|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zelo grob dojenček
22.7.2008 23:51:09   
Marelica
Jaz počasi že zgubljam dobro voljo pri našem tamalem, ker se mi njegova grobost ne zdi več normalna in je nedopustna. Ampak pri njegovih slabih 11 mesecih mu tega sploh ne morem dopovedat!!! Še bolj me pa stiska, ko se spomnim, da bo moral kmalu v vrtec in bo tam zelo verjetno grob z ostalimi otroki. user posted image

Pa da malo razložim situacijo:
Silno močan je že, odkar sploh pomnim in pravo nasprotje svoje nežne sestrice. Že pri cartanju me je stalno motilo, da se te oklene z vsemi silami, stiska žile na vratu (dobiš občutek, da te bo kar zadavil), z rokico sega po licu, nosu ali čemerkoli že in z vso silo stisne oz. bi nos kar odtrgal, če bi se dalo... cuka za lase, ampak to res fuuuuul, da ti šop las izpuli, če imaš dovolj dolge... sratka sploh se ne zna normalno pocrkljat. Pa to ne dela iz jeze, ampak ko je dobre volje, ko vidiš, da se bi rad pocartal. user posted image  No, saj ko je razdražen je tudi grob, ampak na drug način... takrat se ponavadi vesi po nogah ali odteguje, pač siten je. Poleg tega stiskanja in cukanja tudi tepe in grize, čisto iz ljubega miru (in se zraven smeje). In to konkretno. Sploh ne bi verjela, da ima lahko tak malček lahko tako blazno moč!!!
Po 100x na dan mu dajam vedet, da to ni prav, da se ne sme. Odločno z NE, s prenehanjem cartanja, z "odstranitvijo iz kraja zločina", če je nasilen do sestrice... Upam da razumete, da mu res damo vedet, da se to ne dela. In seveda se ga predvsem s prenehanjem cartanja užali do debelih solz. Tudi to počenjamo, da mu vzamemo njegovo rokico in mu kažemo, kako se boža sestrico, živali, igrače...

Problem je v tem, da vse skupaj eno figo kaj zaleže. user posted image Že čez pol minute bo lahko začel z istimi grobostmi. A mislite, da nima razvitega občutka za nežnost? Ker nežen ni res nikoli, če prav pomislim. Edino pri zgodnejših mesecih se je znal cartat med dojenjem, zdaj me pa večinoma ščiplje, če mu rokice zaidejo na prsi ali trebuh. Pa do njega smo nežni, da ne bo pomote. Res ogromnokrat ga božam in lupčkam (sploh njegova puhasta kratkolasa glavica mi tako diši, da se ne morem upret lupčkanju user posted image ). Z njim je zelo nežna tudi sestrica , no saj pravzaprav vsi, ki ga imamo radi z babicami in dedki vred. ...on pa tako grob!user posted image  

No, če dobro pomislim, je ljubek, ko se začne "šmuzat", na samem začetku je še nežen, potem pa stisk kar stopnjuje. Kot da bi se recimo kdo rokoval z vami in vam bi roko vedno bolj stiskal, če si ne znate drugače predstavljat. V razvoju je drugače vse OK, ni da ne bi mogel spustiti pesti in bi recimo zaradi tega ne imel občutka. Z igračami namreč dobro rokuje, jih prijema, obrača okoli, spušča, meče žogo itd. Jaz dobivam vedno bolj občutek, da je grob v nekem zanosu, ko je preplavljen s čustvi in da drugače sploh ne zna.

A ima/ste imeli že kak tak primer? Nasploh bi prosila za odgovor tiste, ki so kaj takega že sami doživeli, ker jaz sploh ne bi verjela, če ne bi sama doživljala. Pa mogoče se začenjam šele zdaj bolj zavedat tega problema, ko vidim, da res nič ne pomaga in da bo treba začet to silno moč tudi brzdat. Ne bo mi namreč vseeno, če bo moj otrok maltretiral druge in če se mu bodo vsi ogibali. Sestrica je na začetku vedno zagnala vik in krik, samo da se ji je začel približevat, zdaj pa prav zanimivo nič več. Kot da se je navadila na grobost in ga še sama začenja stiskat. Ampak sploh ne iz jeze, ampak vzame kot igro in se smeje zraven. user posted image  Samo jaz res več ne vem, kaj je v tem zabavnega??????user posted image  Meni NI in MI NE BO VSEENO NIKOLI! Pediatrinje do zdaj nisem nič spraševala okoli tega, ker se mi pri 9m še ni zdel nek ekstra problem. Saj pravim, zdaj sem se pa res že začela spraševat o normalnosti.

