   
AnciM
jaz imam za enkrat srečo in nosečnost poteka tako kot pri mami. Še celo pritisk (pre nmizek) mi je enako kot njej nagajal samo parkrat v 5 mesecu. Upam, da bom tudi rodila tako kot ona - 2 tedna pred rokom in zelo hitro (mene 45 min, brata 15 min) 

(odgovor članu pikicai)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?