|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nega ali bolniška?
15.7.2008 14:40:06   
Dejča
Pri nas doma je 3/4 družine bolne user posted image  - ta mali imata koze, jaz angino, da komaj požiram. Zanima me, kaj se mi bolj splača vzeti - bolniško zase ali nego za user posted image ?
Hvala za pomoč.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nega ali bolniška?
15.7.2008 14:43:10   
CIPRESA
Bolniška zate je 80%, nega za otroka pa je 100% in še refundirana s strani države 100%.

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.7.2008 14:44:41   
sazi
Tebi osebno se najbolj splača vzeti bolniško zase, za delodajalca pa je neprimerno ceneje, če vzameš nego (zdaj, ne vem, v kakšnem razmerju si). Jaz v prejšnji službi sploh ne bi razmišljala in bi vzela bolniško zase, v tej pa definitivno nego za otroke.
A variante, da nego za otroke vzame mož, ti pa še bolniško zase pa ni? To bi bila optimalna varianta.

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.7.2008 14:46:06   
sazi
Bolniška zate je 80%, nega za otroka pa je 100% in še refundirana s strani države 100%.

No, tole pa ne drži. Bolniška je minimalno 80% (odvisno od podjetja) trenutne plače, nega za otroka je pa 80% povprečja preteklega leta - kar zna biti, če se ti je plača v tem času kaj povečala precejšnja razlika.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.7.2008 14:50:13   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: CIPRESA

Nega ni 100% ampak 80% od osnove.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.7.2008 17:55:44   
katjes
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Ampak, a ni bolniška povrnjena 90%, nega otroka pa 80%.
Vseeno, se ti bolj splača uveljavljati bolniško zase!

You got to let go of the stuff from past - because it just doesn"t matter! The only thing that matters is what you choose to be now!

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.7.2008 20:07:24   
CIPRESA
Dejča oprosti sedajle sem šele videla da sprašuješ kot zaposlena in ne samozaposlena.
Če si zaposlena v firmi kjer nekdo drug plačuje tvoje prispevke pa  je res tako kot so me popravile punce.
Jaz sem mislila da sprašuješ kot samozaposlena ali da imaš s.p.,  takrat sem mislila da imaš 100% vse povrnjeno za dneve odsotnosti v primeru  nege otroka  -  takrat se ti bolj splača nega.

< Sporočilo je popravil CIPRESA -- 15.7.2008 20:13:02 >

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu katjes)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.7.2008 20:08:44   
CIPRESA
IZVIRNO SPOROČILO: katjes

IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Vseeno, se ti bolj splača uveljavljati bolniško zase!

Ja res je,  če si zaposlen v nekem podjetju se ti res bolj splača - nisem dobro prebrala user posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu katjes)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.7.2008 21:22:36   
sazi

Ne povsod - minimalno je 80% tudi za bolniško, je pa res, da večinoma dobimo 90%.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.7.2008 7:52:51   
Nika v službi
Kot je rekla sazi, optimalno je, da vzameš bolniško zase in mož nego za otroka.
Vsekakor pa je najbolj ugodna bolniška zase.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.7.2008 14:51:36   
CIPRESA
IZVIRNO SPOROČILO: sazi

Ne povsod - minimalno je 80% tudi za bolniško, je pa res, da večinoma dobimo 90%.

Sazi a ni  to točno določeno glede na vrsto  boleznine (bolezen, poškodbe izven dela,....) Za vsako vrsto so točno določeni procentiuser posted image Ali lahko delodajalec obračuna višji procent kot je minimalno določeni?

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.7.2008 15:17:36   
sazi
Ali lahko delodajalec obračuna višji procent kot je minimalno določeni?

Če je delodajalec radodaren, ti vedno lahko da več. Določeni so minimumi. Pri mojem možu npr. žal dobijo res samo 80%, pa sem brskala po zakonih uredbah, kolektivnih pogodbah in ugotovila, da tako pač je, da mu ne dajo premalo - v prejšnji službi je dobil 90%, sicer pa k sreči ni skoraj nič bolanuser posted image

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

Katero ime vam je bolj všeč?
tiamia

Aljaž (49%)

Anej (34%)

Tjan (16%)

Število vseh glasov: 310

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!