Dolg in mogoče malo zmeden članek... ampak vseeno prosim za nasvete, izkušnje... HVALA!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zelo grob dojenček
23.7.2008 7:28:23   
cgorjanc
Lep pozdrav.Mi smo imel podobne izkušnje.A smo ga k sreči odvadili prav kmalu.Pr nam je blo tkole,kako je on nardil oz. počel tako smo mi mu vračali,in sicer je stisnil za nos oz. kjerkoli smo mi vračali sicer bolj nežno ampak tulk da je čutil ,da to mal le res boli .Ko je občutil na svoji koži je kaj hitro ponehval.Sam res moraš za vsako vrnit.Probajte nimate kaj zgubit.

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zelo grob dojenček
23.7.2008 9:39:12   
wing
Oh, ti kar verjamem, da ti ni vseeno, po tvojem slikovitem opisu. Moja mala še tudi nima prav občutka za intenzivnost prijema, pa večkrat dobim uščip v nos, včasih do krvi, ampak to zgleda ni nič proti vašemu korenjakuuser posted image

Morda bi pa res poskusila se mu revanširat za kakšno takšno grobost, toliko da bo skapiral vzročno-posledično reakcijo. Seveda na njemu primeren način, ne da bi ga poškodovala, a da bo vedel pa le, da se mama ne strinja z grobostjo, ampak bi bila rada le nežna. user posted image

Ali pa kar pediatrinjo vprašaj, morda je pa je to kakšna edicija hiperaktivnosti?

Nisem ti kaj dosti pomagala, želim pa ti veliko nežnega cartanja s tvojim dojenčkomuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zelo grob dojenček
23.7.2008 9:45:16   
Marelica
cgorjanc, a to ste praticirali že pri takem malem? Jaz nisem ravno pristaš takega vračanja. Sicer sem mu že poskusila med grizenjem njegovo rokico v usta potisnit, ampak se ni pustil. Da bi ga sama grizla ali tepla, mi pa nekak ni, sploh pa mislim, da ne bo razumel. Že če ga bolj trdno primem po takem dejanju in ga stran od sebe odrinem ni nekega efekta. Pa bi po logiki vračanja moral razumet, da dela nekaj nedopustnega.  Poleg tega se že sam med sitnarjenjem včasih tepe po glavi ali pa med igro s kako tršo igračo, kamor pač pade, pa ni videt, da bi ga bolelo. In že to se mi zdi grozno, tako da tudi ta dejanja prekinjam. Ali pa recimo že čisto od malega ful brca in to tako, da s petkami z vso silo tolče ob tla, mizo, ali karoli pač doseže. Če ga gledaš, si misliš, da si bo pete zdrobil, on pa nič ne kaže da bi ga bolelo. Na srečo še ni staknil kakih poškodb zaradi tega.

Razmišljala sem že, da ima mogoče presežke energije, ki jo na tak način sprošča, ker poje pa kar veliko. Najraje ima pa zelenjavo, kar me najbolj čudi, meso pa je prav začel zavračat. Pa pravijo, da so vegetarijanci bolj miroljubni?!? Pri naših dveh namreč ne drži to pravilo, sploh ker hčerka poje veliko več mesnega in sladkega kot bratec, pa je res ful nežna.

Saj kasneje ga bomo že vpisali v kakšen šport, kjer bo lahko svojo moč pametno koristil. Ampak kaj, ko me ta moč in agresija prav moti zdaj... in to pri dojenčku (še vedno se namreč doji). Drugače je po slikah sorajda kopija svojega atija, ampak njegov ati je bil zelo nežen otrok, zdaj je nežen mož in očka (je pa tudi močen, to je pa res - ampak za fizično delo, ne za pretepanje!)

(odgovor članu cgorjanc)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zelo grob dojenček
23.7.2008 9:47:51   
Marelica
wing, tudi tebi lepa hvala za odgovor!

Ja, saj tista zdrava normala me ne bi motila, ampak to pa je res že tu mač!

Mislim, da se bo res treba na kakega iz stroke obrnit. Še vedno bom pa vesela kakega odgovora, predvsem pa deljenja kakšne podobne izkušnje.

