|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   po dopustu čist razštelan
23.7.2008 12:56:42   
tinkatonka
Ja naslov je po domače napisan,.....

Moj 2,5 letni Anej je bil doma skupaj 4 tedne. Užival na morju, toplicah, malo doma,.... In zdaj ni šans da bi sam zaspal zvečer user posted image , v vrtec ga komaj spravim (zjutraj joka kot jesihar). Vglavnem prav bogi je. Se pozna, da je 4 tedne užival, hodil spat ko je pač padel dol, spal skupaj z mamico v šotoru, prikolici, imel mamico 24/7 na razpolago.

A je pri vas tudi tako po dopustu???? 

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: po dopustu čist razštelan
23.7.2008 13:02:35   
mojca75
zato pa mi tudi ko smo na dopustu furamo nek "zasilni" red. beri, hodi spat najkasneje ob 21h, etc,... enako s popoldnaskim počitkom,... da smo v približnem ritmu, da potem ko "zalaufamo" nazaj ni preveč težav.

Boš sprobala drugo leto, mislim pa da bo v kakem tednu že lepo nazaj v svojih tirnicah.

Ne me ščipat v lička, ne me slint, sploh pa mi ne govort kolk sm zrasla

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.7.2008 13:06:18   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: mojca75

zato pa mi tudi ko smo na dopustu furamo nek "zasilni" red. beri, hodi spat najkasneje ob 21h, etc,... enako s popoldnaskim počitkom,... da smo v približnem ritmu, da potem ko "zalaufamo" nazaj ni preveč težav.

Boš sprobala drugo leto, mislim pa da bo v kakem tednu že lepo nazaj v svojih tirnicah.

Isto.

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.7.2008 13:06:52   
timika
Niti ne, se je kar unesel - ima 22 mesecev in smo ravno s 14 dnevnega razpuščenega lenarjenja :) na morju.
K varuški je rad šel, že par dni prej se je pogovarjal, da pogreša svojo druščino. Za spat pa sploh ni problem, pa vedno je. Včeraj je na sedežni prvič v življenju mrknil ob 8.15 in vlekel 12 ur, vmes je imel bujenje za vodo in to je to. sicer nikoli ne zaspi pred 22., pa karkoli se dogaja čez dan. Nisem mogla verjet, verjetno je še utrujen od poti.

Skratka, morda je bilo le predolgo in je sedaj težko ujet nazaj dnevno rutino. pa saj je tudi nam odraslim, jaz sem imela včeraj prav mačka v službi.
Saj bo minilo.

Neposredna povezava do sporočila: 4
23.7.2008 13:12:43   
kristinaj
ubošček..... in uboga mamica......
to mene čaka naslednje leto........ letos bom na porodniškem in bo vse prosto po prešernu, naslednje leto bo divje......

se pa naši pozna, po 5 tednih na morju, je prišla domov za 14 dni in ni šans, da ne bi skoraj vsak dan zamudila v službo..... je ne morem zbuditi zjutraj, pa ji prižgem radio, si pojem, kopalnico pustim odprto, nalašč sem bolj glasna...... sicer zvečer mi zaspi brez problemov, kot ponavadi, zjutraj zaspanke ne morem zbuditi....

še 3 dni potem pa bolniška teden dni, dopust in porodniški in nobeni ne bo treba vstajat zjutraj do dneva Duser posted image

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

Neposredna povezava do sporočila: 5
23.7.2008 13:19:03   
aezzy
mi nikoli ne spreminjamo reda, pa naj bomo kjerkoli. vedno imamo s sabo njeno posteljo (beri prenosno - ker tudi doma ne spi pri nama) in hodi spat do 20.30, pa tudi, ce je zunaj se dan in 30 stopinj, cez dan pa itak vec ne spi. (starost 23 mesecev.).

