|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kateri otrok karakterno najmočnejši?
23.7.2008 8:43:39   
Sibil_
IZVIRNO SPOROČILO: nivess

IZVIRNO SPOROČILO: Sibil RR

Kot sem ze rekla-ni ravno kot se bere in ta mali itak nimajo se dosti izbir, poleg tega pa je jasno da sva sefa jaz in moz.

Mah, ste mal narobe razumele, ceprav je sigurno tudi med vasimi otroci pac eden mocnejsi.

Sigurno pa ne delam takih razlik, kakor ste zdaj ve sklepale.user posted image

LP,
Sibil RR

Kako fajn zate a ne?user posted image

Groza user posted image

Močnejšiuser posted image  V kakšnem smislu močnejši? A po teži user posted image  Mater, saj sploh ni smešno. Me res zanima koliko je ta tvoj prvorojenček dejansko "močnejši" oz. šele bo.

Glej, ce je tvoje nacelo da ti mala skace po glavi ti kar, meni sigurno ne bodo.In kaksne izbire naj ima enoletni otrok, lepo te prosim?A ve kaj je dobro za njega al kaj?

Meni se pa bolj smili tvoj otrok, ko si tako polna same sebe...user posted image

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
23.7.2008 8:54:38   
Raho

Kot sem ze rekla-ni ravno kot se bere in ta mali itak nimajo se dosti izbir, poleg tega pa je jasno da sva sefa jaz in moz.

Mah, ste mal narobe razumele, ceprav je sigurno tudi med vasimi otroci pac eden mocnejsi.

LP,
Sibil RR

Groza user posted image

Močnejšiuser posted image  V kakšnem smislu močnejši? A po teži user posted image  Mater, saj sploh ni smešno. Me res zanima koliko je ta tvoj prvorojenček dejansko "močnejši" oz. šele bo.

Glej, ce je tvoje nacelo da ti mala skace po glavi ti kar, meni sigurno ne bodo.In kaksne izbire naj ima enoletni otrok, lepo te prosim?A ve kaj je dobro za njega al kaj?

Meni se pa bolj smili tvoj otrok, ko si tako polna same sebe...user posted image

Čuj, Sibil, a je s tabo res vse OK?

Enoletni otrok ima svojo osebnost, enoletni otrok se razvija, enoletni otrok sicer ne ve, kaj je dobro za njaega, ampak nikakor pa ni dobro za njega, da je v podrejenem položaju in da starejši brat vedno o vsem odloča ter da je v privilegiranem položaju.

Si ti 100%, da se ne zezaš? Ti to res počneš?

In še nekaj: Otrok se rodi kot Tabula rasa (nepopisan list)... Ampak ti si s svojo vzgojo (razmišljanjem) že v osnovi določila njegov podrejeni položaj, njegovo manjvrednost s tem, ker ga kot mati postavljaš na drugo mesto, ker precenjuješ pomen prvorojenca...

No, še mimogrede: Pa saj ne vzgajaš prestolonslednikauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 27
23.7.2008 9:44:42   
muška

Jaz imam dva fanta, oba sta karakterno zelo zelo močna in oba sta si po karakterju zelo zelo različna, tako da bi težko rekla, kdo je močnejši oz. kdo je vodja. Kaj se tiče iger je vodja 100% večji, ker mu tukaj mali sledi kot senca, ampak kaj se pa vsega ostalega tiče, pa ne morem definirat. IN če sem fer in poštena niti nočem.  Zame sta oba 1A in oba vzgajam enakopravno. Nobenega ne postavljam za vodjo, oba učim, da morata pazit eden na drugega. In tudi ko pridemo v trgovino, oz. jaz prinesem kaj iz trgovine in dam enemu, ta niti pomisli ne, da ne bi ponudil drugemu. 

