Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
zakaj niso odgovori vseh ginekologo enaki? 13.7.2008 15:45:56
|
|
|
|
loveforever
|
pozdravljene, prebiram forume od vseh možnih spletnih strani in kaj opažam? trenutno sem gledala poteke po abraziji in me full moti da so vsi odgovori od razlićnioh g različni: naprimer: 1. SPOLNI ODNOSI PO ABRAZIJI - " s spolnimi odnosi počakati 2 tedna,.... -" s spolnimi odnosi počakati 1 mesec -" s spolnimi odnosi lahko začnete takoj ko nehate krvaveti in se vam konča izcedek -"in navsezadnje " abrazija je malo hujša menstruacija ki traja par dni in ko se dobro počutiš lahko začneš z spolnimi odnosi, kopanjem itd... 2. KDAJ PRVI PREGLED PO ABRAZIJI: -" takoj po prvi menstruaciji -" 2-3 tedne po abraziji -" odvisno od počutja -"po dogovoru z ginekologom ( če je potrebno) 3. KOLIKO DNI POČIVATI? -" nekateri počitka ne potrebujejo saj je abrazija majhen postopek, zato priporočajo kakšen dan - " dva do tri dni strogega počitka brez fizičnega napora 4. PO KOLIKEM ČASU ZANOSITI? -" takoj po 1 menstruaciji _" takoj po 2 m....... po 3 menstruaciji zdaj mi pa nekaj povejte! meni se sam poseg ne zdi igračka res sama nisem krvavela nič od prihoda iz bolnice, tudi me ni nič bolelo nič matralo, pa sem kljub temu počivala par dni. sam zd pa se čudim ko prebiram kako lahko imajo g take različne odgovore. ena je napisala da je tri dni po abraziji lahko po posvetu z g normalno sexala, druga ima pa prepoved 1 mesec?!?! mislim a mi lahko katera razloži. meni je to isto kot da bi zdravnik enemu ki je operiran na trebuhu reku jutr lahk paže na glavo v vodo skačeš, drugemu pa da mora 2 meseca počivat. No in ko sem klicala g da bi se naročila na pregled ( na listu piše od 2-3 tedne po abraziji) je rekla da kam se mi tako mudi, da to ni tak hud poseg da bi takoj na pregled mogla prit in da lahko grem normalno pred pregledom na morje, spolne odnose pa takoj po prenehanju krvavitve, če se dobro počutiš!! koga naj poslušam, kdo ima prav? ne zamerute ker vam v tem deževnem dnevu tako težeim ampak nekomu moram kaj potožiti. sj zatop ste pa ve z mano a ne'
< Sporočilo je popravil loveforever -- 13.7.2008 15:46:40 >
|
|
|
|
RE: zakaj niso odgovori vseh ginekologo enaki? 13.7.2008 18:13:49
|
|
|
|
divans1
|
Na pregled greš recimo ko nehaš krvavet oz prej, da vidijo, če se je vse sčistilo. Glede spolnih odnosov se ne obremenjuj tako. Ko boš nehala krvavet, lahko sexaš, počakaj 1 mesec pol pa že lahko spet probata. Preverjeno. Nč ne bo narobe!!!!! Vse bo ok.
|
|
|
|
RE: zakaj niso odgovori vseh ginekologo enaki? 13.7.2008 19:20:12
|
|
|
|
Fargesia
|
loveforever, tole si pa dobro skup nabrala...mene tud to ful bega... pa tale krvavite po abraziji...jaz nič ne krvavim in tudi nimam več izcedka pa je od moje abrazije minilo komaj 2 dni.
|
|
RE: zakaj niso odgovori vseh ginekologo enaki? 13.7.2008 19:21:37
|
|
|
|
Fargesia
|
IZVIRNO SPOROČILO: divans1 Na pregled greš recimo ko nehaš krvavet oz prej, da vidijo, če se je vse sčistilo. Glede spolnih odnosov se ne obremenjuj tako. Ko boš nehala krvavet, lahko sexaš, počakaj 1 mesec pol pa že lahko spet probata. Preverjeno. Nč ne bo narobe!!!!! Vse bo ok. sem svojega G vprašala kaj bi bilo če bi zanosila v treh 3 mesecih ko on pravi da ne bi smela...pa je rekel da obstaja verjetnost da bi se mi enkao ponovilo...se pravi da se plodek ne bi ravijal...ampak to se mi lahko ponovi tudi po čakanju 3M...a ni tako?
|
|
RE: zakaj niso odgovori vseh ginekologo enaki? 13.7.2008 19:25:58
|
|
|
|
divans1
|
Točno tako!!1 To pa nikoli ne veš, tko da probat ni greh...