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.7.2008 13:19:25   
tinkatonka
Ja res je, da smo hodili spat bolj pozno, ampak je imel tudi popoldansko spanje, tako, da smo zvečer lahko lumpali, se sprehajali po mestu, hodili na sladoled, v lunapark. Nismo se omejevali s "spalno" uro. No edini red je bil, da je moral iti čez dan po kosilu spat.

Ampak bolj je problem zdaj v tem, da ne želi v vrtec. Joka, tuli zjutraj, prav odtrgat ga morajo iz mene, tako se me oklepa. user posted image user posted image user posted image user posted image  Grozno je. Ampak baje neha potem po 10 min jokat in je čez dan priden, samo zjutraj so ti problemi, pa zvečer za spanje dosti podobno. Ker je seveda vsak večer 4 tedne spal z mamico, bi imel mamico tudi sedaj rad ob sebi in se crkla z mojo roko, jo boža, stisne k sebi in v trenutku zaspi. Nekako nimam srca, da bi mu to "odtrgala". Potem seveda spi v svoji postelji, jaz pa v svoji. 

--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 7
23.7.2008 13:21:50   
maya2
Jaz imam podobne težave trenutno s tem da sem doma 24/7, so se pojavile vse težave ki jih naštevaš, non stop se me lasti, noče več sama zaspat, noče se držat reda (ure spanja, hranjenja).... in to zdaj ko sem doma.... je mogoče da le zato, ker sem zdaj kar naenkrat vseskozi prisotna??? Sem mislila da bo to super zanjo, pa kaže da jo 'bega'???user posted image user posted image

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.7.2008 13:22:16   
tinkatonka
mi nikoli ne spreminjamo reda, pa naj bomo kjerkoli. vedno imamo s sabo njeno posteljo (beri prenosno - ker tudi doma ne spi pri nama) in hodi spat do 20.30,

No jaz osebno gledam na to malo drugače. Dopust je le dopust. Zvečer lumpanje, sploh na morju, pa lunaparki, sladoledi,....., zjutraj dolgo poležavanje. Če bi hodil spat na morju ob pol devetih bi vsako jutro ob 6h bili že budni. Tako smo hodili spat ob 22h in se zjutraj zbujali od 7h - 8h.

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu aezzy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.7.2008 13:30:29   
aezzy
hehe, kaj pa potem "jamras"?
no, sej nisem tko stroga, kot izgleda, samo na morju je ob 12h res ze tako prekleto vroce, da moras nekako ob 11.30 bit doma  s plaze (razen, ce gres za ves dan in da tam malo pocivate), torej moras najkasneje do 9h spokat na plazo. to pa rata samo, ce vstanemo nekje do 8h.
ker cez dan ne gre spati, je okoli 20 ze utrujena, tako, da za pohajkovanje in lunaparke ni kaj dosti časa. ponavadi nama je zaspala v vozicku okoli 20.30, potem pa sem jo prestavila v posteljo in je spala naprej.
to je to.

Neposredna povezava do sporočila: 10
23.7.2008 14:09:21   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: aezzy

mi nikoli ne spreminjamo reda, pa naj bomo kjerkoli. vedno imamo s sabo njeno posteljo (beri prenosno - ker tudi doma ne spi pri nama) in hodi spat do 20.30, pa tudi, ce je zunaj se dan in 30 stopinj, cez dan pa itak vec ne spi. (starost 23 mesecev.).

Enako. Star je 26 mesecev. Spat gre pa vedno ob isti uri tudi čez dan, ne glede na vse. Drugače pa kar se vrtca tiče. Zjutraj se poskušaj čimprej poslovit in mu nikakor ne kaži, da je tudi tebi hudo, ampak mu že po poti razlagaj koliko novih lepih stvari se mu bo zgodilo v vrtcu. V vrtec ga pripelji za nasmeškom na ustih in nato mu reči adijo in se takoj odpravi ven. To pomeni ne vračaj se nazaj, če vidiš, da joče.

