|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mame dvomesecnikov in malo vec
26.2.2005 22:12:25   
kepa*
Hja, zgleda, da imam nocoj mal vec casa, pa tezim tu na forumu:ups:
Zanima me, koliko nas je kaj tukaj, ki smo rodile recimo decembra, torej imamo bejbije stare dva meseca.
Ce se vam da, napisite od kod ste.
Kaj ze zmorejo vasi bejbiji? Kdaj so se vam prvic nasmejali, koliko pojejo, koliko so tezki,in podobne zadeve...
Zelo sem radovedna.;)

Bom tud jaz napisala, a sem se prehitro pohvalila, me ze mali klice.
Neposredna povezava do sporočila: 1
26.2.2005 22:26:28   
Urška*
Ojla!

Rodila sem 14.12.04. Sem pa iz Maribora.
Tisti zavestni nasmeh, je bil nekje pri enem mesecu....se mi zdi. Ja točno, prvič se je nasmejal zdravnici v posvetovalnici.:( Se je med spanjem zelo smejal ali pa ko je bil še napol pri sebi.:)-
Jaz še sicer dojim, vendar samo ponoči. Mali noče zize čez dan pa da se na glavo postaviš. Tako da se dojimo pač samo ponoči.:(( No drugače pa poje tam nekje 120 m, zdaj že tudi 150. Kako kdaj. Včasih jema na dve uri, včasih na tri, redkokdaj pa se zgodi, da je naslednji obrok čez 4 ure.
Koliko je zdaj težki, ne vem ker imam naslednji teden komaj posvetovalnico. Pri 1,5 mesecu pa je bil 4220 težki in 52,5 velik.
Drugače pa že na veliko cuca prst inz veseljem tišči rokice v usta. Tu pa tam mi že kaj pove...:)- Zelo rad "govori" bbbbb.:)-

Uživajte in LP:)

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.2.2005 22:37:47   
Pinja
Ja mam tud jst že dva dni zvečer mal več časa :bravo:!

Rodila sem 25.12. v Lj., :roza: Tajo 3840g, 52cm. Sva bile 24.2. v posvetovalnici in ima 5870g in 57cm :love:!

Kdaj se mi je prvič nasmejala sploh ne vem :ups:, je pa že kar neki časa nazaj. Zdej se ful reži, sploh ko jo previjam.

Kolk poje iz jošk sicer ne vem, ker nimam števca :)-, ampak sem ji tri dni zvečer dodajala Aptamil in sem ji nardila 130ml, pa je pojedla 120ml.

Zaenkrat znamo kravice past :bravo:, pa iz boka na hrbet skobacat v spanju :grrr:, fino bruhat :)-, glavico za mamico obračat :love:, pa posluša tud že ful. Sej ne vem, mogoče sem kaj pozabila, aja, med previjanjem pokrči nogice, se upre ob podlago in dvigne ritko!

Čez dan nič ne spi :((, tud če je čist v komi, je vse preveč zanimivo.

Mogoče čez kak dan še kaj dodam 9nebesa!

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.2.2005 22:42:43   
Spark
Pozdravljena!

Naša bejbika Ema je stara 11 tednov. Rojena je 11.12.2004, 3645g in 53 cm.
Smo iz Ljubljane- Vič.
Je zelo pridkana punčka. 10.febr. smo bili v posvetovalnici in takrat je bila težka 5440 g in 60 cm velika. Zdaj se mi zdi da je težka ~6kg (nimam digitalne tehtnice). Spat hodimo ob ~9-ih.Ponoči se zbudi enkrat, pa še takrat najde svojo rokico, in jo skuša celo stlačiti v usta. Dojimo se na približno 2,5 do 3 ure.
Rada se kopa. Zdi se mi da je ugotovila, da če v vodi brca, vse šprica.
Smejala se je že po 10 dnevih( no ja, takrat v spanju).
Rada posluša, če se kdo z njo pogovarja, in vse zgleda kod da bi rada nazaj odgovorila.
Očka jo prav obožuje pa skos bi jo pestvau.

No ja, jaz sem tudi radovedna, pa čakam vaše odgovore.

