Medeja75
|
Evo se moja izkusnja. Prejsnji teden sem se tudi jaz srecala z vodo :) Bila sem v Postojni. Je pa tako, da v bistvu nimam kaj dosti za povedati. Ob pol enih ponoci sem prisla v porodnisnico. Najprej seveda CTG. Odprta 5 cm. Potem malo britja in klistir. Mimogrede, ker je vcasih toliko polemik glede tega. Tale klistir RES ni noben problem. Jaz imam izkusnje recimo od doma od postenja, pa je bilo slabse. Tam dajo pa po moje cisto malo vode, tako, da ni nobene panike. No, potem malo pocakas. Sledi kakanje in tusiranje. Malo sem se posedela in dali so mi za izpolniti neke papirje. No, ob 1:45 so me spravili v tisto njihovo banjo. Na trebuhu sem imela priklopljen CTG, kar ni bilo motece. Voda je bila fino topla, samo mene je pol ven gledalo!! Sem bolj velike sorte. Tako, da kaksnega preobracanja nisem prakticirala. Aja, svinjarije v vodi ni bilo nobene. Edino malo krvi, tako v kosckih. No, cez kakih 20 minut pa so me ze potegnili iz vode na posteljo, ker sem bila odprta 10 cm. Vse je slo s svetlobno hitrostjo in ob 2:28 je bila moja dojencica ze zunaj. Nisem bila prerezana, strgana, ali sivana. To je bil moj prvi porod, rodila pa sem ko bi ze petkrat. Ne vem... Verjetno to nima veze z vodo, ali pac.. Ne vem. Po moje, da ne. Aja, na suho so me pa potegnili zato, ker so morali vzeti popkovno kri. No, pa se to, da ne bo pomote. Bolelo je ko hudic. Ampak bilo pa konec en, dva tri . Imela sem babici Petro in Sonjo. Zdravnika pa sploh ni bilo, ker je slo vse tako gladko. Torej, zdajle bi rekla, da sem bolj ko ne, vrgla tistih 170 evrov za porod v vodi stran, ker sem bila notri samo 20 minut. Ampak okej... Mislim, da bi za tak porod marsikatera dala se vec kot 170 evrov.
|