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zelo grob dojenček
23.7.2008 10:30:37   
Tisana
Tudi jaz se ne strinjam s tem, da bi otroku vračali milo za drago, pa če tudi v milejši obliki user posted image  Tudi naša punca ni nič kaj nežna, ne vem, če je tako hudo kot pri vas, vendar sem tudi jaz že bila opraskana do krvi, pa tudi težko je gledati, kako tolče z nogami ob kakšen rob previjalne, na moji glavi je en kup mladih novih las, ker so stari na silo poizpadali user posted image  ... Tudi naša ima ful energije, pa moram reči, da je totalno neješča. Zadnji mesec je dobila borih 100 gramčkov. Mi situacijo rešujemo tako, da se čim več ukvarjamo z njo, da se čim bolj utrudi, pa učimo jo božanja, lupčkanja, noskanja in takšnih in drugačnih nežnosti, ki so ji dovolj zanimive, da pritegnejo njeno pozornost.Kar se pa tiče hiperaktivnosti, omenjene v enem od postov, pa ne bi prehitro sklepala. To je težka motnja, ki ne pomeni samo viška energije - še zdaleč ne - takšen otrok ni sposoben daljše zbranosti oz. koncetracije, predvsem pa je za dojenčke s to motnjo značilno, da so zelo jokavi. Sicer pa nasvet strokovnjaka ni nikoli odveč.

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zelo grob dojenček
23.7.2008 10:45:19   
BAMBINA_
Meni se pa zdi, da gredo vsi dojenčki skozi takšno fazo ščipanja, lasanja ipd. Eni bolj izrazito, drugi majn. Mi smo našega v največji meri v takšnem primeru kar ignorirali, ker sem dobila občutek, da ga je pravzaprav zabaval naš odziv; npr. ko zatuliš aauua. Še največjo napako storiš, če se temu smeješ. Npr. ko na začetku še ni tako grob, potem pa stopnjuje svojo moč in pričakuje, da se boš tudi ti vedno bolj smejal. Kot pravim, smo se poskušali kar najbolje zadrževati ali pa sem si nadela tak žalosten obraz, mu rekla: "To boli, ne smeš tepsti, božaj..." In sem mu vzela rokico ter se z njo pobožala po svojem obrazu, nato pa sem še jaz pobožala njega in rekla: "Božaj, božaj.." Nežnosti in prijaznosti smo ga učili tudi na pliškotih; npr. sem medvedka najprej jaz pobožala, nato pa vzela njegovo rokico, da je božal. Ko je sčasoma sam pobožal mene ali igračko sem mu pokazala navdušenost in je tako sčasoma razumel. NIKOLI, ampak res nikoli pa mu ne bi vračala, sploh ne dojenčku user posted image . Starši moramo biti vzor, nežnost je treba otroka naučiti, ga spodbujati v tej smeri, ne pa mu vračati user posted image , saj je vendar otrok, ki v svoji raziskovalni žilici poskuša in počne mnogo stvari, mi pa smo tisti, ki mu moramo dati vedeti kaj je prav in kaj ne. Dojenčki so zelo dovzetni in če smo dovolj vztrajni in potrpežljivi, kmalu razumejo kaj je zabavno, kaj se sme in kaj ne, vendar nikar s silo. Marelica, sem nekje čitala, da lahko odločen NE uporabljamo samo v za otroka nevarnih situacijah. 

_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zelo grob dojenček
23.7.2008 11:05:16   
Mišni
Uf, vi pa imate res enega Martina Krpana!user posted image