< Sporočilo je popravil Jerneja RR -- 24.7.2008 20:40:41 >

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 28
23.7.2008 10:08:14   
silvya
Sem tudi jaz šla brat tole kolobocijo do konca in moram rečt, da sem presenečena (negativno), da še obstaja tak način vzgoje, kot ga omenja Sibil. user posted image

Trdi da je to OK. Jaz pa pravim, da se bodo posledice take vzgoje slej ko prej pokazale. Žal to ne bodo pozitivne posledice.user posted image

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 29
23.7.2008 10:19:05   
Magi*
čak mal ... jasno, da sta šefa vidva z možem. tudi pri nas. ampak to ne pomeni, da sem jaz Bog in jaz določam kako se bo kateri razvijal. daj si malo preberi kako knjigo in boš ugotovila, da lahko starši še kako zeznemo lastnega otroka, mu ubijemo ves potencial, mu ubijemo voljo, zlomimo hrbtenico. skratka kaj lahko se zgodi, da oblikujemo nesrečnega človeka in potencialnega uporabnika psihiatričnih storitev.

ElaM je napisala, da ne živimo v pravljicah. žal ne. tam se je vsaj srečno razpletlo. jaz pravim, saj ne živimo v srednjem veku. takrat je bil prvorojeni sin naslednik imetja, gospodar. usoda ostalih otrok je bila, da so morali od hiše, s trebuhom za kruhom. sploh je bila usoda zelo naklonjena deklicam. user posted image

na tvojem mestu bi vseeno malo premislila, če se morda le nisem uštela. to, kar delaš, vodi samo do tega, da bosta otroka nekega dne zelo jezna nate, pa eden na drugega. jasno, da tudi starš ne more biti čisto dosleden in oba otroka obravnavati absolutno enakovredno. tega niti ne moremo, ker so si otroci precej različni. se pa vsaj trudimo in tega ne delamo načrtno.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 30
25.7.2008 12:59:09   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: silvya

Sem tudi jaz šla brat tole kolobocijo do konca in moram rečt, da sem presenečena (negativno), da še obstaja tak način vzgoje, kot ga omenja Sibil. user posted image

Trdi da je to OK. Jaz pa pravim, da se bodo posledice take vzgoje slej ko prej pokazale. Žal to ne bodo pozitivne posledice.user posted image

Se strinjam.

Drugače sem pa tudi mnenja, da je veliko že zapisanega v genih in tudi pri naših dveh sem opazila, da sta zelo različni po značaju. Ana je bolj umirjena, dosledna, izredno natančna, pravična in se zna zelo osredotočiti na stvari. Julija je pa bolj "lumpa", mal kolerična in zelo očarljiva. Težko je pa reči, katera ima močnejši karakter, zankrat mislim, da Julija, ki je pa mlajša.

Poskušava ju pa enokopravno vzgajati. Narazen sta samo 2 leti in pol in nikoli ne prelagava odgovornost na Ano, v smislu zdaj pa ti pazi na Julijo.

Prihaja pa zdaj do razlik na katere se bo pa ta mala morala navaditi. Npr. Ana je že vabljena na rojstnodnevne zabave, imela je že pidžama party v vrtcu, hodi na plesne. Saj bo Julija tudi vse to počela, samo njen čas mora priti.

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 31
25.7.2008 16:27:14   
Anonimen
Enkrat sem slisala teorijo, da je prvi otrok podoben ocetu, drugi materi, tretji pa kaze na razmerja v druzini. Prisotni so se takrat strinjali s tem, jaz pa sem modro tiho, se vedno user posted image .

Jaz sem bila vzgajana kot edinka. Ce sem karakterno najmocenjsa? Itak. Se vedno.

(odgovor članu Dejča)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
25.7.2008 16:31:55   
Anonimen
Ponavadi je celo tako, da je starejši otrok bolj samostojen in samozavesten, pri mlajšem pa se ponavadi razvijejo druge vrline. Vse je odvisno od celotne družine in kako vplivajo nanje.

Meni je to nekje logicno. Ko dobis prvega otroka, nimas izkusenj in kompliciras tudi tam, kjer bi ne bilo treba. Normalno, da se otrok znajde ze od malih nog. Le kako bi drugace shajal user posted image .

