|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Slepič kot vzrok za neplodnost?
24.7.2008 15:55:30   
jernejav
Bila sem pri ginekologu, ker delamo na user posted image .... Prejšnji mesec sem jedla Primolut Nor, ker sem imela vodne ciste, sedaj pa so te zginleuser posted image user posted image . Mi je pa ginekologinja rekla, da je lahko možnost da ne morem zanositi, razliti slepič, za katerega sem bila operirana ko sem imela 4 leta.
Ali je katera že slišala da bi lahko to bil vzrok????

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 24.7.2008 21:50:47 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Slepič kot vzrok za neplodnost?
25.7.2008 7:33:43   
lejci86
to tudi mene zanima?

(odgovor članu jernejav)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.7.2008 8:08:59   
crvicek
mogoče je mislila na morebitne zarastline, ki so lahko nastale po operaciji?

(odgovor članu lejci86)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.7.2008 8:11:51   
jernejav
Ne vem kaj je mislila, mogoče to ker sem imela razlitega, pa se je potem še močno vnel.

Brez tebe življenje se prazno mi zdi
vsebino mu daješ edino le ti...

Anže je v najino življenje prijokal 28.3.2009

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.7.2008 9:09:16   
crvicek
Potem laično sklepam na zarastline, ker od mojega dragega brat je imel pred meseci tudi operacijo slepiča, ki se mu je med operacijo razlil. Po nekaj tednih, ko bi že vse moralo biti ok, pa so ga morali ponovno operirati ker se mu je po razlitju zaraslo debelo črevo in še nevem kaj, tako da mu peristaltika ni pravilno delovala. Je pa pri nas ženskah verjetno še toliko bolj nevarno, glede na to, da imamo še jajčnike in rodila v trebušni votlini.

Upam da ni to to, samo ti G so tudi eni. Samo nekaj načnejo, potem pa se doma pojedamo in sekiramo. Kaj nebi raje oni takoj strokovno razložili, kaj in kako oz. na kaj sumijo, pa bi bile potem me bolj mirne.

(odgovor članu jernejav)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.7.2008 9:20:49   
emaa
Ja lahko je to, to. Vzrok za moj¸o neplodnost je ravno razliti slepič, poleg anovulotarnih ciklus (obratno kot povprečna ženska nimam O, vsake toliko imam kakšno) sem imela vse polno zarastlin na desni stran, jajcevod in jajčnik zraščen skupaj, jajcevod zraščen z maternico. Desni jajcevod je delno funkcionalen, oz. ne vejo koliko, zaradi poškodb, ki jih je utrpel. Desni jajcevod je bil  hidrosalpinks, torej napolnjen s tekočino, ki je edinkrat ko sme zanosila povzročil SS, saj je tekočina pronicala v maternico in veselja je bilo konec. Spremljevalec je bil seveda visoka vročina, itd, v glavnem bila sem zelo bolana, saj se ej telo borilo proti samemu sebi. O mi sprožijo KT vendar m i prebudijo telo le za kratek čas (to lahko da ni povezano, samo verjetno tudi je). M sem vedno imela dokaj redne, vendar pa mi je G pred klomifensko terapijo svetovala laparo in histero, ker  ni vedela kako je stanje noter in bi seveda p0osledično lahko brez haska in s škodljivimi posledicami zase jemala klomifen. Kasneje sem imela še eno histero, po kateri mi je tik pred IVF uspelo zanositi. Drugače pa je na RR še kakšna, ki zaradi slepiča ne more zanositi. Če imaš še kkašno vprašanje, kar na plano, magari na zs, če glih ne bom na temo pogledala, drugače se je pa meni slepič tudi razlil pri 4-5 letih. 

