|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prosim za še en nasvet - spanje
26.2.2005 12:33:59   
PIAF
Tiste, ki ste pridno z vztrajnostjo svoje sončke naučile, da znajo sami zaspati v posteljici (in vse ostale, ki imate idejo), povejte prosim...
Do včeraj se je uspaval izključno na rokah: zvečer in 3x podnevi. Včeraj je bil prvi dan - dan vzgoje!
Zvečer je jokal eno uro, skozi sem bila pri njem, ga držala za roko, pela, vmes se je vrtela uspavanka. Po eni uri je zaspal in spal res skoraj celo noč. Vmes sva se le 2x dojila.
Danes pa sem v velikem ? kako naj pa uspavam čez dan? Pustim še enkrat na rokah, ali naj uvedem to rutino kar čez dan tudi, da se navadi. Bojim se le, da ne bi potem ločil dnevnega od nočnega spanca, če bo ritual enak?!

Prosim vas za nasvete!!!

Čao.
Piaf
Neposredna povezava do sporočila: 1
26.2.2005 12:43:39   
tjaga
Mi smo pri Gašperju naredili generalno napako in smo ga ujčkali, dokler ni zaspal. Sem si rekla, da pri naslednjem nikoli več in tako tudi je. To ujčkanje me je stalo treh let spanca, saj se v postelji tudi obrniti ni hotel sam, pač pa je stokla in jokal, dokler ga nisva obrnila kot kotlet na žaru :)-:)- .
Pri Tjaši smo resnično uvedli drugačen način. Ko vidim, da je mali srček toliko utrujen, jo položim v posteljo, ji navijem njeno sonce nad glavo in ji dam dudo. Potem zapustim sobo. Če se začne oglašat, pridem v sobo, ji po potrebi dam dudo in vztrajam na tem, da še vedno leži v postelji. K sreči (ne hvalim dneva pred večerom) nama je do sedaj uspelo vedno na ta način in s spanjem zaenkrat ni bilo kakšnih večjih težav.
Zvečer pa približno uro pred spanjem dobi večerni obrok, ko pa jo položiva k spanju, spije še približno 1 dl mleka in tako zaspi.

Ne vem, tole je po moje zvenelo bolj kot hvala, vendar upam, da tudi sama potegneš kaj iz tega.

:kava::kuza::kava::kuza:

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.2.2005 12:47:18   
Anonimen
Jaz vztrajam na to, da zaspi v zibelki oz. košari! Če boš enkrat popustila, da bo zaspal na rokah bo to pričakoval tudi zvečer.

Mi smo tudi skoraj podlegli joku vendar sva pretrpela par dni tistih par minut joka in zdaj zaspi sama v zibelki. No včasih zvečer očka prekrši dogovor in jo uspava na vzglavniku!

Jaz bi vztrajala, obvezno pa vzpostavi neki ritual (ne dolg eno uro), da bo vedel da mora spati!

Bojana

(odgovor članu PIAF)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
26.2.2005 12:56:44   
Mojca20
Ja pa sej po moje vseeno loči večer od dnevnega počitka, saj imate najbrž prej večerno kopanje in kar spada k večernemu ritualu. Ti kar vztrajaj, da zaspi v posteljici če ti je uspelo že tako daleč priti. Mi namreč še približno nismo:(

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.2.2005 13:21:40   
Jančika_
Tudi čez dan ga položi v posteljico, boš videla, da bo hitro zakapiral. Brez malo joka verjetno ne bo šlo, je pa to dobra naložba za prihodnost.

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.2.2005 13:58:29   
PIAF
Mojca20, vi še jo vedno nosite, da zaspi pri 10 mesecih?

No, poskušala sem tudi zdaj čez dan. Mi je lažje, če delim z vami. Če je katera pripravljena sodelovati z mano in začeti tako uspavati, se lahko poveževa.

Utrujen je postal in sem ga dala v posteljico. Logično jok, kričanje, celo mokro glavico je dobil (tako kot včeraj zvečer) in jaz sem bila z njim. Nič mu ni paslo, da ga božam ali kaj...dude ne prakticiram, ker potem pade ven in je spet jok. No, pustila sem ga malo samega, vmes obesila perilo, da je hitreje minilo, šla spet k njemu, mu navlažila ustnice z vodo itd....Trajalo je 40 minut ko je zaspal, ampak je hlipal, bil cel rdeč...

Ampak.......spal je le 10 minut! Drugače spi po dve uri.

