Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Večerni "obred" pred spanjem 27.2.2005 21:17:30
|
|
|
|
Pikapolonica
|
Hoj! Ja, zanima me, kako to izgleda pri vas. Pri nas je nekaj časa izvrstno delovalo tole: kopanje ob 20h hranjenje po kopanju (nekoč še dojenje, zadnje čase samo še flaška) spanje do 2h ali celo 3h zjutraj Zdaj pa je vsak dan slabše. Po kopanju Tia neumorno joka in jo moramo dobesedno prositi da kaj poje, saj sovraži položaj v naročju (to pa je najbolj običajen položaj za hranjenje, seveda). Pa še utrujena je tako, da med hranjenjem zaspi in tako seveda ne poje dovolj. Ne vem, očitno delamo nekaj narobe. V vrstnem redu namreč... Kaj pa vem, če bi jo pa hranili pred kopanjem... bi pa to moralo biti vsaj kakšno uro prej, da ji ne bi bilo pri kopanju slabo in potem ko bi zaspala, bi ne zdržala kaj dolgo brez hrane. Dajte, povejte, kako izgledajo večeri pri vas. Aja, Tia je stara tri mesece in pol. LP, Pikapolonica :pika:
|
|
|
|
Večerni "obred" pred spanjem 27.2.2005 21:23:09
|
|
|
|
Jančika_
|
Vasje jé pred kopanjem, sicer bi se drl. Včasih tudi samo 15 min prej, pa ni v doslej niti enkrat bruhnil ali pokazal, da mu kaj ne paše. Potem dobi še joško. Preden je jedel gosto hrano, sem ga prav tako dojila pred kopanjem, recimo kako uro prej, potem pa še vedno tik pred spanjem. Mogoče je zato tako lepo debel:).
|
|
|
|
Večerni "obred" pred spanjem 27.2.2005 21:25:31
|
|
|
|
Kenny
|
Kaj pa če bi vse prestavili na malo bolj zgodnjo uro? Npr. kopanje ob 7 in tako dalje. Izgleda, da je že preutrujena, ko začnete z obredom in jo to še ddatno utrudi!:zmeden:
|
|
|
|
Večerni "obred" pred spanjem 27.2.2005 21:25:45
|
|
|
|
Pupica
|
ja pri najini princeski je bilo isto. Pogruntala sva, da naju je prosila, da bi šla spat.Pomagalo je tole:dala sva jo prej v čebriček okoli 18.30, večerja takoj po kopanju in spat. Sedaj gre vsak dan ob 19.45 spat. Prej je šla pa v čebr ob 19.20, kopanje, večerja, joži in pol je na njem visela tut po 1 uro in pol skupaj. Zaspala je ob 22.00 ali pa mal prej... Čeprav danes so pri nas izredne razmere:(.Je spala od 17h popoldne do 21.00. Zdejle se pa z očijem špilata, jo pa čaka čebr, joži in spat!:sloncek::sloncek::sloncek:razen če mami ne dela načrte brez krčmarja:zmeden::zmeden::zmeden: LP in :love:od Tie za Tio
|
|
|
|
Večerni "obred" pred spanjem 27.2.2005 21:26:31
|
|
|
|
Jančika_
|
Kenny, se strinjam.
|
|
|
|
Večerni "obred" pred spanjem 27.2.2005 21:27:55
|
|
|
|
sena
|
Pozdravljena, Pikapolonica! Mi imamo isto staro bebico (21. 11. 2004) in še nimamo ustaljenega reda. Sicer mi je sedaj dva dni že uspelo, da sem jo spravila ob pol devetih v posteljo in to brez joka. Mislim, da je sedaj ravno na tem, da bo zaspala. Dvakrat sem ji vmes šla dat dudico in lupčka. Mora mi uspet, da zaspi sama, ker bi res že rada vsaj malo časa zase. So pa bili večeri, ko je dolgo dolgo jokala - zvijalo jo je, da je bilo groza. Tako sem že bila utrujena, da več nisem vedela, kaj bi. Zdaj se pa umirja. :) Kopava se ne ravno vsak dan, ko pa se, ne jeva prej, ampak kasneje. Tudi mi sedaj že s pomočjo flaške, ker v budnem stanju sploh več noče pit pri meni. Uspeva mi le v polspanju. Upam, da boš odkrila pravi recept za ajanje. :duda: so namreč različni, pa še skozi različne faze prehajajo. LP
|
|
|
|
Večerni "obred" pred spanjem 27.2.2005 21:31:12
|
|
|
|
puri
|
Jaz ga najprej skopam in oblečem v pižamo, potem mu dam pa za jest in na koncu mal čaja za popit! Potem se pa še mal pocrkljamo in kmalu zaspi:zaspan:
|
|
|
|
Večerni "obred" pred spanjem 27.2.2005 21:44:03
|
|
|
|
puncica
|