Pri drugem otroku naj bi to ze imel, nekaj vec znanja, nekaj izjusenj. Plus tega pade drugi otrok v popolnoma drugacno druzinsko dinamiko, saj je ze prisoten brat ali sestra, ali vec njih. Prav gotovo dobiva drugacno "vzgojo", drugacne spodbude in ovire iz okolja kot prvi.

(odgovor članu Majuska)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
25.7.2008 16:52:52   
Anonimen

LP,
Sibil RR

Groza user posted image

Pa ti ja sploh ne razumeš kaj ti hočem(o) povedat. Kdo tukaj pravi, da enoletniki vedo kaj je dobro za njih? In da si želim, da mi otrok skače po glavi?user posted image  
Če si se ti odločla, da boš pravzaprav svoje frustracije  "reševala" na tak način kot ga rešuješ, je pač to bolno. Vsaj zame in očitno za marsikoga tukaj. A tega ne dojameš ali nočeš dojet?

(odgovor članu Sibil_)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
25.7.2008 16:56:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Ponavadi je celo tako, da je starejši otrok bolj samostojen in samozavesten, pri mlajšem pa se ponavadi razvijejo druge vrline. Vse je odvisno od celotne družine in kako vplivajo nanje.

Meni je to nekje logicno. Ko dobis prvega otroka, nimas izkusenj in kompliciras tudi tam, kjer bi ne bilo treba. Normalno, da se otrok znajde ze od malih nog. Le kako bi drugace shajal user posted image .

Pri drugem otroku naj bi to ze imel, nekaj vec znanja, nekaj izjusenj. Plus tega pade drugi otrok v popolnoma drugacno druzinsko dinamiko, saj je ze prisoten brat ali sestra, ali vec njih. Prav gotovo dobiva drugacno "vzgojo", drugacne spodbude in ovire iz okolja kot prvi.

Ja saj temu nihče ne oporeka, to je itak logično, saj smo si vsi med sabo različni in se moramo tudi različno obravnavat, vendar pravično in enakopravno, kar pa jaz tukaj nisem zasledila pri Sibil. To so ja mater tvoji otroci, pa če so prvi ali peti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
25.7.2008 19:17:15   
BAMBINA_
Sibil meni se zdi prav, da želiš, da je starejši na en način zavetnik svojega mlajšega bratca, vendar ne na takšen način. S tem, ko mlajšega vedno postavljaš v podrejen položaj, bo odrastel v nesamozavestnega fanta (kasneje moškega), ki se ne bo znal postaviti zase niti takrat, ko bo to potrebno. Starejši, pa ravno obratno. On se bo verjetno zelo težko spopadal s porazi, ki jih življenje vsakomur prinaša in z dejstvom, da ne bo vedno v vsem prvi. Praviš, da je tebi tako lažje, ker se zato ne prepirata. Veš, vendar otroke pripravljamo na življenje, zato se pri vzgoji ne smeš ravnati tako, da bo trenutno tebi lažje, pač pa tako, da bo lažje njim kasneje, ko odrastejo. Bi pa rekla, da s tem, ko enega vedno postavljaš v podrejeni položaj, drugega pa v vodilni, tudi ona2 dojemata, da v tvojih očeh nista enakopravna, kar se ti zna nekoč krepko maščevati. 

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
25.7.2008 20:03:24   
Sibil_
No, pa dejmo razčistit tole.Kje pa naj bi ga postavljala v podrejen položaj?Otrok (mlajši) ima eno leto in tudi če bi hotela, več kot odločitev ali bo kaj jedel ali ne itak nima. Njegov brat ima nekaj več odločitev, ker tudi pač lahko kaj pove in je starejši.Nisem pa rekla, da je zdaj ta mali zatiran ali kaj podobnega.Edina mogoče "krivica" ki se godi mlajšemu je, da če kupim dve enaki igrači različnih barv dam obe starejšemu in rečem naj pač eno da mlajšemu, on pa izbere katero.