|
|
|
|
RE: zakaj niso odgovori vseh ginekologo enaki? 13.7.2008 19:44:30
|
|
|
|
Fargesia
|
midva bova počakala prvo M, potem bova pa videla kako bova...v nov postopek bom šla pa šele po 3 M...to itak odloča G in jje rekel da preden minejo 3 M moram prit k njemu da se za stimulacijo spet zmeniva...
|
|
RE: zakaj niso odgovori vseh ginekologo enaki? 13.7.2008 21:58:54
|
|
|
|
Naja30
|
Ja, tako je na vseh področjih, nihče si ni enoten. Žalostno, res. Mislim pa, da če malo po pameti delaš in poslušaš svoje telo, si naredila veliko. Meni so rekli, da moram počivat nekaj dni in sem. Na prvi pregled me je naročila 3t po abraziji. Za zanositev mi je G rekla, da lahko po 1.M začneva delat na tem. Predvsem glede pregleda se ne strinjam, da je treba čakat dolgo časa. Ker to je le poseg v telo in je treba pogledat, ali je dobro opravljeno.
|
|
|
|
RE: zakaj niso odgovori vseh ginekologo enaki? 13.7.2008 23:15:27
|
|
|
|
*Junona*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naja3 Ja, tako je na vseh področjih, nihče si ni enoten. Žalostno, res. Mislim pa, da če malo po pameti delaš in poslušaš svoje telo, si naredila veliko. Meni so rekli, da moram počivat nekaj dni in sem. Na prvi pregled me je naročila 3t po abraziji. Za zanositev mi je G rekla, da lahko po 1.M začneva delat na tem. Predvsem glede pregleda se ne strinjam, da je treba čakat dolgo časa. Ker to je le poseg v telo in je treba pogledat, ali je dobro opravljeno. Se strinjam z vsem napisanim.
|
|
RE: zakaj niso odgovori vseh ginekologo enaki? 13.7.2008 23:17:40
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: loveforever koga naj poslušam, kdo ima prav? Svoje telo. Ono ima najbolj prav. Nasveti zdravstvenega osebja so povprecja, priblizki....tocke za orientacijo. Kako reagira tvoje telo, bos vedela najbolj sama. Poslusaj ga.
|
|
|
|
RE: zakaj niso odgovori vseh ginekologo enaki? 14.7.2008 13:12:17
|
|
|
|
VITA74
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: loveforever koga naj poslušam, kdo ima prav? Svoje telo. Ono ima najbolj prav. Nasveti zdravstvenega osebja so povprecja, priblizki....tocke za orientacijo. Kako reagira tvoje telo, bos vedela najbolj sama. Poslusaj ga. se strinjam, najbolje veš sama. Zdr ti dajo smernice, ostalo je na nas. Jaz sem počivala toliko kot sem potrebovala, na pregled sem šla takoj po prvi M, da je pogledala če je vse bp, ponovna zanositev pa... srečno
|
|
RE: zakaj niso odgovori vseh ginekologo enaki? 14.7.2008 18:49:59
|
|
|
|
TETIKA
|
Loveforever, kar si napisala je čista resnica. Tudi sama sem zbegana. Na ultrazvoku po SS v bolnišnici ( konec 9 tedna brez abrazije )mi je zdravnik omenil gubo na maternici. V odpustnem pismu tega ni napisal. Danes sem bila pri ginekologinji, ji to omenila, pa je rekla, da če bi dr kaj videl bi to zapisal v odpustnici. Potem me je milostno naročila na ultrazvok nekje v septembru, do takrat pa nebi smela zanosit. In kaj, če se slučajno zgoi da zanosim? Meni vse skupaj predstavlja kar neko psihično obremenitev.
|
|
|
|
RE: zakaj niso odgovori vseh ginekologo enaki? 14.7.2008 22:47:54
|
|
|
|
Fargesia
|
IZVIRNO SPOROČILO: TETIKA Loveforever, kar si napisala je čista resnica. Tudi sama sem zbegana. Na ultrazvoku po SS v bolnišnici ( konec 9 tedna brez abrazije )mi je zdravnik omenil gubo na maternici. V odpustnem pismu tega ni napisal. Danes sem bila pri ginekologinji, ji to omenila, pa je rekla, da če bi dr kaj videl bi to zapisal v odpustnici. Potem me je milostno naročila na ultrazvok nekje v septembru, do takrat pa nebi smela zanosit. In kaj, če se slučajno zgoi da zanosim? Meni vse skupaj predstavlja kar neko psihično obremenitev. Tetika, men tudi...želimo si nosečnosti, potem pa kao NE SMEMO toliko in toliko časa zanositi...
|
|
RE: zakaj niso odgovori vseh ginekologo enaki? 15.7.2008 10:35:03
|
|
|
|
Mariana
|
Živjo punce, evo, kar ne morem se posloviti od foruma, čeprav moje pikice ni več. Kot sem zasledila smo v isti godli. Ampak povem vam- enkrat uspe tudi nam. Meni se je to zgodilo že drugič. Odmrtje ploda v 10t, prej pa vse o.k. Ali poznate kakšne vzroke za to? Vem, da so lahko kromosomske napake. Čakam izvide genetike. Kako dolgo to traja? Leta 2005 sem jih dobila v 10 dneh. Lep pozdravček.