In ker je bil čisto buden, se mi je smejal, sem ga dvignila in odnesla v ležalnik v kuhinjo, kjer se je igral, kot da je spal dve uri. Vmes sem si skuhala kosilo, pa je že začel tečnarit, saj je bil fejst fejst utrujen. Malo me je začela vest pečti, da ubogi otrok pa ja ne bo nič spal čez dan, če ga bom tako uspavala... No, najedla sem se in on je fino zraven jamral. Potem so mu okice že kinkale (ko mu v ležalniku nikoli ne), ampak ker ni navajen tam zaspati, je začel jokat. Vzela sem ga ven, malo pocartala in odnesla v spalnico v posteljico.

Zdaj spi...kako dolgo?? Bomo videli...

Hvala za nasvete, vem da bi že morala postopati prej, ne komaj pri 5,5 mesecih, ampak bolj prepozno kot nikoli!

Piaf

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.2.2005 14:44:57   
Anonimen
Bravo, Piaf, kar tako naprej. Boš videla, kako bolj zadovoljna bosta oba, otrok in ti. Bo imel lepo spočito mamico.

(odgovor članu PIAF)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
26.2.2005 15:11:15   
PIAF
Splišni, hvala za vzpodbudo. To rabim!!!:sloncek::sloncek::sloncek:

Čao.

Piaf

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.2.2005 15:38:44   
Natas@
Pri nas zaenkrat nimamo takih problemov, ko vidim da je utrujen, ga da m nna najino posteljo in mu dam flašo, ki jo lepo med spanjem popije, spi pa sicer bolj malo (vsaj čez dan). Zvečer se pa kopamo, pote pa v dnevni ugasnemo luči, mu damo za jest in med hranjenjem zaspi, ponoči se sicer 1x zbudi spet dobi flašo in spi naprej. Tako je pri nas in upam da bo tako tudi ostalo, lahko edino spusti še nočni obrok.
Vem da ni ne v em kakšna tolažba.
Lp

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.2.2005 16:18:34   
Jutra
Piaf,
Ker sem ti pri "najini debati" pozabila dodati je samo to, da pri nas podobno delujemo kot Tjaga pri svoji Tjaši.;)

Drugače pa se ne boj, da bo :duda:, ki veliko spi čez dan, zato manj spal ponoči. Edino zvečer pred glavnim spanjem se mora malo bolj utruditi.

No, dobro si začela. Zdaj pa samo še vztrajaj.:)

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.2.2005 19:55:52   
mamsi
Jaz bi rekla, da se dodobra naučite in imejte rutino najprej zvečer, potem imejte reden dnevni urnik (hranjenje, previjanje, umivanje, igranje, sprehodi), tko da bo vedel, kdaj ga čaka spanje. Prav tako uvedi obred pred spanjem podnevi, preden ga pustiš jokati. Pripravi ga na spanje, da se umiri, skoraj zaspi, potem pa vztrajaj, da mora spati in zaspati, bodi prijazno odločna in hodi redno k njemu, da bo vedel, da boš vedno prišla le da red mora bit.

Vso srečo;)

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.2.2005 20:32:15   
Mateja17
Živjo,

Te moram kar pohvalit. Res je potrebna vztrajnost, čeprav je na začetku hudo, ampak potem so pa naslednja leta lahko zelo lepa.

Pri nas smo začeli spati celo noč pri 9 tednih. Je pa res, da ko smo ugotovili, da za nočno (ne)spanje ni kriva lakota, krči itd... in da se hoče samo crkljati nismo popuščali. 1 noč je bila malce neprespana ( približno 1 uro v presledkih) in naslednji dopoldan je bilo hudo kakšnih 15 minut in nič več. Sedaj pa uživamo......

Res je treba gledati dolgoročno in zaradi tega kratkoročno malo potrpeti !!!!!

Želim vam čimveč mirnega spanja in zadovoljstva v vaših očeh...
:bravo:
lp,
Mateja:sloncek::sloncek:

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.2.2005 22:48:28   
Erika 1
Mah veste kaj, mi smo imeli strašne probleme s tem spanjem po rokah. Tam do 7-8 meseca, pol pa mine. Pa saj otrok rami mater, pa saj si zato tam. Na vem, jaz nisem za hitlerske načine pr 2 mesecih.
Naš Gregor ma sedaj 13 mesecev in mirno zaspi ob branju pravljice.

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?