Lp:metulj:

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.2.2005 22:46:49   
kepa*
Ok, se jaz. ;)
Nas Gasper se je rodil 20.12. v SG-ju s CR, teza 1970g in 44,5 cm. Je nedonosencek in zahirancek. Zdaj imava ze cele 4 kg.:bravo: V sredo greva v razvojno ambulanto, ker ga bodo zaradi stevilnih rizicnih dejavnikov bolj pdrobno spremljali.
Je pa pravi srcek:love:, ki kak dan kar precej spi, vcasih pa cel dan ne:zmeden:.
Je pa bolj slabo. Za njega je pravi podvig, ce poje 90 ml. Zelo se upira in joce.:(( Hranim ga s svojim mlekom, ki si ga izbrizgavam in z aptamilom, ce mojega zmanjka.
Se pa se zelo zanima za svet okoli sebe, rad je pokonci naslonjen na mojo ramo in je cist nor na zavese.8)
Poslusa in opazuje obraze, gleda igrace in rad se gleda v ogledalu. Nekaj casa ze udarja po igracah na did. stojalu.
Zavestno se se ne smeji zelo dolgo, to pa verjetn zato, ker je nedonosencek, a ko se mi je zavesno prvic nasmejal, sem bila v 9nebesa9nebesa9nebesa.

Aja, pa da ne pozabim, smo iz okolice Velenja.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.2.2005 23:27:51   
NIN@
Naš bambino Bor pa je rojen tudi lani 28.12.2004 planiran pa je bil 18.01.2005! NIč hudega je bilo super! Tehtal je 3.380 kg v dolžino pa meril 50 cm, v bolnici shujšal na 3.130 kg:)-
Zdaj ga pa tehtamo kar doma ker imamo posvetovalnico šele v 3 mesecu, tehta 5.300 v dolg pa je 58 cm. jaz mislim da dovolj na teži pridobiva. Za enkrat se še polno dojiva . Smajet se je začel pa pri 7 tednih, najbolj dobre volje je kadar čofota v vodi in brca na kopnem. Čez dan prespi kakih 5 ur, ponoč pa se dojiva 2x. Najrajši je v avtu in vozičku ( samo da se mu ritka tressseeee)Ovčke pase samo spočit, drugače mu ne rata. Zelo je radoveden:bravo:

Smo iz Sav.Doline

lp
nin@

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.2.2005 23:43:12   
Skabi
Še en Gašper! Naš se je rodil 13.12. v Celju. Imel je 3750 in 51 cm. 11. februarja je tehtal 5700 in dolg 60,5. Tehal bi še več, vendar je imel bronhiolitis in sva bila 8 dni v bolnici. Takrat ni nič pridobival na teži.
Zaenkreat ga samo dojim, zadnje dneve bolj pogosto. Upam, da je to tisti poskok v rasti, ne pa znak, da mi mleka zmanjkuje.:( Dojiva se približno na 2-3 ure, ponoči tudi.
Okrog 4 zjutraj ga ponavadi začnejo mučiti krči.
Prvič se mi je zavestno nasmejal pri petih tednih. Takrat se je začel tudi pogovarjati. Zdaj zna že vriskati in se naglas smejati. In zelo glasno jokati - sploh ko postane lačen in ni zize takoj v ustih.
V zibki se z boka obrne na hrbet. Ko je buden, pa zavzeto trenira obračanje s hrbta na bok. Čisto malo še manjka, da mu bo uspelo.:bravo: Ko leži na hrbtu, za trenutek dvigne glavico. Na trebuhu pa že nekaj časa pase kravice na komolcih. To menda še ne bi smel in greva čez 14 dni v razvojno amulanto - zaradi zvijanja nazaj, morebitne naglušnosti in ker desno rokco manj uporablja (pri porodu se mu je poškodovala). Zelo rad opazuje vse okoli sebe in včasih raje gleda okrog kakor, da bi jedel.
Zadnje dneve noče spati, če ni nikogar zraven.:(
Kadar njegov bratec joka, tudi sam začne nabirati in potem imamo veselico.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.2.2005 23:44:57   
Skabi
Pozabila sem, da noče dude, v usta tišči rokice in danes se je začel na veliko sliniti in delati mehurček.

Nehat pa ne znam, a ne?

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.2.2005 0:04:57   
Magi*
Naša Zarja je na svet pokukala 18.12.2004 (namesto4.01.2005). Atija je malo presenetila (se je ravno vrnil s službene prednovoletne zabave, pa smo šibali v porodnišnico), mami pa je točno vedela, da se bo zgodilo ta dan:) 3750g in 52cm. smo iz LJ.