|
|
|
|
RE: zakaj niso odgovori vseh ginekologo enaki? 16.7.2008 21:58:43
|
|
|
|
Naja30
|
Mariana, tudi meni se je prvič zgodilo to, da je v 10t plod odmru. Tudi jaz sem iskala vzroke in odgovore na svoj zakaj. Vsi so mi rekli, da se je to pač moralo zgoditi. Da narava poskrbi za to. Ker nekaj naj ne bi bilo v redu. Seveda točnega odgovora nisem nikoli izvedela, ker ploda niso pregledali (to naredijo šele ko se ti to ponavlja). Sprejela sem, kar se je zgodilo in z možem sva planirala naprej otročka. Kar hitro se nama je izpolnila želja in nosečnost smo lepo pripeljali do konca. Ko boš dobila izvide, jih preglej, potem pa daj to na stran in se posveti nadaljnjemu planiranju otroka. Enkrat bo tudi vama uspelo priti do dojenčka, boš vidla!
|
|
|
|
RE: zakaj niso odgovori vseh ginekologo enaki? 25.7.2008 14:01:02
|
|
|
|
Rubin.
|
Predvsem glede pregleda se ne strinjam, da je treba čakat dolgo časa. Ker to je le poseg v telo in je treba pogledat, ali je dobro opravljeno IZVIRNO SPOROČILO: divans1 Na pregled greš recimo ko nehaš krvavet oz prej, da vidijo, če se je vse sčistilo. Tega pa ne razumem? Ko sem imela prvi pregled po abraziji nisem imela uz. Kako pa je vedela če se je dobro sčistilo? Preverila je, če se je maternica skrčila in to je to. Sedaj po drugi abraziji, pa se niti ne morem naročit, ker je na dopustu. Bi se pa strinjala z Mič, prisluhnite svojemu telesu, vedno vam bo povedala, kaj je prav in kaj ne.
|
|
|
|
RE: zakaj niso odgovori vseh ginekologo enaki? 25.7.2008 16:11:46
|
|
|
|
detelja
|
Meni so rekli po abraziji, da se naj nekje za 4 tedne naročim na pregled k svoji gin., vedno, ko sem klicala so mi rekli, da še ni hist. izvidov in ko so jih končno dobili so mi rekli, da mi je gin. napisala nek recepet (bile so svečke canesten) in da naj pridem junija na pregled (se pravi marca abrazija-junij pregled to so v bistvu meseci ne pa 4 tedni) in ker sem vztrajala me je vseeno naročila nekje za 4 tedne, ampak, ko sem prišla do gin. sem spet krvavela tako, da me ni mogla pregledat...tako, da v bistvu po abraziji sploh nisem imela pregleda niti uz pri svoji gin...ker pa sem imela čudne bolečine in seveda moja gin.nekako ni bila dosegljiva pa sem se odpravila v lj tam so pa ugotovili, da imam 2,5 cm veliko pregrado..to so potem odstranili...zdaj pa bomo videli kdaj bo izostala m...upam, da kmalu...in seveda, da bo takrat vse ok... tudi meni ni glih jasno zakaj ima vsak gin. svoja pravila...
Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!! 15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!
|
|
|
|
RE: zakaj niso odgovori vseh ginekologo enaki? 25.7.2008 20:17:26
|
|
|
|
Naja30
|
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin. Predvsem glede pregleda se ne strinjam, da je treba čakat dolgo časa. Ker to je le poseg v telo in je treba pogledat, ali je dobro opravljeno IZVIRNO SPOROČILO: divans1 Na pregled greš recimo ko nehaš krvavet oz prej, da vidijo, če se je vse sčistilo. Tega pa ne razumem? Ko sem imela prvi pregled po abraziji nisem imela uz. Kako pa je vedela če se je dobro sčistilo? Preverila je, če se je maternica skrčila in to je to. Sedaj po drugi abraziji, pa se niti ne morem naročit, ker je na dopustu. Bi se pa strinjala z Mič, prisluhnite svojemu telesu, vedno vam bo povedala, kaj je prav in kaj ne. O tem je na rr že bilo govora, da nekaterim naredijo UZ, nekaterim pa ne. Ne vem, zakaj vsem ne pogledajo, ali je vse ok. Ko sem jaz prišla na pregled po abraziji, je rekla G da bova naredili UZ da vidi, če so lepo sčistili.
|
|
|
| Stran: [1] |
sindarinKako pomembna vam je cena pri nakupu igrače?zelo (
35%)
srednje (
42%)
malo (
3%)
mi ni, kupim igračo, ki se mi zdi v redu (
21%)
Število vseh glasov: 189Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!