(odgovor članu aezzy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.7.2008 15:57:24   
K_a_t_i
Mi smo bili na morju 10 dni, urnik je imel tak kot doma. V vrtec je vedno rad hodil.
Ko smo prišli z morja, je bil tudi naš (16m)  "razštelan". V smislu, da se je ves čas obešal po nas, da je trmaril ter da je jokal, ko sem ga pripeljala v vrtec. Sem bila tudi čisto preplašen, kaj bomo zdaj. No pa je h sreči v 3h dneh minilo.
Srečno!

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.7.2008 18:49:27   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka

A je pri vas tudi tako po dopustu???? 

v bistvu ne.

nam je letošnji dopust prinesel nek red in rutino, mali je končno začel sedeti za mizo med obroki v hotelu. in končno smo lahko vsi trije skupaj jedli. prej sva z možem hodila na obroke. ali so leta, 2,5 ali pa smo bili dovolj dolgo in brez neke naglice skupaj.user posted image

in zdi se mi, da naju je ta letošnji dopust še čustveno maksimalno povezal, umiril.

joj, pa jesti je začel. sploh.user posted image

...vox populi...

Neposredna povezava do sporočila: 13
23.7.2008 22:46:56   
Olivija

mi nikoli ne spreminjamo reda, pa naj bomo kjerkoli. vedno imamo s sabo njeno posteljo (beri prenosno - ker tudi doma ne spi pri nama) in hodi spat do 20.30,

No jaz osebno gledam na to malo drugače. Dopust je le dopust. Zvečer lumpanje, sploh na morju, pa lunaparki, sladoledi,....., zjutraj dolgo poležavanje. Če bi hodil spat na morju ob pol devetih bi vsako jutro ob 6h bili že budni. Tako smo hodili spat ob 22h in se zjutraj zbujali od 7h - 8h.

Uf, se strinjam. Si ne predstavljam, da bi naše dve hodile ob 21h uri spat, ker bi to pomenilo, da bi moral eden od naju že ob 7h vstati. user posted image

Mi nimamo nobenega posebnega reda, ne doma in še manj na morju, in nikoli nismo imeli takih težav.

Daj mu čas, verjetno te res pogreša in tudi na vrtec se mora spet navaditi.

Neposredna povezava do sporočila: 14
23.7.2008 23:03:40   
Naja31
Mi nimamo teh težav, ker imamo vedno isti red, kjerkoli smo.
Po kosilu hpdi spat in zvečer je v postelji najkasneje do 20h, pa če je zunaj še dan.
zjutraj pa vstaja ob isti uri, če gre spat ob 20h ali pa kasneje. Samo potem je čez dan bolj zaspan. Nikoli pa zjutraj ne potegne ker zvečer mogoče kasneje zaspi. Star je 3 leta in 3 mesece.

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.7.2008 8:10:13   
mojsoncek
Mi se probamo na dopustu v kar najvecji meri drzati taksnega ritma, kot ga ima sicer. Kaksen dan ze malo "zabluzimo", ampak drugace pa ne. Nasemu malemu mozu veliko pomeni rutina in ne vem zakaj bi mu na dopustu to vzeli. Tako se imamo pa vsi lahko lepo, tako na dopustu kot tudi potem ko smo "back to reality".

Nas ce gre spat ob desetih namesto ob osmih, se zaradi tega ne bo zbudil ob osmih ampak kar lepo ob sestih. In kaj smo s tem naredili. Nic, vzeli smo mu dve uri spanja.

Kako ze pravijo... red mora biti, pa ceprav slab. user posted image

< Sporočilo je popravil mojsoncek -- 24.7.2008 8:12:31 >

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 16
24.7.2008 9:27:47   
mojca75
Kako ze pravijo... red mora biti, pa ceprav slab.