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.7.2008 11:08:58   
pipika123
No tukaj se moram tudi jaz oglasiti. Jaz sem imela laporoskopijo začetek junija. Cisto sem imela na desnem jajčniku. Razrezali so mi tudi nekaj zarastil, ki sem jih dobila isto z razlitim slepičem. Imela sem ga v prvem letniku srednje šole. So me komaj rešili. Skoraj hoditi nisem več mogla. Sicer mi je moja zdravnica, ki me je operiala rekla, da ne bi smelo biti problema z zanositvijo. Tako da bom vidla.
Res pa je da sem jezna na svojo mamo, ker me ni pravočasno peljala k zdravniku. Doma sem bila, namesto da bi šla v bolnico,... Sej zdej bom pa plačevala davek v teh letih. Upam da bo s tabo vse ok in z mano tudi.user posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.7.2008 11:30:23   
emaa
pipika ne krivit mame, mene je vodila 6 mesecev k zdravniku, vsakič druga diagnoza, do razlitja, ko sem bruhala kri, šla na vodo kri, dve uri kasneje pa mi ne bi bilo pomoči. 

(odgovor članu pipika123)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.7.2008 11:34:23   
baguSka
Ali je katera že slišala da bi lahko to bil vzrok????

Ja pri meni je to vzrok!

Je sicer moznost, da zanosim na drugi jajcnik, ampak je tud un zjeban zarad raznih cist itd.. Pa se pregrada se mi dela. Ampak to ni razlog za zanositev, ampak donositev.

Zarad slepica, pa desnega jajcnika sploh nimam. Ker sem ravno tko mela razlitega in sem bla operirana pri 6ih letih.

Men so delal prou laparoskopijo in mi je reku G - Dr.Drobnic, da mi zal ne more nic pomagat, ker je stanje preslabo.

(odgovor članu jernejav)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.7.2008 11:36:22   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: jernejav

Ne vem kaj je mislila, mogoče to ker sem imela razlitega, pa se je potem še močno vnel.

Ja zarastline se nardijo ja!!! Kaj pa drugega??

Men se je crevo zarastel ob trebusno votlino, nekje vmes ap naj bi bil jajcnik... ce sploh se je kje... G ga ni nasel.

(odgovor članu jernejav)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.7.2008 11:38:06   
baguSka
Upam da ni to to, samo ti G so tudi eni. Samo nekaj načnejo, potem pa se doma pojedamo in sekiramo. Kaj nebi raje oni takoj strokovno razložili, kaj in kako oz. na kaj sumijo, pa bi bile potem me bolj mirne.

Ja kaj pa bi blo drugace, ce bi povedali svoja predvidevanja!? Dokler ne nardijo raziskav je itak vse brezveze, ker tud sami niso prepricani.

Ti bi se pa samo se bolj zrla doma!?

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.7.2008 11:47:09   
baguSka
Res pa je da sem jezna na svojo mamo, ker me ni pravočasno peljala k zdravniku. Doma sem bila, namesto da bi šla v bolnico

Kaj pa je s tabo??? Jezna si na svojo mamo???user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Me prav firbec matra kako bos ti skrbela za svoje otroke.....

Ker pri slepicu pa res ne mores vedet za kaj se gre!!

Jaz sem tud ze 14 dni doma lezala in nisem ne hodila ne jedla... se vodo sem na koncu bruhala. In namest vedno boljse, mi je blo vedno slabse... na koncu je mami le vidla da je z mano kriza in je poklicala soseda, ki je zdravnik v KC. Samo pogledu me je, prjel v narocje in SAM odnesel v KC na operacijsko mizo, ker so me operirali isto sekundo. Ce bi blo dve kasneje, nebi prezivela. Pa naj zato krivim mojo mami?? NE. Zakaj le? Jaz sem prezivela in vesela sem da sem ziva!!! Ne pa da bom krivila mojo mami, ker me ni ze prej peljala k zdravniku... Halo? Mama je ena sama in vem da je maximalno vse nardila zame in za VSE svoje otroke in da je zadnja stvar na svetu to, da bi si zelela moje smrti... ali celo to, da bi takrat premisljevala, da mi ne privosci otrok!!?? Jao babe... dejte se mal skulirat no. Verjetno se ze sama dovolj sekira in je ne rabim sekirat se jaz!! Jaz jo moram se tolazit, ker se zavedam, da tega ni naredila namenoma in nalasc in da ce bi lahko, bi VSE naredila, da bi takrat ukrepala drugace.