Jaz sem mnenja, da bo to nekako izzvenelo. Tudi v vrtcu ni nujno, da bo otrok grob, kajti velikokrat se zgodi, da je v vrtcu ravno obratno kot doma. Saj kaj preveč ne vem o tem "pojavu", le toliko, da je bila od mojega bratranca hčerka tudi nekako brez občutka za bolečino, pri dobrem letu se je vsa potolklo, pa je ni nikoli čisto nič bolelo. Mamico je vedno grobo lasala, zato jo je ta poskusila povleči za lase nazaj in ji rekla vidiš, kako to boli. Pa male sploh ni bolelo, mamica je rekla, da če bi jo hotela še bolj, bi ji edino res velik šop las lahko iz glave izpulila. Mala očitno ni čutila bolečine. Malo sos e bali, ker je to predvsem pri boleznih lahko zelo nevarno, ker otrok ne čuti bolečine, ko telo sporoča, da je nekaj narobe, vendar je potem vse skupaj izzvenelo in je danes povsem obilčajna 10.letnica.
Pri pediatrinji pa le vprašaj o tem, prav zaradi tega zaznavanja bolečine ob možnih boleznih. Ker to zna biti problem.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zelo grob dojenček
23.7.2008 12:08:32   
Gina
Jaz tudi mislim, da je to faza, pa da bo s časom lažje, boljše. moraš pa vedeti, da smo ljudje že po naravi, karakterju zelo različni. Gensko pridemo taki na svet, da imaš lahko kot starš z enim otrokom nič dela, z drugim pa toliko, da ti vso energijo pobere vsak dan sproti, da dosežeš enake rezultate. No, v bistvu enakih rezultatov ne dosežeš, še vedno je z vodljivim in nežnim otrokom ponavadi lažje funkcionirat, lahko pa dosežeš dolgoročno to, da otrok ni pretirano nasilen, to pa po mojem lahko. V vsakem primeru pa oba otroka ljubiš, ne glede na to, da ti en povzroča sive lase, drugi pa je zelo enostaven. Jaz sem skratka prepričana, da če boš nadaljevala s svojim trudom, da ti bo slej ko prej uspelo. Pa še nekaj je najbrž smiselno reči, najbolj naporno obdobje pri otrocih je prav gotovo od obdobja, ko se začno plaziti, pa tja do drugega leta....osvajajo svet in preizkušajo vse. Normalno je to, čeprav starše spravljajo včasih ob pamet. Ampak potem počasi postajajo vse bolj in bolj razumni in vse bolj in bolj se zavedajo družbe in funkcioniranja v njej. Tako da sem prepričana, da vam bo dolgoročno zihr uspelo.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
23.7.2008 12:14:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Mišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zelo grob dojenček
23.7.2008 12:30:53   
annie
Moje mnenje je, da je to normalno pri vseh dojenčkih. Naš me včasih tudi kar precej ščipne ali pucuka za lase, saj takšen mali še ne more vedet, kako je prav. Ponavadi mu rečem, da tole mamico boli, ga nežno primem za rokico in pokažem, kako naj boža. Sploh pa mi niti na kraj pameti ne bi prišlo, da bi mu vrnila milo za drago user posted image Sčasoma se bo že naučil, seveda pa imamo mi starši pri tem največjo vlogo, saj smo za njih središče sveta.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: zelo grob dojenček
23.7.2008 16:24:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: annie

Moje mnenje je, da je to normalno pri vseh dojenčkih. Naš me včasih tudi kar precej ščipne ali pucuka za lase, saj takšen mali še ne more vedet, kako je prav. Ponavadi mu rečem, da tole mamico boli, ga nežno primem za rokico in pokažem, kako naj boža. Sploh pa mi niti na kraj pameti ne bi prišlo, da bi mu vrnila milo za drago user posted image Sčasoma se bo že naučil, seveda pa imamo mi starši pri tem največjo vlogo, saj smo za njih središče sveta.


Se podpišem. user posted image

(odgovor članu annie)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: zelo grob dojenček
23.7.2008 20:23:15   
poka1
IZVIRNO SPOROČILO: tianna

IZVIRNO SPOROČILO: annie

Moje mnenje je, da je to normalno pri vseh dojenčkih. Naš me včasih tudi kar precej ščipne ali pucuka za lase, saj takšen mali še ne more vedet, kako je prav. Ponavadi mu rečem, da tole mamico boli, ga nežno primem za rokico in pokažem, kako naj boža. Sploh pa mi niti na kraj pameti ne bi prišlo, da bi mu vrnila milo za drago user posted image Sčasoma se bo že naučil, seveda pa imamo mi starši pri tem največjo vlogo, saj smo za njih središče sveta.


Se podpišem. user posted image


_____________________________

26.12.2007 smo dobili Ažbeta 57cm,4710g
23. 3. 2009 smo dobila Ulo 53cm. 3940g

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: zelo grob dojenček
23.7.2008 20:51:31   
mišk
Tudi jst jo velikokrat pokasiram od naše user posted image . user posted image  Zdej ene dva meseca kar skoči proti meni (sede seveda) in me močno opraskne po nosu, uščipne ali pocuka.
Ko sedi poleg mene ali v naročju mi da kao "buc buc", pa se tako z glavo vame zaleti, da mene boli! Ona pa se prešerno smeje.user posted image
Tudi jst sem mnenja, da je to samo ena faza, pač še nimajo občutka. Včasih mi je kar smešno, čeprav zna biti res boleče.user posted image