23.februarja (v posvetovalnici) smo namerili 5850g in 58cm. Prvi nasmehi so bili bolj v spanju in polsnu, pravo režanje pa nekje okoli 7 tedna. Kravice smo se že navadili pasti, zdaj je jezna, ker ji ne rata preko boka se prevernit. malo se matra in potem se zjoče. z rokicami bobna po igračkah, tudi zagrabi jih že, vendar bolj naključno. drugače so pa zakon rokice, ki jih ogleduje, sesa, se praska... najljubša igrača je pojoča ribica. ta jo vedno spravi v dobro voljo. najljubša pesmica pa je "en hud pesjan je živu". ko ji mami to zapoje, se prične smejati tudi če je že ful tečna.

koliko poje nimam pojma, ker jo polno dojim. glede na to, da je kar krepka punca, pa najbrž ne malo. dojim jo na cca 3 ure, kopamo se vsak dan med 7. in 8. uro, potem še hranjenje in spanje do 5. ali 6.
drugače pa ne prenese več, da bi jo ujčkali v ležečem položaju. ne, ona hoče imeti vse pod kontrolo (kot mamica) - na rami, da lahko opazuje. izredno uživa, ko ji kaj razlagamo. ko je pa slabe volje, jo najhitreje pomiri mamina joška. dude noče niti videt.

evo, tolk od mene. za enkrat.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.2.2005 7:25:05   
daša
Ej, Pinja tvoj je pa ravno eno leto mlajši od mojega (zdaj že razbojnika). Tudi nas je predlanskim (2003) presenetil Božiček, čeprav naj bi se rodili šele po novem letu.

Samo toliko, čao pa lepo se imejte, eno leto tako hitro mine, uživaj zdaj ko si doma, se prav z nostalgijo spominjam lanskega februarja.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.2.2005 9:49:40   
tiha
Da še midve s Tio pristaviva svoj lonček.

Moja pikica je tudi prišla na svet 18.12. (rok sem imela 7.1.). Ker se ji je malo slabše godilo v trebuhu, sva bili naročeni na indukcijo poroda, potem se je pa kar sama odločila, da pokuka ven.
Porodna teža je bila 2910, velika je bila pa 48 cm.
Zdaj tehta 4500 in je velika 55.
Se dojiva in Tia bi najrajši visela na joški cel ljubi dan. Včasih se ji uspa prevaliti s trebuha na hrbet, veliko se smeji in veliko čeblja, najraje se pogovarja s svojo sestrico in bratcem.

Malo so jo dajali krčki, ampak odkar jaz ne pijem mleka je veliko bolje. Pa dvakrat na dan ji masiram trebušček z Bubchenovim Aroma oljem proti vetrovom.
Ta masaža je odlična.

Kopava se v čebričku skoraj vsak večer malo pred osmo uro. V vodi neizmerno uživa, ko jo vzamem ven, je pa hudo ;).

Veliko se sprehajava, drugače se pa obiskov in potepanja po kakšnih šoping centrih izogibamo zaradi viroz.

Kako spimo?
Zaspi okrog 22.ure in spi do 3 ali 4-ih, malo poje in spi do sedmih. Včasih spi od 23. do 6-ih brez prebujanja. Kje spimo? Ja, pri mamici, seveda 9nebesa, njena posteljica je samo za čez dan, da gleda medvedke, ko mora mamica kaj postoriti.

Lepo se imejte in čuvajte vaše :angel:

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.2.2005 13:41:55   
urši*
rodila sem 18.12 2004, v Mariboru. sem iz Slovenj Gradca. svet nam je polepšal mali :duda:Luka.
prvič se mi je nasmejal , ko je bil star ene 3 tedne. sam to je bil tak bolj bogi nasmeh.:)-zdaj se pa že lepo smeji na vsa usta , včasih mu rata, da že kak glasek spusti ob tem. drgač pa tud že kr dost gruli, kak dan več, drugi dan pa manj. čes dan še dosti spi, razen kadar je polna luna, revček ne more spat:(( in je bil pred dvema dnevoma od tega že čist avt!!
hranim ga z adaptiranim mlekom Novalac ac1 - proti krčem!ima pa probleme z kakanjem - gre bolj trdo ven!!!!
to je naš mali sonček:love:
lp, pa lepo cartanje vsem mamicam in njihovim:duda:

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.2.2005 16:02:47   
Anonimen
še jaz
rodila sem 16.12.2004(rok sem imela 24.12.2004) na Jesenicah, drugače pa sem iz okolice Jesenic
ob rojstvu je bila težka 3320 g in 54 cm velika.

naša mala Maša je zelo pridna in vedno dobre volje- čez dan spi približno 4 ure, zvečer gre spat od 9 do 10h in spi do 5-6 ure zutraj.
hranim jo malo z Aptamilom, ostalo pa z mojim mlekom- ga črpam ven.

lp

(odgovor članu kepa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
27.2.2005 19:53:31   
Anonimen
Naš Gabriel je rojen 20.12 z 3520g in 52 cm. Zdaj pa ima 6400g in 63 cm. Ker skoraj nimam več mleka, ga dobiva po flaški, izprazni pa okoli 900 ml na dan.