Neposredna povezava do sporočila: 12
25.7.2008 11:50:15   
jernejav
No ker mi je naredila UZ, tudi vaginalnrga in je rekla, da ne vidi kakšne zapore ali karkoli, kar bi lahko oviralo zanositev. Ni pa potem nadaljevala, pač pa me je naročola čez 3 mesece na pregeld, če do takrat ne bom zanosila, pa me bo poslala v MB na preged. Je pa res da na user posted image  delamo le 4 mesece do sedaj, tako da glih neke panike glede tega še ni, ampak malo me pa koj skrbiuser posted image

Brez tebe življenje se prazno mi zdi
vsebino mu daješ edino le ti...

Anže je v najino življenje prijokal 28.3.2009

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.7.2008 11:50:16   
pipika123
No ti bom povedala. Moja mama me je imela že pri 18 letih. In mi ni bila mama. Pravila mi je da bo ona srečna ko bom jaz šla. Moja starša sta bila ločena. Tako da... Poleg tega me je skoz tepla,... Pri 18 sem šla do doma k očetu, ki ga sploh nisem poznala. Tako da ne ti meni govoriti o moji mami. Jaz pa sigurno ne bom taka.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.7.2008 11:52:18   
baguSka
ampak malo me pa koj skrbi

ja sej mene je tud... upraviceno...

ni pa vedno pri vseh tako... mnoge so zanosile tud s to tezavo! cist odvisno je od zarastlin! ;)

jaz ti zelim vso sreco...

(odgovor članu jernejav)
Neposredna povezava do sporočila: 15
25.7.2008 11:56:56   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: pipika123

No ti bom povedala. Moja mama me je imela že pri 18 letih. In mi ni bila mama. Pravila mi je da bo ona srečna ko bom jaz šla. Moja starša sta bila ločena. Tako da... Poleg tega me je skoz tepla,... Pri 18 sem šla do doma k očetu, ki ga sploh nisem poznala. Tako da ne ti meni govoriti o moji mami. Jaz pa sigurno ne bom taka.

Potem si jezna nanjo zaradi cisto drugih razlogov. Te razumem.

Nisem bila in nikoli ne bom v taki kozi (upam). Ker sem od mami dobila ljubezen, ki je spostovanja vredna. Kljub temu, da je imela tudi sama ogromno tezav v zivljenju, kljub temu, da se je svojemu zivljenju za 10 let odpovedala za voljo svojega otroka (mojega brata), nisem nikoli nehala cutit njene ljubezni.

Tako da te nekako razumem, ce si jezna nanjo, ker te ni nikoli imela rada. Nisem pa pac razumela zakaj bi bla jezna nanjo samo zaradi slepica. Upam da tud ti mene razumes, zakaj taka reakcija.

Zal mi je zate... in upam da se ok drzis.

Neposredna povezava do sporočila: 16
25.7.2008 12:00:36   
pipika123
Ne morem si predstavljati kako je lastna mati lahko taka do svojih otrok. Jaz za te zarastline sploh nisem vedla. Šele v bolnici so mi povedali za zakaj je to. Nikoli ji ne bom odpustila tega vsega kar je bilo. Jaz te čisto razumem. Se sploh ne sekiram zaradi nje. Hvala ti za besede.user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
25.7.2008 14:23:49   
giotti
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

...Pa se pregrada se mi dela. Ampak to ni razlog za zanositev, ampak donositev.

Oprosti, ampak tole moram nujno pokomentirat, če slučajno govoriš o maternični pregradi. Ta se nikakor ne naredi kasneje, ampak je tam že od rojstva, če je. Nastane namreč točno takrat, ko se maternica kot organ razvija iz dveh celic v eno. In včasih se zgodi, da se iz teh dveh celic ne stopi popolnoma v eno, ampak vmes ostane takšna pregrada. Pa da ne bi podrobno o tem, ker nisem noben strokovnjak, ampak samo toliko, da res ne boš verjela v to, da se ti dela pregrada. Možno je samo, ali jo imaš ali pa je nimaš. Včasih na žalost ne vidijo vsi ginekologi pregrade oziroma vidijo tudi lažne pregrade, če me razumeš.