Ne, komanda mora biti,...pa čeprav slaba. user posted image

Mislim da je to tudi eden od odgovorov. Če ste se razštelali na morju potem se pač naštelajte nazaj sedaj, ampak za nas je veliko manj stresno če se ne razštelamo bistveno, kakšno urco maximalno, ker če ne ji dejansko ukrademo spanje, ker zjutraj nič kaj dosti ne potegne. Potem je pa cel dan sitna. naša ljubi svoj ritem in rutino in zato se tega držimo, je za vse najlažje. Jo damo pač spat, midva pa potem še malo posediva in klepetava.

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 17
24.7.2008 9:34:49   
tinkatonka
Najprje hvala vsem za odgovore, čeprav pomojem niste zadele bistva....

Ni problem v količini spanja, ...., ampak v prisotnosti mamice. Pa da noče v vrtec, ker je bil zdaj navajen biti 4 tedne doma. To je problem. Danes je že doma jokal, ko sem ga začela oblačit, da seveda o tem, kako je kričal tam sploh ne govorim. Pa v avtu mi je še 5× rekel, da ne bi šel v vrtec. No potem popoldne ko vprašaš, kako je bilo v vrtcu pa vzgojiteljice rečejo, da je prvih 10 min mal krize, potem je pa ful lušten, razigran. In res je, cel popoldan je tudi doma razigran, navihan, prav lušten. No zvečer za spanje, pa tudi ni ura problem, ampak prisotnost mamice. Moram biti zraven ga božat, se igra z mojo roko, in sladko zaspi, samo če sedim ob njem in da me čuti.

Razštelan v tem smislu sem mislila, ne pa v spanju.

Pa delam vse tako kot sem takrat, ko sem ga uvajala v vrtec, hitro se poslovim, mu govorim same lep stvari v vrtcu, kaj bodo vse počeli,....., pa nič ne pomaga. Pa se mi zdi, da vsak dan bolj joka. user posted image user posted image user posted image user posted image

Pred dopustom teh problemov nismo imeli. Vrtec je bil zakon. Sicer je kdaj pa kdaj rekel, da ne bi šel, ampak ni jokal. Da o tem da je sam zaspal sploh ne govorim.

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 24.7.2008 9:37:23 >

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 18
24.7.2008 9:59:38   
Olivija

Najprje hvala vsem za odgovore, čeprav pomojem niste zadele bistva....

Ni problem v količini spanja, ...., ampak v prisotnosti mamice.

Tako sem tudi jaz razumela. Zdaj verjetno rabi spet svoj čas, da se navadi na dejstvo, da ni s tabo 24 ur na dan.

Saj bo kmalu vikend. user posted image

Za zvečer pa nevem, jaz našim dvema vedno rečem, da moram še telovadit ali pa si lase umit, in potem lepo same zaspita.

Ima pa naša Ana tudi očasno ideje, da ne bi šla v vrtec, pa je potem, ko jo pustiva tam čisto ok. Julija je pa itak že razglasila, da sploh ne bo šla v vrtec (začela naj bi septembra) in me prav zanima, kako bomo štartali po daljšem dopustu avgusta. Zdaj beremo vse mogoče knjige o tem, kako je oh in sploh fino v vrtcu.

< Sporočilo je popravil Olivija -- 24.7.2008 10:02:25 >

Neposredna povezava do sporočila: 19
24.7.2008 11:07:21   
mojca75
A razumem, ja to bomo pa mi še videli, ampak načeloma je naša po kakih daljših počitnicah (novo leto) šla kar rada v vrtec ker se tam več dogaja, so njeni prijateljčki,...

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 20
24.7.2008 12:51:59   
lenika
Navadit se mora zopet na stari ritem. bodi vztrajna, malo potrpi in ti garantiram, da kmalu spet po starem.

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Nuhalna svetlina
aviva83

Ali zaupate rezultatom nuhalne svetline?

da (77%)

ne (23%)

Število vseh glasov: 186

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!