Takole je zgledal pri 4 mescih pri nas: ČEZ DAN 1. način (cca. 15 min če je urnk zaspana) - damo gor sankaško polko al pa neko musko s frajtonarco - vzamem tamalo v naročje - skačem po sobi (no plešem lepše rečeno) - zaspi 2. način (cca. uro, ker je vse tako zanimivo a je tiho) - jo dam v kenguruja - pospravljam po bajti - primiru ne smem stat - zaspi 3. način (cca. pol ure, a groza ko se dere ko nora) - dam jo v voziček - gremo na sprehod - mora urnk rukat - popravljam dudo - končn zaspi ZVEČER 1. način (najbolj pogosto) - jo skopamo - damo gor musko (umirjeno, uspavanke al neki podobnega) - zatemnim sobo, no sam ena mala lučka je prižgana - vzamem v naročje - nežno zibam - zaspi 2. način - jo skopamo - damo gor musko (umirjeno, uspavanke al neki podobnega) - zatemnim sobo, no sam ena mala lučka je prižgana - položim v koška (postlca) - jo božam po obraščku, pa rokice ji držim - seveda duda obvezna - z muko zaspi 3. način (če ne gre drugače) - jo skopamo - damo gor musko (umirjeno, uspavanke al neki podobnega) - zatemnim sobo, no sam ena mala lučka je prižgana - jo dam na zakonsko postlo - se uležem zraven - jo dam na prsa - čez 10 min hop duda v usta - mal še pustim, da urnk zaspi - dam v koška Zdaj pri 8,5 mescih pa takole: ČEZ DAN 1. način - jo dam v postlo (zakonsko) se uležem zraven - mal pleza po men - vstrajno jo popralvjam na hrbet in ji dajem dudo noter - po borbi na koncu zaspi 2. način (ko je res že ful zaspana) - jo dam v postlco - jo božam po ličku - drži me za roke in tako zaspi 3. način (če druga ne pali) - posadim jo v voziček - greva na sprehod - eto po 15 min spi, morda že prej ZVEČER - se skopamo - oblečemo v pižamo - naredimo mlekeca v flaško - popije mlekec v naročju - posadimo v postlco - mal pozibamo al pa potolčemo po ritki:)- - eto mala spi Očitno se je zdaj navadla na rutino zvečer in nama zaspi v max. 15 minutah, včasih pa že takoj ko se naje. PONOČI PA JE DRUGA ZGODBA...., ki še ni končana:)-:zaspan:
|
|
|
|
Večerni "obred" pred spanjem 27.2.2005 21:50:06
|
|
|
|
SILVA
|
Pri na szgleda takole: -ob 18h kopanje -ob 18.30 večerja,potem se še malo pocrkljava in poigrava -ob 19h spi ko top Potem se včasih zbudi že po eni uri za še malo crkljanja,pa potem ob 2h,da ga prestavim k nama in malo pije,najprej pa boljš da ne govorim.
|
|
|
|
Večerni "obred" pred spanjem 27.2.2005 22:09:53
|
|
|
|
tia&silvija
|
Mislim, da morate definitivno uro "obreda" prestaviti na zgodnejšo uro. Mi smo imeli iste izkušnje, sedaj pa kopanje ob 18. uri, potem na prevajalni mizi božanje, oljčkanje, pojkanje (petje) uspavank (kar jih mami pozna), oblačenje pižamice. Nato greva skupaj naredit mlekeca (150ml + 2 merici riževe kašice). Popapcamo, vtaknemo v usta dudo, dvakrat za gugamo v naročju in že spi, položimo v posteljco in spanje do 8. zjutraj. Stari smo 4m. Torej mi zaspimo že ob cca 19. uri tako, da imata mami in ati čas za sebe in seveda pospravljanje stanovanja, likanje od 19. ure dalje. Se nama je v začetku kar mal hecn zdel, da imamo tolk časa! Res imamo doma 9nebesa in upamo, da bo trajalo! Mislim, da je pa pomembno tudi to da jo ob cca 16. ure do kopanja (ob 18. uri) fino utrudimo (igranje, petje, telovadba, žgačkanje, sprehodi,itd). Popoldne naša spi od cca 14. ure do 16. ure. Upam, da bo vaša Tia tudi tako pridna pri spanju kot naša Tia. LP, S&T
|
|
|
|
Večerni "obred" pred spanjem 27.2.2005 22:11:30
|
|
|
|
Pia73
|
Jaz tudi mislim, da bi bilo pametno malo prej začeti z obredom. Pa srečno,... :rozica:
|
|
|
|
Večerni "obred" pred spanjem 28.2.2005 10:23:14
|
|
|
|
PIAF
|
Se strinjam z ostalimi prehodnicami - obred prestavi za kakšno uro prej! Pa če se noče dojiti na rokah, probaj v ležečem položaju. Midva se tako dojiva že od vsega začetka (razen na terenu). Mi še uvajamo ritual in spanje v svoji posteljici. Včeraj je bil tretji dan enournoega joka pred spanjem. Bomo videli, kdo bo bolj trmast?!
|
|
|
|
Večerni "obred" pred spanjem 28.2.2005 10:26:02
|
|
|
|
lin
|
M;i imamo okoli 19 večerja gres ali ...... pol okoli 20 je kopanje pom kopanju se oblečemo in flaška,Lin tudi nemara biti v naročju tako da ji na kauču dvignem malo vzglavje in jo položimo na povštre v pol sedeči položaj dkler spije in pol v postlo kjer sama zaspi.
|
|
|
|
Večerni "obred" pred spanjem 28.2.2005 12:33:44
|
|
|
|
mamsi
|
Kopaj jo dopoldne, ko se zbudi.
|
|
|
|
Večerni "obred" pred spanjem 28.2.2005 13:26:49
|
|
|
|
Pikapolonica
|
Hvala vsem za nasvete! Bomo probali zaenkrat res samo za kakšno uro nazaj prestaviti celo zadevo. Bomo pač malo prej zjutraj vstajali... :zaspan: Dopoldne? Joj, raje ne, ko jo pa oči tako fino zvečer skopa... ;) Pozdravček, Pikapolonica :pika:
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?