Pa veliko sreče ti želim user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
29.7.2008 12:10:25   
db
Živijo ja razlitje slepiča je lahko vrok neplodnosti,vsekakor pa je odvisno,kako in kaj se zgodi.Meni se je zgodilo ko sem imela 3 leta,kriva ni bila mama ampak zdravnica. Mene so komaj rešili saj se mi je vnela cela desna stran in so mi morali odstraniti nekaj metrov črev in desni jjačnik,ker sem bila tako mlada ni nobeden znal povedati kako bo v prihodnosti,Sedaj ko pa sva se z mojim možem odločila da bi imelauser posted image  so se začele komplikacije. imela sem lapor.kje so mi ugotovili da imam polno zarastlin in zlepljeno črevo . z opreacijo so mi odstranili in upam da sedaj bo čimprej user posted image

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 29.7.2008 14:39:57 >

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 19
29.7.2008 12:13:20   
baguSka
giotti... lahko je tudi tako kot pises ti... mogoce je res tako, da jo imas ze od 'rojstva' tam... je pa tudi res, da enkrat ko jo odstranijo, to ni nujno za vedno... ampak se ta zaraste nazaj... ;)

tko kot se tudi pri slepicu naredijo zarastline...

al se pa ne!

mozno je pac vse...

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 20
29.7.2008 12:15:21   
baguSka
z opreacijo so mi odstranili in upam da sedaj bo čimprej

caki db... neki ne razumem... sori...

ampak najprej pises da so ti vse skupaj odstranli pri 3eh letih,
v tem stavku pa navajas, da so ti te zarastlien odstranili...

al kako!!??user posted image

(odgovor članu db)
Neposredna povezava do sporočila: 21
29.7.2008 15:47:20   
polnaluna
V marcu sem bila tudi jaz operirana zaradi IMN. Imela sem zlepljen jajcevod, tudi zaradi razlitega slepiča. Levega so mi na operaciji pregledali in je menda ok. Še ena dodatna izkušnja s slepičem.

Lp,
Polnaluna

(odgovor članu jernejav)
Neposredna povezava do sporočila: 22
29.7.2008 18:06:39   
db
ja tam ko je bil prostor so se naredile zarastline in ker je toliko let so se začele ovijati na čreve in jajcevod,odstranili so mi jajčnik,ampak na koncu se je naredil kot nov jajčnik,tudi zdravniki mi nisi znali dobro razložiti,ker so bili tudi sami presenečeni. Telo naredi svoje

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
22.8.2008 17:53:07   
giotti
vedno...
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

giotti... lahko je tudi tako kot pises ti... mogoce je res tako, da jo imas ze od 'rojstva' tam... je pa tudi res, da enkrat ko jo odstranijo, to ni nujno za vedno... ampak se ta zaraste nazaj... ;)

tko kot se tudi pri slepicu naredijo zarastline...

al se pa ne!

mozno je pac vse...

Draga BaguSka, še enkrat moram odgovoriti, da ne bi katere res v to verjela, kar pišeš.

Skratka, to je stoprocentno res, da je pregrada od rojstva v maternici, ne le mogoče. Nastane pa tako, kot sem zgoraj napisala. Ko maternica dobi enkrat svojo obliko, se le ta ne spremeni več.
In ko jo odstranijo - pregrado, namreč, le ta ne more nikakor zrasti nazaj ali narediti kakršnekoli zarastline. Verjemi mi, da sem se izredno dobro pozanimala o vsem tem, preden sem se odločila za odstranitev, pa še ves čas sem gledala na monitor, kako jo je doktor odstranjeval, ker sem se odločila za lokalno anestezijo.
Je pa res, da NIKOLI ne odstranijo popolnoma cele pregrade, to pa zato, ker ne vedo prave oblike maternice in kje naj bi bila točno meja med steno in pregrado, in da ne bi slučajno predrli stene maternice, potem vedno zelo malo pustijo. Ampak na UZ se to sploh ne vidi več.
Če pa je kdaj kakšna punca jamrala, da je morala dvakrat na odstranitev pregrade, sta pa dva meni znana vzroka za to: ali je bila sluznica predebela ob trenutku operacije in se je težko videla meja med steno in pregrado, torej se je del pregrade pustil in se ponovno operiral ob tanki sluznici. Drugi vzrok pa je lahko, da je pregrada tako velika, da jo odstranijo v dveh delih, da se vmes maternica malo opomore, ker je to zelo invaziven poseg zanjo.
Vse ostale stvari, ki jih odstranjujejo iz maternice pa nimajo veze s pregrado.
Srečno user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?