Enostavno sta še premajhna za vse te vaše teorije in tudi napisala sem, da pričakujem z odraščanjem spremembe, itak da svojega otroka ne bom zatiorala.Nočem pa, da dokazujeta svojo moč ali nemoč z agresijo, ker potem bo res nasrkal ta manjši., vsaj dokler sta še relativno majhna.

In ne, ne vzgajam prestolonaslednika in ja, hočem da je zaščitniški do brata, kar tudi je.Ampak poglejmo resnici v oči, če imate dva ali več otrok si niso enakovredni in tudi vzgoja je za vsakega drugačna, tako pač je.In zato ni nobeden od njih zatiran in bo živel z grenkobo v srcu ali kaj podobnega.

LP,
Sibil RR

P.s.:Ja, tudi kar nekaj knjig na temo vzgoje sem prebrala.

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 37
25.7.2008 21:32:30   
oka

Enkrat sem slisala teorijo, da je prvi otrok podoben ocetu, drugi materi, tretji pa kaze na razmerja v druzini. Prisotni so se takrat strinjali s tem, jaz pa sem modro tiho, se vedno user posted image .

Jaz sem bila vzgajana kot edinka. Ce sem karakterno najmocenjsa? Itak. Se vedno.

Hm, če pogledam svojo družino (3 otroci) in moževo (prav tako 3 otroci) in naše karakterje, navade ipd, bi se mi ta teorija zdela kar verjetna. Prav tako, ko pogledam svojadva potomca. Junior (10) je izrezan senior, po videzu, karakterju, navadah...Tašča pravi, da je tako, kot da bi spet gledala svojega sina odraščati. Mala madam(4) pa je mini jaz po videzu, karakterju in navadah. Mami pravi, da neizmerno uživa, ko gleda mojo kopijo ( v smislu "maščevanje je sladko"user posted image ) Npr. ena navada, ki jo je pobrala po meni je cuzanje palčka. Jaz sem kot mala cuzala palček leve roke in mala prav tako cuza palček leve roke. Manjka nam le še številka tri, da bi lahko rekla, da tale teorija res drži.

Drugače pa sta si moja potomca različna kot noč in dan. Junior je bil vedno tak potrpežljiv nasmejan otrok, nikoli se ni trmaril, jokanja pri njem nismo skoraj poznali. Mala madam pa je trmasto bitjece, vse hoče takoj, kompromisov ne pozna. Ne vem kako bo, lahko, da se bo vse še obrnilo ( tudi jaz sem na stara leta postala bolj ubogljiva in manj trmastauser posted image ), vem pa, da sta pri nama oba na prvem mestu. Kdo je na svet prišel prvi in kdo drugi pri nama prav nič ne šteje. Oba sta najina in to da sta si tako različna nama je samo v veselje, saj sta naju tudi onadva veliko naučila.

< Sporočilo je popravil oka -- 25.7.2008 21:43:42 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
26.7.2008 12:11:47   
Anonimen

Ja saj temu nihče ne oporeka, to je itak logično, saj smo si vsi med sabo različni in se moramo tudi različno obravnavat, vendar pravično in enakopravno,

Mislim, da je ta meja, kdaj koga spodbujat, ga porivat naprej in kdaj ga drzat nazaj, zelo subtilna in jo je nemogoce postavit na pamet. Nekateri otroci so v osnovi bolj dominantni, nekateri manj. Ene je treba malo nazaj drzat, druge za odtenek bolj spodbujat. Kje je tista zdrava meja, ko otroka spodbujas in mu omogas napredek tudi v smislu prevzemanja vodstva in sprejemanja odlocitev (v okviru njegove starosti in sposbnosti) in v kateri tocki reces stop, tukaj je meja, je pa nemogoce reci iz glave. Po moje gre za stalno balansiranje in iskanje ravnotezja in pravicnosti v smislu, da vsak izrazi tako svoje najboljse lastnosti (ki jih niti ni treba pretirao spodbujat, ampak prej omejit) kot tiste, sibskejse in manj izrazite. Evo, pa sem zabluzila. Skratka umetnost meje in pravega trenutka, ce povzamem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?