|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ta mali zgrize.....rabim nasvet
17.7.2008 19:00:46   
pepa1973
Živjo,
pišem vam zaradi dveh problemčkov in potrebujem nasvet ali pomoč.Imam 1,5 letnega fantička.Zelo bister, zelo aktiven, poudarjam aktivnost je tudi ponoči. No skratka, ne spimo ponoči. Enkrat na noč okoli dveh ali treh se moja štruča zbudi. Seveda mu ponudim dudo in ga poskusim prepričat,da leže nazaj v posteljico, ampak nisem vedno uspešna. Ker je v sobi s starejšim bratcem, pa ne bi rada, da ga prebudi, ga seveda dvignem in položim na našo posteljo. Tam pa ne da miru saj se vrti po postelji. Posledično, jaz in mož ne spiva, saj naju  mali mahne z roko ali nogo tudi po obrazu. On seveda pri tem spi sicer ne trdno. Zjutraj sem pa jaz vsa crknjena in slabe volje, ker mi manjka spanec. Med enim in drugim intervalom spanja se zgodi, da tudi ta starejši sine se zbudi in pride k nama na posteljo. Kar pomeni, da smo vsi štirje na zakonski postelji. Fanj, a neuser posted image user posted image

Drugi nasvet se nanaša na grizenje. Mali grize brez razloga. Ne da bi bi jezen ali pa z igro. Kar tako. Primer:
ko pridem domov, priteče k meni, me objame okog nog. Sprva mislim,da bo samo to naredil ampak predem ga
uspem prijet v naročje že občutim njegove zobke na mojih nogah. Boooliiuser posted image user posted image ! Ker ima že 16 zobkov, mislim, da ne dela tega zaradi  zobkov. Ne grize samo mene. Občutek imam, da grizenje mu lajša bolečino v ustih ampak ne vem katero. Tudi ko ima dudo zgleda(ne vedno), da najraje bi zgrizel tudi plastiko.
Zanima me, kako odreagirate pri takem početju ??? Kregate, ste indiferentne ..... user posted image user posted image user posted image user posted image

Lep pozdrav, pa hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ta mali zgrize.....rabim nasvet
17.7.2008 19:26:13   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: pepa1973
Drugi nasvet se nanaša na grizenje. Mali grize brez razloga. Ne da bi bi jezen ali pa z igro. Kar tako. Primer:
ko pridem domov, priteče k meni, me objame okog nog. Sprva mislim,da bo samo to naredil ampak predem ga
uspem prijet v naročje že občutim njegove zobke na mojih nogah. Boooliiuser posted image user posted image ! Ker ima že 16 zobkov, mislim, da ne dela tega zaradi  zobkov. Ne grize samo mene. Občutek imam, da grizenje mu lajša bolečino v ustih ampak ne vem katero. Tudi ko ima dudo zgleda(ne vedno), da najraje bi zgrizel tudi plastiko.
Zanima me, kako odreagirate pri takem početju ??? Kregate, ste indiferentne ..... user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz svojega malega v takem primeru ignoriram. Stisnem zobe, da tudi auuaa ne zakričim, čeprav zna fino boleti (ugrizne ali ščipa). Sem ugotovila, da ga zabava moj odziv in zato to tako rad počne. Odkar odziva ni, ni več zabavno in je zato prenehal.

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu pepa1973)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.7.2008 20:01:49   
FLASK_A
Morda je tako dobro, kot je napisala Bambina...

Jaz bom pa naredila cel halo, ko(če) me bo prvič ugriznil, da bo vedel, da tega NE SME! Če ne, bo to sigurno probal še pri kom drugem. Drugače ne reagiram tako ostro, ampak grizt pa res ne bo smel, tu bom pa ful huda. Sej otroku je dovolj če glas povzdigneš in mal bolj ostro pogledaš, takoj razumejo, da so naredili napako. Ni potrebnega nič drugega.
Srečno.

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.7.2008 20:08:31   
lojzika
Ko je mene mali grizel sem ga ugriznila nazaj in ga je minilo. Edino to je pomagalouser posted image

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.7.2008 23:09:07   
pikalonca
Joj pepa me imava pa identična otroka. Žal ti pa pomagat ne znam, ker se ukvarjam z istimi problemi kot tiuser posted image .

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.7.2008 9:01:52   
honey
IZVIRNO SPOROČILO: lojzika

Ko je mene mali grizel sem ga ugriznila nazaj in ga je minilo. Edino to je pomagalouser posted image

Enako, tudi pri nas. Dokler me je "pobožal" z zobki, sem ga samo kregala, da to boli. Ko pa me je enkrat ugriznil, da se mi je poznala cela njegova zobna kartoteka na stegnu, sem ga pa v tistem afektu ugriznila nazaj (ne tako močno, ampak dovolj, da je čutil, da boli) in od takrat je bil mir. Pa je bil star takrat dobro leto in pol. Moža pa še vedno (zdaj pri 3 letih) včasih ugrizne, ker se mu pa zdi fino, ker pač zatuli, ker ga boli. Ampak glede na to, da mu nikoli nič ne reče, si lahko to dovoli.

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.7.2008 9:07:29   
NATAŠI
no jaz sem tudi mnenja da ugrizneš nazaj .. tako bo videl da boli in bo prenehal. Naš mali ne grize, ampak občasno kar udari. To da povzdignemo glas ne deluje in se kar smeji .. .je še premali da bi na ton glasu reagiral (vsaj naš)

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.7.2008 9:16:32   
Katjusa
kar se spanja tiče tavečjega prestavite v dnevno al pa v spalnico tamelega pa 2 niči na ignor in bo spal kot top celo noč.... sej tavečji more sam ene 2 noči spati drugje kot da je na počitnicah....
Kar se pa grizenja tiče pa nimam pojma sam vraćala jst nebi ker ga nikol nebi mogla ugriznt če bi ga pa premalo bi pa razumel da je to igra in bi blo še slabše....