Smeji se nekje od 7 tedna dalje, pred drugim mesecem pa zraven tudi nekoliko pogrkava, vendar to verjetno še ni pravi glasen smeh. Kravice je pasel že okoli meseca in pol, zdaj pa glavo s težavo dvigne pokonci, ker je verjetno za šibke rokice pretežka. Se pa, ko je na hrbtu, odrine z nogami tako, da dvigne ritko v zrak.

Spi zelo malo, podnevi skoraj nič - nekajkrat po deset, pet minut. Vsak večer pa zaspi s temo (okoli 18.30) in potem spi do polnoči, enih. Poje in spi do treh, štirih zjutraj. Potem pa konec s spanjem.

(odgovor članu kepa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
28.2.2005 12:51:29   
Taj
Hej,:rozica:

Nas mali Lan je prikukal na svet 12.12.04 v Lj., težak 3240 g in dolg 52 cm. Sedaj ima cca 5700g in je dolg 61 cm. Se dojiva, k temu pa dodajava se umetno mleko 2x na dan.Pri meni poje kolikor pač je, tam okoli 120 ml na vsake 2 uri, zjutraj in zvecer zmaže pa še po 200-250ml po flaški:metulj:, je kar "orng" jedec.Smeji se že kak mesec, sedaj se že precej pogovarjamo, tudi vriskamo sem ter tja in imamo že zelo diferenciirane zvoke za svoje potrebe. Spimo od 23h do 5h (po tistem velikem obroku), čez dan pa komaj kako uro, včasih dve:duda:. Pasemo kravice:sloncek:, obračamo se iz boka na hrbet in dvigujemo glavico proti nebu, kadar se nam da.Zelo radi se kopamo:racka: in nosimo naokoli, zaspimo še najraje na prsih9nebesa, v posteljici pa samo takrat, ko smo že zares pri koncu z močmi:kava:.

pozdravček sovrstnikom:duda::bravo::)

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.2.2005 16:42:11   
BONI*
Ker Luka trenutno spi, naj se predstavim še jaz.

Sem iz Ljubljane, stara sem 28let, koruznica

Luka se je rodil 12.12.2004 ob 22:48. Ob rojstvu je tehtal 4000g, meril 52cm, obseg glavice 37 cm

No in sedaj se je zbudil, zato nadaljujem kasneje...

ko smo bili 9.2.05 pri pediatrinji, je meril 57cm in tehtal 5560g, danes pa jih ima že nekaj čez 6kg (tehtanje na domači tehtnici)

In kaj znamo: veliko se smejimo potihem in na glas, veliko se pogovarjamo, malo kregamo (jokamo),
Luka se zan obrniti iz trebuha na hrbet in kar je še lažje, iz boka na hrbet, zelo rad ima, kadar ga potegnem za rokice in se vsede (seveda ne sedi sam), v banjici čofota da šprica na vse strani, kravice pase, prstke cuza, glavico obrača,
Zvečer sam zaspi v posteljici-seveda z malo joka, dudico in uspavanko na baby phonu, pa mami ali oči ga morata pridet malo pogledat in po ličku pobožat. Luki je uspelo že parkrat prespati celo noč, sicer pa se zbuja 1x na noč za jest in nato pridno nazaj zaspi. Ker pa je rana ura zlata ura, smo ponavadi že ob 7h pokonc:(

Pridno se dojimo, pridno lulamo in kakamo,
Luka je zelo rad nagec in ful sovraži oblačenje

Zelo rad se igra v svoji stajci pod igralnim mostom (zdrži tudi 1/2 ure sam), rad sedi v svojem prestolu (ležalnik), rad sodeluje v debatah nas odraslih

Veliko hodimo na sprehode

Drugega se pa sedaj ne spomnim

Moram pa povedati še to, da je pravi mali:angel:,mamin:love: in da je nasplošno zelooo priden:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

Lp, Boni

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.2.2005 16:58:12   
Pika10
Moj se je rodil pa 8.12.Priden fantek. Če ne bi imel krčkov, sploh ne bi vedela da ga imam.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?