(odgovor članu poka1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: zelo grob dojenček
24.7.2008 21:11:41   
pajac
Ojla!
Peter je tudi star zdaj slabih 11 mesecev in ne nekoliko podoben tvojemu...
Jazse do zdaj nisem zaradi tega sekirala in ga pač striktno prekinjala v njegovem početju. Saj nekako mi ne daje občutka, da ve kaj počne, ampak svoje veselje in ljubezen pač izraža na tak način. Skrbet me je začelo, ko se je bližaldan uvajanja v varstvo, ker je Peter vsakič, ko je videl kakega dojenčka, začel po njem lomastit kot norc. Pa videlo se je da je vesel otroka, samo da tako izraža svoje veselje. In kaj se je zgodilo? Zdaj Petra uvajam v varstvo slabih 14 dni in mu dojenčki več niso tako zanimivi. Pride do njih in jih prime, si jih ogleda, tolče pa ne več. To si razlagam s tem, da so mu v varstvu očitno pokazali kaj ja in kaj ne. Pa še mamice in atija ni zraven za pogum. Nasplošno zadnjih par dni ni več tako "nasilen" je pa kljub temu vesel kot radio in nori do nezavesti..
Mislim, da bo to kar samo od sebe minilo. Pa še fant je...



_____________________________

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: zelo grob dojenček
25.7.2008 14:32:42   
jajula
jst sm mnenja, da če otroku nekaj prepovedujemo potem sami tega ne smemo početi, tko da mislim da ni rešitev v reševanju grobosti s tem da smo grobi z user posted image .

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: zelo grob dojenček
28.7.2008 22:07:19   
picola1
Joj, moja mala je tut ful groba...Stara je 10 mesecev in že pri 8-ih je v jok spravila skoraj vsakega otroka do 2.leta starosti. Ko se ji je približal, ga ja začela vlečt za obleko in se čist zverinsko dret zraven, tako da so ji vsi hitr pobegnil al pa se začel jokat...Meni je bilo to na začetku smešno, ker je zraven delala še obupno smešne face, zdej pa mi počasi res že več ni, ker je začela še praskat, ščipat, dere se pa po cele dneve tako, da sam čakam, kdaj bo kak sosed csd poklical...
No, zdej ji pokažem, da pač otroke to boli, da jih mora božat (ji vzamem njeno rokico in jih pobožam), da mamico boli, če jo ščipa...No in počasi se že kaže rezultat, se mi zdi, da ni več tako zelo nasilna...Al jo je pa minilo samo od sebe, kaj jaz vem...
Je pa moja mami rekla, da sem bila jaz ista...tako da se ne čudim ničemur več...user posted image

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: zelo grob dojenček
30.7.2008 21:02:03   
Marelica
Hvala vsem za komentarje. Malo sem počakala, ker sem se morala nekaj prepričat... pa saj mi ne boste verjele.user posted image

Čisto nič drugače ne delamo z našim malim, ampak čim sem vam tu gori pojamrala, je postal nežnješi. Živa resnica!!! Ala efekt, ko prideš k zobarju z bolečim zobom in te že v čakalnici neha bolet. user posted image Ne bom rekla, saj včasih še cuka bolj na grobo, ampak popolnoma je nehal grizt. Tepe še tudi malo, ampak mu je zgleda kapnilo, zakaj ga vedno umaknem in zdaj bolj nakaže kot da bo vdaril in roko v tem položaju zadrži. In kar je od vsega najlepše, nič več ne stiska za vrat, ampak se ful lepo pocarta. Zdaj mu začela pravit marmozetka, ker se tako oklene, kot one male opice.user posted image

Tako da je očitno res šlo za obdobje, ki ga je na srečo minilo. Če bi mu pa s silo vračala, pa ne vem... tako da se preverjeno splača biti nežen do grobjana.user posted image

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: zelo grob dojenček
30.7.2008 21:03:37   
Marelica
Picola, še malo, pa bo tudi tvojo minilo, zdaj ko si jo na RR izdala.user posted image

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: zelo grob dojenček
30.7.2008 21:17:34   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: Marelica

Picola, še malo, pa bo tudi tvojo minilo, zdaj ko si jo na RR izdala.user posted image


user posted image user posted image
Ji grem za vsak slučaj še povedat, da sem jo zatožla...mogoče jo bo prej minilo...user posted image

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?