(odgovor članu NATAŠI)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.7.2008 9:32:37   
Nika v službi
Naša včasih ugrizne, ko pridem domov in to je pri njej znak veselja. Ja, sliši se skrajno čudno, ampak pri nas to nedvomno drži.

Sicer pa jaz na grizenje striktno odreagiram in ta mala ve, da se to ne sme. Kadar ima tako željo, da bi me ugriznila, jo primem za njene rokice in njeno rokico "tlačim" v njena usta, češ, tukaj imaš, grizi. To je narejeno dokaj lahkotno, v igri, sama se smeje in umika rokice, ker ve, da to boli. Potem odneha.

< Sporočilo je popravil Nika v službi -- 18.7.2008 9:33:00 >

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.7.2008 9:42:28   
lenika
Zadnjič je bila cela debata o tem, ko otrok udari ali ga udarit nazaj in ste bile vse striktno proti, danes bi pa kar vse grizle nazaj.
Jaz sem še vedno za to pa tudi, če sem zaradi tega slaba mati, da se otroku pokaže, da nekaj boli.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.7.2008 11:11:18   
moci
naša tudi grize in nas s tem spravlja ob pamet, sem tudi tu spraševala.

psihologinja nam je rekla, da to mine do tretjega leta in ni zaskrbljujoče.
razen tega, da se noben noče družit z namiuser posted image

knjige kompetenten otrok pa še vedno nisem prebralauser posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.7.2008 17:27:10   
pepa1973
Opažam, da nisem sama s takim problemčkom.
Mogoče bi  mu res morala pokazati kako zgledajo moji zobje ampak vem ker ga poznam on bi to sprejel za igro in bi na veliko še bolj grizel.
Pozabila sem omeniti,da zdravnica mu je diagnosticirala, da ima geografski jezik. V bistvu ima porisan jezik s nekimi fleki (na nekem forumu ringaraje je tudi slika  otrokovega geografskega jezika). Pravi da ga ne boli. Jaz pa sem bolj skeptična. Ponovilo se mu je dvakrat in v teh obdobjih je še bolj tlačil dudo v usta in tudi bolj pogosto grizel. Dali so mi neko tekočino, ki mu je dobesedno omrtvičilo jezik(probala sem, bleek). Nato sem mu dve kapljici propolisa kapnila na jeziček. V trenutku je pljunil ampak zdaj je boljše.

Lahko je tudi to, da ga moti user posted image user posted image user posted image   Dajem si utvare, kajneuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   Grizel bo vseeno.........

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.7.2008 22:10:02   
neli99
uh kera tema. grizenje vsekakor ni sprejemljivo. je pa res pomembno zakaj in kdaj grize in mislim da je od tega odvisno kaj bo delovalo. (ali so zobki, al išče pozornost, al je v igri od veselja ..)

jst grizla nazaj nisem, sem pa vsekakor mu dala glasno vedet da to boli in odstranila sebe al pa njega. ... še raj njega. sej včas je dost da sem ga sam ven iz sobe postavla ... je vedno prišel nazaj ves skesan in razlagal da se ne sme grizt.

naš grize ko ga matrajo zobki. zato sem mu pol začela govort kaj sme in kaj ne sme grizt in povem vam, da zdaj res še zelo redko ugrizne mene, je pa njegov bogi kuža ves pogrižen tiste dni ko ga res srbijo zobki ki rasejo.

pa joj ti psihologi: sej bo minilo tja do 3.jega leta user posted image user posted image user posted image  ... ta je najbolj butasta.

kot bi rekla: jst sem noseča, me križ fuul boli ... gospa sej bo minlo, ko bote rodila ... user posted image user posted image user posted image  ...

moj avto neki čudn nagaja ... gospa sej bo minilo ko bo enkrat res crknu ...user posted image user posted image user posted image

miličnik, tale možakar me zasleduje ... gospa sej bo minilo ko bote domov prišla ...user posted image user posted image user posted image

... sej bom nehala. user posted image user posted image user posted image  ... sam takele psihologe bi pa res poslala še v kako šolo ... mečejo grdo luč na stroko.

(odgovor članu pepa1973)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.7.2008 23:26:17   
trdozimc
Glede spanja ti je že ena predlagala, da enega preselite, in se strinjam. Mali ve, da ga boš vzela k sebi, spi pa pač nemirno, kot po mojem vsi otroci. Mi smo oba že kdaj poskusili imeti v najini postelji, pa je bilo vedno isto in nemogoče. Če si preselitve ne moreš privoščit pač vztrajaj par noči in ga ne jemlji k sebi, pa čeprav na račun tega, da se še večji zbudi. Mogoče bo potem mir.

Glede grizenja, je pa reakcija in potem uspeh najbrž res odvisen od vzroka grizenja. Naš mali je iz lubčkanja z odprtimi usti prešel na grizenje. Se je tako stisnil k tebi in ti pripopal lubčka, potem pa še iz same sile vgriznil. Ravno pri eni taki starosti. Jaz sem mu vsakič znova zelo strogo in resno  povedala, da to zelo boli in se tega ne dela. Potem sva pihala in je nehal - tudi drugih ne grize, razen svojega atija - no, saj o moških in njihovi vzgoji pa raje ne bi.user posted image

(odgovor članu neli99)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?